28 листопада 2023 р. відбулася онлайн-лекція «Introduction To Neuroscience And Neural Coding» («Вступ до нейронауки та нейронного кодування») від дослідниці і керівниці групи в Інституті системної нейронауки Кавлі при Норвезькому науково-технічному університеті, докторки філософії з обчислювальної нейронауки Соледад Гонсало Коньо.
Лекцію прослухали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» за спеціальністю 181 «Харчові технології».
Вчена представила основні положення з техніки аналізу нейронних даних, що дозволило слухачам лекції ознайомитися з основними поняттями нейронауки та вимірюваннями кількісної оцінки активності однієї клітини.
Представлена лекція допомогла глибше розглянути нейропроцеси, які відбуваються в організмі людини при сприйнятті їжі з позиції її візуалізації, смако-ароматичної пам'яті, емоційного сприйняття, що дозволить здобувачам бакалаврської програми «Технології харчування» опанувати нові компетентності.
Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції вдячний Соледад Гонсало Коньо за корисний матеріал і Ukraine Global Faculty за модерацію заходу!