Н У Х Т

Студентська наука у галузі оздоровчого харчування вражає…

10 квітня 2025

Студентська наука у галузі оздоровчого харчування вражає…

8 квітня відбулося чергове засідання 91-ї щорічної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ «Наукові здобутки  молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» по секції «Технологія функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів».

Отож, чергова конференція, а сприймається все по-новому. Тому що нові обличчя, нові теми доповідей, нові враження у присутніх. Саме у доповідях здобувачів різних рівнів освіти чітко простежується багатовекторність розвитку технологій оздоровчих продуктів – як науки, так і царини практичної діяльності. І якщо ряд доповідей присвячено досить вивченим питанням, то з інших можна зробити висновок, що наші здобувачі розглядають оздоровчі продукти уже з позицій нутригеноміки та нутригенетики і цілком упевнені в тому, що невдовзі ми зможемо оперувати такими поняттями, як «оздоровча нутригеноміка» та «оздоровча нутригенетика».

Найбільше вразила присутніх доповідь наймолодшої учасниці конференції – Вікторії Рябко (група ТІ-1-2) на тему «Неймовірні відкриття в області генетики. Видатні науковці та CRISPR – редагування геному». Цю надзвичайно складну тему першокурсниця виклала так професійно, з такою науковою термінологією та впевненістю у своїх знаннях, що в журі не було іншого вибору, аніж визнати за Вікторією перше місце.

Друге місце розділили здобувачки другого курсу Даша Пилипенко та Марія Пуник із доповіддю на тему «Дослідження насіння чорнушки посівної як пряно-смакової сировини для виробництва оздоровчих продуктів».

Магістрант Данило Куриленко вийшов на третє місце, ознайомивши присутніх із новими підходами до виробництва смузі оздоровчої дії.

Тематика цих та інших доповідей яскраво свідчить про те, що напрями розвитку технологій оздоровчих продуктів визначає саме життя з його сучасними викликами, несподіванками, екстремальними умовами. Про них говорили Марина Побрусило, Валерія Луценко, Катерина Шевцова, Ярослава Козлова, Каріна Воропай, Анастасія Запальська.

А за цим усім стоїть упевненість нашої молоді, що засобами здорового харчування можна досягти таких результатів, яких не вдається здобути сучасній медицині.

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів із гордістю дивилися на своїх підопічних, відчуваючи безпосередню причетність до вирішення найважливішого завдання – збереження здоров’я української нації.

Кафедра вдячна доцентці Світлані Бажай-Жежерун за продуману і ефективну організацію всіх необхідних складників конференції.

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Професорка кафедри готельно-ресторанної справи – «visiting professor» у фаховому коледжі нашого університету

Професорка кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук прочитала лекцію як «visiting professor» здобувачам освіти спеціальності 181 «Харчові технології» Відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової та переробної промисловості Національного університету харчових технологій». Лекторка висвітлювала для слухачів те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка кафедри готельно-ресторанної справи – «visiting professor» у фаховому коледжі нашого університету 26 листопада 2021

Кафедра фінансів розвиває співпрацю з Казначейською службою України

«У той час, як в країні відбувається децентралізація, у нас - централізація. Але централізація баз даних із метою максимального захисту інформації», - актуально про останні тенденції реформування державного фінансового сектору студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» дізналися від заступника голови Казначейської служби Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра фінансів розвиває співпрацю з Казначейською службою України 16 березня 2018

Учениця Волинського коледжу НУХТ – срібний призер конкурсу української патріотичної пісні

26 січня у місті Луцьку відбувся обласний вокальний конкурс української патріотичної пісні «Срібні дзвіночки». Мета заходу – популяризація українського вокального мистецтва, виявлення та підтримка талановитих дітей, формування музично-естетичної культури. Пісня – одне з найцінніших надбань народу, і коли вона звучить голосами дітей – це нікого не м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учениця Волинського коледжу НУХТ – срібний призер конкурсу української патріотичної пісні 30 січня 2017

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій визначилися з кандидатурами нових голів студради інституту та гуртожитків

18 квітня відбулася звітно-виборча конференція студентського самоврядування Навчально-наукового інституту харчових технологій. За результатами реєстрації делегатів необхідний кворум був, тож конференція розпочала свою роботу. Найперше затвердили порядок денний, обрали голову, секретаря конференції та лічильну комісію. Першим питанням порядку денно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій визначилися з кандидатурами нових голів студради інституту та гуртожитків 18 квітня 2018