Н У Х Т

Стартувала серія лекторіїв для магістрантів від міжнародної аудиторки та тренерки систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів

15 жовтня 2025

Стартувала серія лекторіїв для магістрантів від міжнародної аудиторки та тренерки систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів

13 жовтня 2025 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся перший із серії гостьових лекторіїв для магістрантів спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» у межах вивчення дисципліни «Менеджмент якості та культура харчової безпеки в закладах сфери гостинності».

Лекцію прочитала міжнародна аудиторка та тренерка систем менеджменту якості та безпечності харчових продуктів компанії «SGS Україна» (BRCGS, FSSC 22000, ISO 22000, ISO 9001, FSMA, SQMS)Наталія Велемець. Актуальна тема лекторію – «Біопильність, біотероризм і харчове шахрайство на підприємствах сфери гостинності».

Спікерка обговорила з магістрантами практики Food Defence і Food Fraud, інструменти оцінювання вразливостей і загроз (VACCP/TACCP), типові ризики та алгоритми реагування для готельних підприємств і закладів ресторанного господарства. Студенти отримали корисні практичні рекомендації зі створення та впровадження управлінських інновацій у сфері якості послуг і безпечності харчової продукції у господарську діяльність суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.

Магістранти вдячні пані Наталії за цікавий, насичений лекторій, приклади з аудиторської практики та вичерпні відповіді – здобуті знання стануть основою для подальших занять і посилять культуру харчової безпеки в HoReCa.

Колектив кафедри очікує на наступні лекторії фахівчині, адже такий формат взаємодії з представниками професійного середовища не лише збагачує освітній контент, а й формує у здобувачів освіти критичне мислення, професійну відповідальність і готовність до реальних викликів у сфері гостинності.

Серія гостьових лекторіїв із залученням провідних експертів галузі, організована випусковою кафедрою, сприяє інтеграції академічної підготовки з реальними кейсами сфери HoReCa.

Опублікований: 15-10-2025
Читайте також:
Триває плідна співпраця кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з НЦ «Український інститут вина»

18 березня в Науковому центрі «Український інститут вина» відбулася дегустація 21 зразка нових видів виноробної продукції, представлених вітчизняними підприємствами: ТОВ «ШампаньУкраїни», ТОВ «ВІНТРЕСТ», ТОВ «46 ПАРАЛЕЛЬ ВАЙН ГРУП», ДП «Харківський завод шампанських вин». У експертній групі працював завідувач кафедри біотехнології продуктів бродін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває плідна співпраця кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з НЦ «Український інститут вина» 19 березня 2021

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада)

Колектив університету безупинно продовжує розвивати міжнародну співпрацю. Черговим кроком до розширення кола зарубіжних партнерів стало підписання меморандуму про співпрацю зі St. Lawrence College. Ініціаторами стали завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Василь Пасічний і доцентка кафедри Оксана Топчій. St. Lawrence College (SLC)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підписано меморандум про співпрацю з Коледжем Сент Лоуренс (Канада) 17 січня 2024

Природоорієнтовані рішення для сталих міст

20 травня 2025 р. професорка Міжнародного інституту промислової екологічної економіки Лундського університету (Швеція), докторка Юлія Войтенко-Палган прочитала гостьову лекцію для бакалаврів освітньої програми «Екологія та екоменеджмент» і магістрантів освітньої програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» спеціальності 101 «Екологія». Лекція від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Природоорієнтовані рішення для сталих міст 21 травня 2025

Крок до мрії: сертифікати з підготовчих курсів НУХТ – бонус до вступу!

15 травня 2025 року відбулося вручення сертифікатів про успішне завершення підготовчих курсів Національного університету харчових технологій. Цьогоріч сертифікати отримали 76 слухачів, і що важливо – подія пройшла у змішаному форматі: як офлайн, в рамках Дня вступника НУХТ, так і онлайн, що дало можливість усім охочим долучитися незалежно від місц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крок до мрії: сертифікати з підготовчих курсів НУХТ – бонус до вступу! 16 травня 2025