Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів розпочала цикл гостьових лекцій для здобувачів спеціальності «Харчові технології». Наразі про принципи олійно-екстракційного виробництва здобувачам другого курсу розповіла начальниця олійно-екстракційного цеху компанії «Дельта Вільмар» Тетяна Піддубна.
Лекторка пояснила здобувачам мету екстрагування олії з олійного матеріалу, конструктивні особливості петлеподібного екстрактора CROWN, переваги та небезпеки, пов’язані з використанням гексану на виробництві, розповіла про методи контролю якості екстракційної олії та шроту. Також продемонструвала відео з олійно-екстракційного цеху, навела цікаві практичні кейси щодо роботи цеху.
Лекційний матеріал зацікавив присутніх, вони долучилися до активного обговорення.