Н У Х Т

Стан і перспективи розвитку вітчизняних готелів в умовах сьогодення на гостьовій лекції для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

18 квітня 2023

Стан і перспективи розвитку вітчизняних готелів в умовах сьогодення на гостьовій лекції для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Робота підприємств індустрії гостинності під час військового стану дуже ускладнена. Готельний бізнес в Україні не встиг повністю оговтатися від жорсткого удару всесвітньої пандемії Covid-19, як з’явилося нове випробування – війна рф проти нашої країни. Воєнний стан сильно похитнув економіку країни в цілому і сферу гостинності зокрема. Втім, складність ситуації саме готельного бізнесу в теперішніх умовах важко переоцінити. Головною проблемою є специфічність надання готельних послуг, оскільки їх не можна законсервувати, виготовити і продати тоді, коли ситуація стане більш стабільною та економічно вигідною.

Отже, актуальним є дослідження впливу воєнного стану на готельний бізнес України та рекомендація шляхів щодо подолання негативних наслідків.

У рамках чергового лекторію розібратися з цією важливою проблемою сьогодення здобувачам освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа допомогли фахівчині-практики – генеральна директорка BAKKARA Hotel on the river Ольга Тулімова та заступниця директорки, HR Олена Іващенко. Захід був ініційований науковою спільнотою кафедри готельно-ресторанної справи.

Лекторій розпочався з висвітлення історії створення підприємства та його будівництва, місця знаходження, організаційно-правової форми та основних сфер діяльності готелю «БАККАРА-ПЛЮС»; було розглянуто організаційну структуру готельного підприємства; загальну характеристику персоналу готелю; номерний фонд, основні та додаткові послуги готелю; характеристику основних і додаткових служб готельного підприємства.

Фахівчині розповіли, з якими складнощами довелося стикнутися підприємству гостинності під час карантинних обмежень пандемії COVID-19 та під час воєнного стану, а також детально зупинилися на евентуальних креативних рішеннях в умовах обмежених ресурсів і можливостей сьогодення.

Тема лекторію надзвичайно зацікавила слухачів і викликала величезну кількість запитань, на які Ольга Тулімова та Олена Іващенко надавали ґрунтовні відповіді.

Наприкінці лекторію викладачі кафедри обговорили з фахівчинями стан і перспективи розвитку підприємств сфери гостинності у післявоєнний час та спільні плани щодо подальшої плідної співпраці.

Колектив кафедри готельно-ресторанної справи і здобувачі освіти щиро вдячні генеральній директорці BAKKARA Hotel on the river Ользі Тулімовій та її заступниці Олені Іващенко за цікаву зустріч і безцінний практичний досвід.

Опублікований: 18-04-2023
Читайте також:
Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України»

На сьогодні в Україні діють понад десять спільнот Slow Food, об’єднаних у асоціацію Slow Food в Україні і представлених Громадською організацією «Тиха їжа України». Рух Slow Food пропагує здорове харчування, базується на локальній їжі, збереженні та поширенні регіональних гастрономічних традицій та ощадливому використанні продовольчого біорізномані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шириться коло партнерів: підписано договір про співпрацю з Громадською організацією «Тиха їжа України» 26 березня 2024

Викладацьким досвідом ділиться завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

4 березня 2024 року відбулася відкрита лекція завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимира Ковбаси на тему «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Технологічна схема виробництва екструзійних продуктів на одно- та двошнековому екструдері» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладацьким досвідом ділиться завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 березня 2024

Як організувати роботу у м’ясному цеху закладу ресторанного господарства знають студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Важливим аспектом закріплення набутих теоретичних знань студентами є практичні заняття. Для студентів 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» асистентом кафедри готельно-ресторанної справи Анастасією Спільчук було проведено відкрите практичне заняття «Організація роботи м'ясного цеху в закладах ресторанного господарства» з дисципліни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як організувати роботу у м’ясному цеху закладу ресторанного господарства знають студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 16 листопада 2018

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності

Протягом осіннього семестру 2022-2023 н.р. здобувачі групи БТ-4-1 Ростислав Коваль та Анна Воробей опановували вибіркову освітню компоненту «Біоінженерія (клітинна, генетична)» обсягом 5 кредитів ЄКТС на базі кафедри технології біологічно активних сполук, фармації та біотехнології Національного університету «Львівська політехніка». Таку можливість ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологи опановують вибіркові дисципліни в рамках академічної мобільності 28 грудня 2022