Н У Х Т

Що очікуватиме на науковців, які порушили принципи експертизи

25 серпня 2023

Що очікуватиме на науковців, які порушили принципи експертизи

Експертам, які порушили принципи проведення наукової і науково-технічної експертизи, заборонятимуть участь у конкурсах на отримання фінансування наукових досліджень і експериментальних розробок.

Така норма додана в проєкті закону «Про систему пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні», винесеному на громадське обговорення.

Зокрема, за порушення принципів проведення експертизи науковцям заборонятимуть участь у конкурсах на отримання фінансування наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок протягом одного року з дня встановлення факту такого порушення Комісією з питань етики. У разі вчинення повторного порушення заборона триватиме протягом трьох років.

До принципів проведення наукової експертизи законопроєктом віднесено принципи компетентності, об’єктивності, незалежності, прозорості, захисту інформації та відповідальності.

Опублікований: 25-08-2023
Читайте також:
Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників

16 травня 2022 року завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки,професорка Людмила Кривопляс-Володіна провела відкрите лекційне заняття «Використання логістичних ланцюгів на підприємствах пакувальної і переробної галузі харчової промисловості. Основи логістичного підходу в побудові технологічних процесів. Методика ОЕЕ» з курсу «Виробнича...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується професійна діяльність педагогічних працівників 16 травня 2022

Зі світовими тенденціями виробництва знайомить гостьовий лектор

Завідувач відділу виробництва ТОВ «Чіпси Люкс» Євген Строкач прочитав гостьову лекцію на тему «Світові тенденції виробництва чіпсів» для магістрантів Навчально-наукового інституту харчових технологій, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» Заняття відбулось в рамка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі світовими тенденціями виробництва знайомить гостьовий лектор 09 квітня 2024

Віват, магістри-хімтехнологи 2023!

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14, 16 і 21 лютого 2023 року відбулися публічні захисти 14 кваліфікаційних робіт здобувачами освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» денної та заочної форми навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». Оцінювала роботи екзаменаційна коміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віват, магістри-хімтехнологи 2023! 24 лютого 2023

Успішно фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів завершилися  захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційні комісії очолював завідувач кафедри, професор Володимир Ковбаса...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно фінішували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 18 червня 2021