У рамках виконання лабораторної роботи з навчальної дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних і молоковмісних продуктів» (викладачки – доцентки кафедри технології молока і молочних продуктів Оксана Кочубей-Литвиненко та Уляна Кузьмик) здобувачі групи МО-1-2М дослідили властивості різних видів стабілізаторів у технології молочних і молоковмісних продуктів.
Здобувачі мали самостійно виготовити дослідні зразки молочного киселю із застосуванням різних стабілізаторів, визначити органолептичні показники якості та порівняти технологічну ефективність використаних стабілізаторів.
Під час виконання лабораторної роботи здобувачі підтвердили здатність до самостійної роботи, вміння організовувати технологічний процес і аналізувати отримані результати.
Здобуті упродовж самостійної роботи уміння та практичні навички, безперечно, стануть у нагоді для майбутньої ефективної інженерної, технологічної та наукової роботи.