Н У Х Т

Студентська наука у галузі оздоровчого харчування вражає…

10 квітня 2025

Студентська наука у галузі оздоровчого харчування вражає…

8 квітня відбулося чергове засідання 91-ї щорічної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів НУХТ «Наукові здобутки  молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» по секції «Технологія функціональних інгредієнтів та нових харчових продуктів».

Отож, чергова конференція, а сприймається все по-новому. Тому що нові обличчя, нові теми доповідей, нові враження у присутніх. Саме у доповідях здобувачів різних рівнів освіти чітко простежується багатовекторність розвитку технологій оздоровчих продуктів – як науки, так і царини практичної діяльності. І якщо ряд доповідей присвячено досить вивченим питанням, то з інших можна зробити висновок, що наші здобувачі розглядають оздоровчі продукти уже з позицій нутригеноміки та нутригенетики і цілком упевнені в тому, що невдовзі ми зможемо оперувати такими поняттями, як «оздоровча нутригеноміка» та «оздоровча нутригенетика».

Найбільше вразила присутніх доповідь наймолодшої учасниці конференції – Вікторії Рябко (група ТІ-1-2) на тему «Неймовірні відкриття в області генетики. Видатні науковці та CRISPR – редагування геному». Цю надзвичайно складну тему першокурсниця виклала так професійно, з такою науковою термінологією та впевненістю у своїх знаннях, що в журі не було іншого вибору, аніж визнати за Вікторією перше місце.

Друге місце розділили здобувачки другого курсу Даша Пилипенко та Марія Пуник із доповіддю на тему «Дослідження насіння чорнушки посівної як пряно-смакової сировини для виробництва оздоровчих продуктів».

Магістрант Данило Куриленко вийшов на третє місце, ознайомивши присутніх із новими підходами до виробництва смузі оздоровчої дії.

Тематика цих та інших доповідей яскраво свідчить про те, що напрями розвитку технологій оздоровчих продуктів визначає саме життя з його сучасними викликами, несподіванками, екстремальними умовами. Про них говорили Марина Побрусило, Валерія Луценко, Катерина Шевцова, Ярослава Козлова, Каріна Воропай, Анастасія Запальська.

А за цим усім стоїть упевненість нашої молоді, що засобами здорового харчування можна досягти таких результатів, яких не вдається здобути сучасній медицині.

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів із гордістю дивилися на своїх підопічних, відчуваючи безпосередню причетність до вирішення найважливішого завдання – збереження здоров’я української нації.

Кафедра вдячна доцентці Світлані Бажай-Жежерун за продуману і ефективну організацію всіх необхідних складників конференції.

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Виїзний науковий семінар кафедри експертизи харчових продуктів

Кафедра експертизи харчових продуктів провела науковий семінар на базі Української лабораторії якості і безпеки АПК НУБіП України. Колектив кафедри досить детально ознайомили зі структурою лабораторії, яка є провідною установою в системі управління якістю АПК. З 2007 року лабораторія акредитована відповідно до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025 (ISO/IEC 170...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзний науковий семінар кафедри експертизи харчових продуктів 08 листопада 2019

Ораторському мистецтву вчилися студенти хіміки-технологи

Формат майстер-класів в опануванні чогось цікавого став доволі популярним сьогодні в університеті. Останній приклад – наші хіміки-технологи. Вони повірили у свої сили, підвищили рівень володіння власними здібностями та отримали з перших рук від відомої теле- та радіоведучої знання з ораторського мистецтва, що було дуже корисно. Наталія Махно, як  т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ораторському мистецтву вчилися студенти хіміки-технологи 08 червня 2018

Альма матер зустрічає своїх випускників

27 травня за давньою традицією в університеті відбулася зустріч випускників, які попри всі складнощі воєнного стану не могли пропустити нагоду відвідати Альма матер і зустрітися з друзями з років навчання. Такі зустрічі відбуваються на ювілей кожного випуску щоп’ять років на загальному місці збору – площі перед головним корпусом. Вони навчалися у р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Альма матер зустрічає своїх випускників 29 травня 2023

Факультет біотехнології та екологічного контролю на фестивалі «Юнь Києва запрошує»

Традиційне сімейне свято «Юнь Києва запрошує», яке проводиться на території Центрального парку культури та відпочинку м. Києва «Маріїнський» уже понад 25 років поспіль, цьогоріч відбулося під гаслом «Місто твоїх можливостей». Парк перетворився на яскраве місто, де кожна «вулиця» послуг мала свої особливості. Свою діяльність презентували більш ніж ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет біотехнології та екологічного контролю на фестивалі «Юнь Києва запрошує» 30 вересня 2019