Н У Х Т

Спільні точки дотику у царині наукових досліджень знайшли наші магістранти й аспіранти з болгарськими колегами

02 червня 2020

Спільні точки дотику у царині наукових досліджень знайшли наші магістранти й аспіранти з болгарськими колегами

Актуальні питання харчової і суміжних галузей науки, зокрема удосконалення технології, процесів і обладнання виробництва хліба, кондитерських виробів і оздоровчих продуктів, хімічних технологій виробництва барвників і косметичних засобів, а також пакувальної індустрії були розглянуті на науковій конференції молодих вчених, яка працювала у Русенському університеті (Болгарія) 28 травня. Як і багато інших заходів цього навчального закладу, що відбулися останнім часом, конференція була присвячена Дню слов’янської писемності.

Болгарські колеги запросили до участі молодих науковців кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу нашого університету. У дискусії також взяли участь молоді науковці кафедри фінансів.

Конференцію відкрив декан агро-механічного факультету Русенського університету, професор Генчо Попов.

Під час роботи секцій були заслухані та обговорені близько 20 доповідей.

Наші представники зробили доповіді англійською мовою на актуальні теми. Зокрема, доповідь магістранта Олександра Козака стосувалася вакуумного інтенсивного охолодження хліба; доповідь магістранта Андрія Тимчишина – удосконалення процесу замішування дріжджового тіста у машинах із кулачковими місильними елементами. У презентації аспірантки Катерини Грінінг були розглянуті питання інтенсифікації процесу надтонкого подрібнення компонентів лікарських і косметичних засобів, а у доповіді аспіранта Бориса Михайлика представлені останні наукові розробки мехатронних модулів для вагового дозування специфічних харчових продуктів.

Наші молоді науковці, студенти і магістранти займаються згаданими напрямками досліджень тривалий час, тому інформація, представлена в доповідях, була цікавою і містила значну наукову і практичну цінність.

За підсумками роботи конференції доповіді, що мають значну наукову цінність, були рекомендовані до друку у наукових виданнях Русенського університету.

Конференція мала значну практичну користь – виявилося, що молоді науковці з Болгарії досліджують ряд схожих питань. Це стосується процесів виробництва фарбувальних матеріалів і надтонкого подрібнення їх компонентів; інтенсифікації процесів виробництва хліба; а також удосконалення і розширення асортименту пакувальних матеріалів. Отже, нові знайомства значно розширять горизонти співробітництва і підвищать ефективність нашої дослідницької діяльності.

 

Опублікований: 02-06-2020
Читайте також:
На базі Центру «WorldSkills Ukraine» НУХТ відбулися регіональні відбори конкурсу «WorldSkills Ukraine 2021» для учнів середніх шкіл

14 грудня за підтримки Міністерства освіти і науки України на базі університетського центру «WorldSkills Ukraine» з компетенції «Мехатроніка» під керівництвом завідувача кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професора Миколи Якимчука відбувся регіональний відбір Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі Центру «WorldSkills Ukraine» НУХТ відбулися регіональні відбори конкурсу «WorldSkills Ukraine 2021» для учнів середніх шкіл 17 грудня 2021

До розширення асортименту популярних борошняних виробів із покращеними споживчими характеристиками долучаються наші молоді науковці

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження впливу порошку топінамбура на вміст цукрів та функціональні властивості хліба житнього заварного» аспірантки Наталії Пашової. Науковий керівник – доцент, кандидат технічних наук Галина Волощук. Заварний житній хліб – незмінний харчовий продукт укра...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До розширення асортименту популярних борошняних виробів із покращеними споживчими характеристиками долучаються наші молоді науковці 30 липня 2019

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені

Щороку пізньої осені у затишному болгарському місті Разград зустрічаються друзі – провідні вчені харчової, біотехнологічної, фармацевтичної та хімічної галузей. Нагода для зустрічі – Міжнародна наукова конференція «Нові галузі, цифрова економіка, суспільство – горизонти майбутнього», яку проводить Русенський університет. Для нас є честю увага орга...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новизну досліджень наших наукових шкіл високо оцінили закордонні вчені 08 листопада 2021

Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна»

Магістранти групи АЮ-1-2М факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка та викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції зустрілися в онлайні з фахівцями компанії «Данон Україна». Виробничники розповіли про своє підприємство, асортимент продукції, контроль якості сировини та готового продукту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна» 22 листопада 2022