Н У Х Т

Що очікуватиме на науковців, які порушили принципи експертизи

25 серпня 2023

Що очікуватиме на науковців, які порушили принципи експертизи

Експертам, які порушили принципи проведення наукової і науково-технічної експертизи, заборонятимуть участь у конкурсах на отримання фінансування наукових досліджень і експериментальних розробок.

Така норма додана в проєкті закону «Про систему пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні», винесеному на громадське обговорення.

Зокрема, за порушення принципів проведення експертизи науковцям заборонятимуть участь у конкурсах на отримання фінансування наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок протягом одного року з дня встановлення факту такого порушення Комісією з питань етики. У разі вчинення повторного порушення заборона триватиме протягом трьох років.

До принципів проведення наукової експертизи законопроєктом віднесено принципи компетентності, об’єктивності, незалежності, прозорості, захисту інформації та відповідальності.

Опублікований: 25-08-2023
Читайте також:
Біотехнологічні підходи до трансформації райграса – здобутки науковців Латвійського університету здобувачам-біотехнологам

Магістранти освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» в межах дисципліни «Новітні напрями у біотехнології та фармації» долучилися до науково-практичної конференції, присвяченої сучасним підходам до вдосконалення агрономічно важливих культур. Почесною гостею заходу стала Anete Borodušķe (University of Latvia), яка презентувала р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні підходи до трансформації райграса – здобутки науковців Латвійського університету здобувачам-біотехнологам 21 квітня 2025

Нові цифрові компетенції

Покращення якості дистанційної освіти в сучасних умовах можливе через отримання освітянами нових цифрових компетенцій. Доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко опановує курс «Цифрові інструменти GOOGLE для освіти», орієнтований на підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної серед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові цифрові компетенції 03 січня 2023

Екскурс в історію альма матер

Першокурсники освітньої програми «Технології харчування» (груп ХЧ-1-3 і ХЧ-1-4) відвідали разом зі своїми кураторами – викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Музей НУХТ. Екскурсію до історії альма матер провела завідувачка Музею Людмила Бойко. Головним завданням Музею, що розпочав роботу 8 листопада 2014 року, є привер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Екскурс в історію альма матер 29 квітня 2024

Про біозахист продуктів харчування дізналися магістранти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів на занятті у компанії «Ch. Hansen Україна»

У рамках кафедрального плану проведення гостьових лекцій для магістрантів першого курсу освітньої програми «Технологія зберігання консервування і переробки м'яса» у конференц-залі компанії «Ch. Hansen Україна» відбулося семінарське заняття з дисципліни «Менеджмент якості та безпеки м’ясної галузі», організоване професоркою кафедри технології м’яса ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про біозахист продуктів харчування дізналися магістранти кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів на занятті у компанії «Ch. Hansen Україна» 01 червня 2021