Н У Х Т

Student’s Day від кафедри іноземних мов професійного спрямування

19 листопада 2018

Student’s Day від кафедри іноземних мов професійного спрямування

Студенти - одна із найпрогресивніших верств суспільства в усі часи. Їх ініціативність, сміливість, бажання втілювати нові ідеї, а також потяг до справжніх ідеалів свободи не раз ставали взірцем до загального наслідування, надихаючи й інших бути прикладом для майбутніх поколінь.

Міжнародний день студента, який відзначається у світі щорічно 17-го листопада, – яскраве тому підтвердження. Цей день приурочений події, що сталася в окупованій нацистами Чехословаччині 1939-го року. Студенти та викладачі празьких університетів виступили з мирною демонстрацією на знак річниці утворення своєї держави. Фашисти, побачивши непокору з боку народу захопленої ними території, цинічно розігнали цю мирну демонстрацію, демонструючи властиву їм жорстокість, внаслідок чого був убитий Ян Оплетал, один зі студентів медичного факультету. Після цього все переросло у відкриту і масову акцію протесту. Почалися арешти. Зранку 17-го листопада 1939-го року в Празі, прагнучи придушити народні маси, карателі оточили студентські гуртожитки і заарештували понад 1200 студентів, а також ряд представників викладацького складу, з яких дев’ятеро активістів і студентів цього руху демонстративно без суду були страчені. Решта були відправлені до концтабору Заксенхаузен. Побоюючись подальшого опору, за особистим наказом Гітлера всі вищі навчальні заклади Чехії були закриті. А 17 листопада 1941 року в Лондоні Міжнародна студентська рада оголосила про встановлення Міжнародного дня студента.

Українська спільнота, відчуваючи солідарність до принципів демократії, з ініціативи студентської молоді, приєдналася до цієї міжнародної ініціативи і закріпила в своєму законодавстві День студента, що відзначається щороку 17-го листопада.

Маючи на меті привітати першокурсників з їхнім першим Днем студента, в.о. завідувача кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Галинська провела зі студентами 1 курсу спеціальності «Туризм» захід англійською мовою під назвою «Student’s Day. The best time for new beginnings». Перш за все, студенти ознайомилися з історією започаткування цього свята, проглянули відео, присвячене Міжнародному дню студента. Далі першокурсникам для обговорення були запропоновані вислови видатних людей про студентів, навчання, мрії та майбутні досягнення.

Викладачі кафедри бажають нашим студентам здійснювати свої мрії і завжди досягати поставлених цілей!

Опублікований: 19-11-2018
Читайте також:
Будуємо StartUp-екосистему НУХТ разом!

Усіх магістрантів, хто обрав із загальноуніверситетського каталогу вибіркових дисциплін дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами», вітаємо з початком цікавого шляху відкриттів. Це – курс, до якого доєднані тисячі студентів із усієї України. Він має менторську підтримку підприємців Естонії, Ізраїлю та реалізується у ра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Будуємо StartUp-екосистему НУХТ разом! 01 лютого 2023

Високий фаховий рівень наших здобувачів засвідчують перемоги на конкурсах наукових робіт

На базі Харківського державного університету харчування та торгівлі відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2019/2020 н.р. зі спеціальності «Економіка та управління у сфері торгівлі», на який були подані 74 роботи від 86 учасників. Через карантинні обмеження, відповідно до листа ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий фаховий рівень наших здобувачів засвідчують перемоги на конкурсах наукових робіт 26 червня 2020

У добру путь, випускники!

26 січня 2018 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася урочиста педрада з вручення дипломів випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Більше сорока юнаків і дівчат, здобувши професійну освіту, поповнили ряди фахівців з технології приготування їжі. Привітати випускників прийшли батьки, викладачі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У добру путь, випускники! 29 січня 2018

Форум кондитерів 2024

Технології кондитерських виробів, властивості та якість сировини для них, інновації у пакуванні харчових продуктів та низка інших питань обговорювалися на конференції «Кондитерський бізнес-2024». На форумі були представлені провідні компанії-виробники кондитерських та хлібобулочних виробів, Спілка «Борошномели України», науковці провідних універси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Форум кондитерів 2024 06 вересня 2024