Н У Х Т

Спільні точки дотику у царині наукових досліджень знайшли наші магістранти й аспіранти з болгарськими колегами

02 червня 2020

Спільні точки дотику у царині наукових досліджень знайшли наші магістранти й аспіранти з болгарськими колегами

Актуальні питання харчової і суміжних галузей науки, зокрема удосконалення технології, процесів і обладнання виробництва хліба, кондитерських виробів і оздоровчих продуктів, хімічних технологій виробництва барвників і косметичних засобів, а також пакувальної індустрії були розглянуті на науковій конференції молодих вчених, яка працювала у Русенському університеті (Болгарія) 28 травня. Як і багато інших заходів цього навчального закладу, що відбулися останнім часом, конференція була присвячена Дню слов’янської писемності.

Болгарські колеги запросили до участі молодих науковців кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету. У дискусії також взяли участь молоді науковці кафедри фінансів.

Конференцію відкрив декан агро-механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов.

Під час роботи секцій були заслухані та обговорені близько 20 доповідей.

Наші представники зробили доповіді англійською мовою на актуальні теми. Зокрема, доповідь магістранта Олександра Козака стосувалася вакуумного інтенсивного охолодження хліба; доповідь магістранта Андрія Тимчишина – удосконалення процесу замішування дріжджового тіста у машинах із кулачковими місильними елементами. У презентації аспірантки Катерини Грінінг були розглянуті питання інтенсифікації процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських і косметичних засобів, а у доповіді аспіранта Бориса Михайлика представлені останні наукові розробки мехатронних модулів для вагового дозування специфічних харчових продуктів.

Наші молоді науковці, студенти і магістранти займаються згаданими напрямками досліджень тривалий час, тому інформація, представлена в доповідях, була цікавою і містила значну наукову і практичну цінність.

За підсумками роботи конференції доповіді, що мають значну наукову цінність, були рекомендовані до друку у наукових виданнях Русенського університету.

Конференція мала значну практичну користь – виявилося, що молоді науковці з Болгарії досліджують ряд схожих питань. Це стосується процесів виробництва фарбувальних матеріалів і надтонкого подрібнення їх компонентів; інтенсифікації процесів виробництва хліба; а також удосконалення і розширення асортименту пакувальних матеріалів. Отже, нові знайомства значно розширять горизонти співробітництва і підвищать ефективність нашої дослідницької діяльності.

 

Опублікований: 02-06-2020
Читайте також:
Нові парадигми суспільного розвитку обговорюють наші здобувачі-економісти

23 квітня 2021р. здобувачка третього курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління спеціальності 073 «Менеджмент» Анастасія Коцюрубська взяла участь у XХI Міжнародній науково-технічній конференції студентів, аспірантів і молодих учених «Дослідження і розробки у сфері машинобудівництва, енергетики і управління». Захід відбувся у Гомельс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові парадигми суспільного розвитку обговорюють наші здобувачі-економісти 26 квітня 2021

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів

Літо дарує нам сонячне тепло, яскраві барви, нові враження від подорожей і можливість додати у скарбничку педагогічної майстерності нові здобутки. Нагодою набути влітку нові професійні «скіли» скористалася доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, пройшовши онлайн-навчання за сертифікованою програмою «Академічна доброчесні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літо – час відпочинку студентів і навчання викладачів 31 серпня 2021

Вчена рада університету зібралася на планове засідання

25 квітня відбулося планове засідання вченої ради університету. Заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий розпочав його з вітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Далі вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Першими розглянули кадрові питання. Кандидатури на заміщення вакантних посад п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету зібралася на планове засідання 25 квітня 2019

Відбулася конференція трудового колективу університету

3 квітня відбулася конференція трудового колективу університету. На порядку денному були два питання: прийняття Кодексу академічної етики Національного університету харчових технологій і затвердження кандидатур співробітників університету, рекомендованих до нагородження державними та відомчими нагородами з нагоди 135-ї річниці заснування НУХТ. Гол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася конференція трудового колективу університету 03 квітня 2019