Н У Х Т

Стартували традиційні вересневі зустрічі з першачками в ННІХТ

11 вересня 2025

Стартували традиційні вересневі зустрічі з першачками в ННІХТ

Для досягнення успіхів у навчанні та забезпечення якості освіти важливо з перших днів ознайомити молоде поповнення університету з основами здобуття вищої освіти на першому бакалаврському рівні, з цілями і можливостями освітніх програм, ключовими датами і дедлайнами, з нормами академічності доброчесності, з можливістю вільного формування своєї індивідуальної освітньої траєкторії тощо.

Студенти першого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (ННІХТ) з перших днів навчання відчувають опіку дирекції та гаранток освітніх програм. Адже для них в університеті все нове, все незвідане, потребує роз’яснень, підказок і дружньої підтримки освітянської родини інституту.

З цією метою дирекція підрозділу спільно з гарантками освітніх програм бакалаврату традиційно протягом перших тижнів вересня проводить організаційні зустрічі з першокурсниками спеціальностей G1 «Хімічні технології та інженерія» і G13 «Харчові технології», які вступили до університету на основі повної загальної середньої освіти і НРК 5 (після фахових коледжів).

Так, 10 вересня 2025 року лекційна аудиторія корпусу А зібрала гамірливу юрбу першокурсників освітніх програм «Харчові технології та інженерія» та «Технологічна експертиза і безпека харчової продукції» ключової спеціальності ННІХТ.

Цього ж дня відбулася оргзустріч дирекції з першокурсниками освітньої програми «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок».

Враховуючи складні з точки зору безпеки воєнні часи, першочергово заступниця директорки Наталія Пушанко ознайомила здобувачів освіти із загальними правилами безпеки життєдіяльності, у тому числі в надзвичайних ситуаціях і закликала неуклінно дотримуватися алгоритму дій під час повітряної тривоги як в університеті, так і у гуртожитку чи вдома, надала настанови та дружні поради задля досягнення успіхів у навчанні.

Гарантки освітніх програм Оксана Кочубей-Литвиненко і Оксана Петруша розтлумачили першачкам важливі питання академічної етики, академічної культури і, власне, академічної доброчесності; дали їм зрозуміти, що Кодекс академічної етики, який діє в НУХТ, передусім, захищає їхні права від недоброчесної поведінки з боку інших учасників освітнього процесу. Цьогоріч особливий акцент був зроблений на унормованій у НУХТ політиці використання штучного інтелекту, який дедалі більше входить у наше повсякденне життя і не оминає освітній процес.

Крім того, директорка інституту, гарантка освітньої програми «Харчові технології та інженерія» Оксана Кочубей-Литвиненко зупинилася на можливих наслідках, які можуть очікувати на здобувачів освіти за недоброчесну поведінку, а для кращого сприйняття інформації – навела приклади покарань за недотримання норм академічної доброчесності та академічної етики учасниками освітнього процесу університету. Усі першокурсники підписали декларацію академічної доброчесності.

У противагу попередній інформації директорка ННІХТ Оксана Кочубей-Литвиненко зупинила увагу першачків й на «студентських плюшках», які урізноманітнять індивідуальну освітню траєкторію, сприятимуть самоосвіті, набуттю гнучких і професійних скілів, розширять горизонти за рахунок академічної мобільності.

Також Оксана Кочубей-Литвиненко і Оксана Петруша ознайомили здобувачів освіти із маршрутними картами формування індивідуальної освітньої траєкторії протягом чотирьох років навчання за їхніми освітніми програмами та можливостями перезарахування результатів навчання, здобутих у неформальній освіті.

Гарантки роз’яснили першачкам, де вони можуть знайти інформацію про освітні компоненти, які пропонуються на вибір здобувачам освітніх програм, за якими вони навчаються, а також про можливість вибору дисциплін з інших освітніх програм університету і, навіть, освітніх програм університетів-партнерів за угодами національної кредитної мобільності.

Заступниця директорки Олена Супрун-Крестова акцентувала увагу першокурсників на процедурі здійснення вибору дисциплін із загальноуніверситетського каталогу для вивчення у наступному навчальному семестрі. А також провела тестове навчання першачків з питань користування власним електронних кабінетом, який буде корисним інструментом і помічником студентам у навчанні.

Бажаємо вам успіхів, наші першачки! Але пам’ятайте, успіх любить наполегливих і працьовитих!

Опублікований: 11-09-2025
Читайте також:
Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи – нові насичені корисною інформацією візити до освітніх закладів науково-педагогічних працівників і здобувачів освіти. Профорієнтатори з числа викладачів цього місяця – доцентка Ольга Дулька, старша викладачка Олена Тищенко, асистент і відповідальний за профорієнтаційну діяльність кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад кафедри готельно-ресторанної справи 02 грудня 2024

Всеукраїнське методичне об’єднання викладачів

Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти разом із Відокремленим структурним підрозділом «Полтавський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» 10 травня 2023 року провели онлайн-засідання Всеукраїнського методоб’єдання викладачів освітньо-професійної програми «Експлуатація та ремонт обладнання харчових виробн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всеукраїнське методичне об’єднання викладачів 11 травня 2023

Відбулися збори трудового колективу НУХТ

31 серпня у актовій залу університету з дотриманням усіх протиепідемічних заходів відбулися традиційні напередодні початку нового навчального року збори трудового колективу університету. З вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету Олександр Шевченко. Він тепло привітав усіх зі святами, що нещодавно відзначила Україна – Днем Держа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулися збори трудового колективу НУХТ 31 серпня 2021

Моніторинг останніх змін харчового законодавства

28 травня 2024 року на кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся науковий семінар, присвячений огляду змін законодавства у сфері харчової безпечності. Спікерами виступили заступник начальника Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, начальник відділу організації протиепізоотичної роботи ГУ ДПСС у м. Києві Роман Матв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Моніторинг останніх змін харчового законодавства 29 травня 2024