Викладач кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Алла Тимчук провела виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Технології молочних та молоковмісних продуктів» зі студентами групи МО-3-2 у виробничих умовах на одному із найпотужніших та сучасних заводів із виробництва сиру в Україні - ПАТ «Дубномолоко».
Сучасний завод-сироварня, розташований у місті Дубно, - це поєднання новітніх технологій та мистецтва сироваріння. Завод має найсучасніше обладнання для виробництва твердих і плавлених сирів, усі етапи повністю автоматизовані та стандартизовані. Потужність підприємства на рік становить 15 млн кг твердих сирів та 4 млн кг плавлених сирів. «КОМО» дотримується найвищих стандартів якості та має сертифікат відповідності міжнародному стандарту FSSC 22000.
Головні спеціалісти підприємства ознайомили студентів із особливостями організації виробництва сирів твердих і плавлених, а також сирів, вироблених за власними рецептурами підприємства («Тенеро», «Фамілія», «Горіховий», «Кантрі»), а також дали вичерпні відповіді на усі поставлені запитання. Студенти мали змогу оцінити високу якість сирів твердих і плавлених, вироблених на підприємстві.
Завдяки успішно проведеному виїзному лабораторному заняттю студентами були закріплені теоретичні знання зі спеціальних дисциплін, а також отримане наочне уявлення про роботу сучасного фахового підприємства.