Н У Х Т

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів закріпили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін на ПАТ «Дубномолоко»

11 травня 2018

Студенти кафедри технології молока і молочних продуктів закріпили теоретичні знання зі спеціальних дисциплін на ПАТ «Дубномолоко»

Викладач кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Алла Тимчук провела виїзне лабораторне  заняття з дисципліни «Технології молочних та молоковмісних продуктів» зі студентами групи МО-3-2 у виробничих умовах на одному із найпотужніших та сучасних заводів із виробництва сиру в Україні - ПАТ «Дубномолоко». 

Сучасний завод-сироварня, розташований у місті Дубно, - це поєднання новітніх технологій та мистецтва сироваріння. Завод має найсучасніше обладнання для виробництва твердих і плавлених сирів, усі етапи повністю автоматизовані та стандартизовані. Потужність підприємства на рік становить 15 млн кг твердих сирів та 4 млн кг плавлених сирів. «КОМО» дотримується найвищих стандартів якості та має сертифікат відповідності міжнародному стандарту FSSC 22000.

Головні спеціалісти підприємства ознайомили студентів із особливостями організації виробництва сирів твердих і плавлених, а також сирів, вироблених за власними рецептурами підприємства («Тенеро», «Фамілія», «Горіховий», «Кантрі»), а також дали вичерпні відповіді на усі поставлені запитання. Студенти мали змогу оцінити високу якість сирів твердих і плавлених, вироблених  на підприємстві.

Завдяки успішно проведеному виїзному лабораторному заняттю студентами були закріплені теоретичні знання зі спеціальних дисциплін, а також отримане наочне уявлення про роботу сучасного фахового підприємства.

Опублікований: 11-05-2018
Читайте також:
Стартувала атестація наукової діяльності закладів вищої освіти

МОН запустило процес державної атестації наукових напрямів вишів, за результатами якої вони вперше зможуть отримати кошти на базове фінансування науки. Відповідна інформація була розміщена на сайті міністерства сьогодні. На цей рік держава передбачила на базове фінансування науки в університетах 100 млн гривень. Кошти зможуть отримати ті виші, яки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала атестація наукової діяльності закладів вищої освіти 24 липня 2019

Продуктивна лабораторна робота

Кожну середу студенти-біотехнологи, які навчаються на третьому курсі, мають можливість підтвердити теоретичні знання з дисципліни «Загальна мікробіологія» на лабораторних роботах. І минула середа не стала виключенням. Так, студенти аналізували здатність мікроорганізмів гідролізувати желатин і казеїн (молочний білок), катаболізувати амінокислоти з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивна лабораторна робота 18 листопада 2019

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент» в гостях у Carlsberg Ukraine

Сучасне інноваційне підприємство, потужний виробник пива, соціально активний суб’єкт господарювання – це і не тільки можна сказати про компанію, яка є частиною Carlsberg Group, заснованої у 1847 році датським підприємцем Якобом К. Якобсеном. А ще – добрий друг і надійний партнер нашого університету. Завдяки відкритості компанії та готовності до сп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Менеджмент» в гостях у Carlsberg Ukraine 27 вересня 2024

Особливостями європейського сервірування столу діляться з нашими студентами німецькі фахівці

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся майстер-клас із сервірування столу для меню з 4-х страв на 2-х осіб, який люб'язно погодився провести керівник фірми відновлення фахових працівників для німецького ринку праці Даніель Ель Фадгхам.  У майстер-класі в якості допитливих  глядачів-професіоналів в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливостями європейського сервірування столу діляться з нашими студентами німецькі фахівці 09 лютого 2018