Н У Х Т

Стартував цикл гостьових лекцій для здобувачів на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

16 вересня 2025

Стартував цикл гостьових лекцій для здобувачів на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів розпочала цикл гостьових лекцій для здобувачів спеціальності «Харчові технології». Наразі про принципи олійно-екстракційного виробництва здобувачам другого курсу розповіла начальниця олійно-екстракційного цеху компанії «Дельта Вільмар» Тетяна Піддубна.

Лекторка пояснила здобувачам мету екстрагування олії з олійного матеріалу, конструктивні особливості петлеподібного екстрактора CROWN, переваги та небезпеки, пов’язані з використанням гексану на виробництві, розповіла про методи контролю якості екстракційної олії та шроту. Також продемонструвала відео з олійно-екстракційного цеху, навела цікаві практичні кейси щодо роботи цеху.

Лекційний матеріал зацікавив присутніх, вони долучилися до активного обговорення.

Опублікований: 16-09-2025
Читайте також:
Одна з найбільших і найуспішніших консалтингових компаній світу «Baker Tilly» запрошує на роботу випускників НУХТ

На кафедрі обліку і аудиту за ініціативи доцента Наталії Кудренко відбулася зустріч здобувачів спеціальності «Облік і оподаткування» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» із фахівцями однієї з найбільших і найуспішніших консалтингових компаній світу й України «Baker Tilly». Захід відбувся в рамках започаткування дуальної форми освіти. Провідний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одна з найбільших і найуспішніших консалтингових компаній світу «Baker Tilly» запрошує на роботу випускників НУХТ 13 грудня 2019

Європейський досвід надання освітніх послуг вивчав професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Висока професійна майстерність викладача потребує постійної роботи над удосконаленням змісту і форми представлення освітньої інформації. А для цього слід бути обізнаним як із передовим практичним досвідом у своїй галузі, так і з найновішими досягненнями у сфері освітніх технологій. Важливу роль тут відіграють різні форми підвищення кваліфікації вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський досвід надання освітніх послуг вивчав професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 жовтня 2020

Блискуча лекція з органічної хімії від доцента кафедри харчової хімії

21 березня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Карбонільні сполуки. Альдегіди і кетони» кандидата хімічних наук, доцента Наталії Сімурової з дисципліни «Органічна хімія» для студентів першого курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» денної форми навчання факультету біотехнології та екологічного контролю. Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискуча лекція з органічної хімії від доцента кафедри харчової хімії 22 березня 2018

До уваги вступників: реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті продовжена

1 квітня відбулася презентація моделі вступу до закладів вищої освіти у 2022 році. Цьогоріч щоб вступити до омріяного університету вступники мають складати національний мультипредметний тест (НМТ). Для його проходження необхідна реєстрація на участь, яка мала завершитися 9 квітня. Проте, МОН звернулося до Українського центру оцінювання якості освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників: реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті продовжена 08 квітня 2022