На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06 відбувся захист дисертаційної роботи аспірантки кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Іванни Сивній. Засідання ради відбулося в онлайн-форматі з використанням сервісу ZOOM.
Щоб підтримати дисертантку до ZOOM-конференції приєдналися викладачі, аспіранти та колеги з кафедр технології хлібопекарських і кондитерських виробів, готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції.
Керівницею дисертаційної роботи Іванни Сивній «Удосконалення технології білково-збивного крему із застосуванням пюре з горобини і журавлини та камеді геллану» була завідувачка кафедри хлібопекарських, кондитерських та бродильних виробництв Інституту післядипломної освіти НУХТ Віра Оболкіна.
Запропоновані авторкою технології дають можливість не лише уникнути використання в кремі синтетичних барвників та ароматизаторів, а й консервантів, завдяки високому вмісту в ягодах флавоноїдів, каротиноїдів та органічних кислот.
Виступити офіційними опонентками були запрошені професорка кафедри технологій переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П. Василенка Ольга Шаніна та професорка кафедри технології кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Харківського державного університету харчування та торгівлі Наталія Гревцева. Опонентки відзначили високу якість, актуальність і наукову новизну представлених у дисертаційній роботі досліджень та практичне їх значення.
За результатами захисту члени ради одноголосно присудили дисертантці науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 – «Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів».
Вітаємо науковицю з успішним захистом і бажаємо нових досягнень!