Н У Х Т

Семінар «Використання електронного каталогу бібліотеки в навчальному процесі» для здобувачів кафедри технології оздоровчих продуктів

16 жовтня 2023

Семінар «Використання електронного каталогу бібліотеки в навчальному процесі» для здобувачів кафедри технології оздоровчих продуктів

Студенти групи ОП-3-7 разом зі своєю кураторкою Світланою Камінською відвідали Науково-технічну бібліотеку університету для ознайомлення з можливостями використання електронного каталогу бібліотеки у навчальному процесі. Ця ініціатива була організована з метою сприяння здобувачам освіти у покращенні їхніх навчальних навичок й доступу до літературних ресурсів, зокрема і безкоштовних баз даних Web of Science та Scopus.

На семінарі, який провела завідувачка відділу інформаційних технологій Науково-технічної бібліотеки НУХТ Інна Путіліна, студенти дізналися багато цікавого про використання електронного каталогу бібліотеки.

Основні теми обговорення включали: використання електронного каталогу бібліотеки в навчальному процесі, пошук літератури по дисциплінах, завантаження повнотекстової навчальної літератури через електронний каталог, оnline-замовлення літератури,та можливості отримання безкоштовного доступу до Web of Science і Scopus.

Студентам продемонстрували, як користуватися різними пошуковими функціями каталогу для знаходження підручників, посібників, статей та інших джерел, пов'язаних із їхніми навчальними дисциплінами, як завантажувати повнотекстові книги та статті з електронного каталогу. Ця можливість дозволить студентам отримувати доступ до необхідних матеріалів у будь-який зручний для них час.

Семінар також включав навчання, як здійснювати онлайн-замовлення літератури та резервування матеріалів для подальшого вивчення, про можливості Web of Science та Scopus для пошуку наукової літератури, використання цих баз даних для проведення наукових досліджень і написання наукових робіт, специфіку безкоштовного доступу до цих ресурсів.

Цей захід допоміг студентам отримати практичні навички, які знадобляться їм протягом усього навчання та зробив бібліотеку ще доступнішою для їхнього навчального процесу. Викладачка і здобувачі освіти вдячні Інні Путіліній за корисне навчання!

Опублікований: 16-10-2023
Читайте також:
Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» занурилися у світ гостинності

У рамках вивчення дисциплін «Ресторанна справа» (лекторка – доцентка Людмила Мамченко) і «Гігієна та санітарія» (лекторка – доцентка Ірина Корецька) здобувачі першого і другого курсу освітньо-професійної програми «Технології харчування» разом із кураторами груп – доцентами Іриною Силкою, Аліною Наконечною, Володимиром Захаровим і старшими викладача...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» занурилися у світ гостинності 05 червня 2025

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ гостинно зустрів майбутніх вступників, які відвідали День відкритих дверей. Директор коледжу Юрій Барилюк ознайомив випускників шкіл м. Суми та області і їх батьків із навчальним закладом, його історією та традиціями, матеріально-технічною базою, звернув увагу на те, що коледж є структурним підрозділом Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День відкритих дверей у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 02 квітня 2019

Наукові досягнення під керівництвом професора кафедри харчової хімії

На кафедрі харчової хімії завжди приділялась особлива увага науковій роботі молодих вчених. Незважаючи на воєнний час, наші викладачі не припиняють свої дослідження та очолюють наукові пошуки здобувачів різних ступенів освіти. Ще зовсім недавно, навесні 2023 року, відбувся надзвичайно змістовний науковий семінар кафедри, де обговорювали дисертацій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові досягнення під керівництвом професора кафедри харчової хімії 06 лютого 2024

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти

Навчальний процес другого семестру для здобувачів першого курсу освітнього ступеня «магістр» розпочався організаційною online-зустріччю з гаранткою міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» Оксаною Топчій, завідувачами кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василем Пасічним і кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективна підготовка забезпечується взаємодією викладачів і здобувачів освіти 29 січня 2024