Н У Х Т

Студенти зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах незалежно від спеціальності

04 вересня 2018

Студенти зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах незалежно від спеціальності

Уже з цього навчального року тисячі студентів зможуть отримувати підприємницькі навички в університетах, незалежно від спеціальності – у межах раніше початої співпраці МОН та ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP) запускають ініціативу зі створення у вишах підприємницьких клубів.

Передбачається, що такі клуби розвиватимуть підприємницьку культуру та мислення у студентів, поширюватимуть стартап-рух серед молоді та допоможуть сформувати як тренд започаткування стартапів в університетах.

Зокрема, у клубах відбуватимуться зустрічі з підприємцями, обговорення нових ідей та проектів, перегляд відеолекцій тощо. Найголовніше – студенти знатимуть, куди їм іти і до кого звернутися за порадою, якщо у них виникає ідея і бажання розвинути її у стартап.

Створити такий клуб дуже просто. Насамперед, потрібно заповнити заявку за цим посиланням http://bit.ly/YEPClub Також закладу потрібно виділити приміщення, де студенти зможуть збиратися і проводити потрібні заходи, та забезпечити в ньому комфортну роботу.

Займатимуться організацією та подальшою роботою клубу локальні команди кожного університету або факультету, куди увійдуть студенти-волонтери та координатор з числа співробітників вишу. Приміром, така команда забезпечуватиме активності в клубі, запрошуватиме спікерів, складатиме графік його роботи тощо.

Щоб залучити якомога більше студентів до клубу, університети можуть задіяти різноманітні види заохочення, які є традиційними для закладів вищої освіти. Наприклад, зараховувати студентам організацію заходів клубу чи роботу над стартапом у клубі як виробничу практику.

Водночас МОН і YEP надаватимуть методологічну й організаційну підтримку клубам, проводитимуть тренінги для локальних команд та їх координаторів, а також заохочуватимуть найактивніші клуби.

Нагадаємо, що 12 березня 2018 року міністр освіти і науки Лілія Гриневич та голова YEP Андрій Заікін підписали Меморандумом про співробітництво та взаємодію, у межах якого вже у травні відбувся треніг для викладачів ЗВО «Передова практика освіти підприємництву. Креативні методи навчання».

Опублікований: 04-09-2018
Читайте також:
Розпочалися захисти кваліфікаційних робіт магістрантів-обліковців

13 лютого 2024 року на кафедрі обліку і аудиту розпочалися засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 071 «Облік і оподаткування», освітньо-професійної програми «Облік і аудит». Екзаменаційна комісія працювала у складі: головної бухгалтерки ТОВ «Торговий дім «Київхліб»» ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалися захисти кваліфікаційних робіт магістрантів-обліковців 14 лютого 2024

Результатами своїх наукових досліджень діляться наші науковці

Результатами наукових досліджень із удосконалення процесів і обладнання для виробництва м’ясних напівфабрикатів поділилися науковці кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв – аспірант Володимир Васильков і доцент Олександр Чепелюк Учасники наукового семінару зазначили, що використання представлених пропозицій дасть змогу забез...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Результатами своїх наукових досліджень діляться наші науковці 09 лютого 2021

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

Здобувачі першого і другого курсів кафедри туристичного та готельного бізнесу на лекторії «Про вино і не тільки» досліджували хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах. Напередодні зустрічі викладачка Тетяна Мірзодаєва провела онлайн-опитування. Здобувачі відповідали на питання: «Чи цікавими для Вас є винні тури...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі 26 жовтня 2022

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи!

Днями у форматі відеоконференції відбувся попередній розгляд кандидатської дисертації асистентки кафедри біотехнології і мікробіології, здобувачки вищої освіти третього рівня кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяни Белемець. Тема дисертаційної роботи – «Удосконалення технологій продуктів молоковмісних кисломолочних з поліфункціональни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо асистентку кафедри біотехнології і мікробіології на фінішній прямій захисту дисертаційної роботи! 18 березня 2021