Н У Х Т

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

03 червня 2022

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

Інноваційний розвиток харчової промисловості неможливий без висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, здатних забезпечити потреби суспільства, ринку праці та держави в питаннях ефективного вирішення комплексних організаційно-технологічних, інженерно-технічних, організаційно-управлінських завдань у виробництві харчової продукції та суміжних галузях, пов'язаних із харчуванням.

Протягом 2021-2022 навчального року колектив кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів спільно з учасниками освітнього процесу, випускниками освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», розробниками стандарту вищої освіти для спеціальності 181 «Харчові технології», стейкхолдерами, Центром моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, вченою радою Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також колегами з кафедри туристичного та готельного бізнесу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. Віктора Доценка проводив кропіткий аналіз та обговорення освітньо-професійних програм, відповідно до процедури внутрішнього моніторингу.

Результатом моніторингу навчального процесу підготовки магістрів стало розроблення нової міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі» за спеціальностями 181 «Харчові технології» та 242 «Туризм».

Підґрунтям для започаткування нової міждисциплінарної освітньо-наукової програми є співпраця університету з агроіндустріальним холдингом МХП, завдяки якій на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів  у 2021 році створений спеціалізований R&D центр.

Зазначена міждисциплінарна освітньо-наукова програма поєднує галузі знань 18 «Виробництво та технології» і 24 «Сфера обслуговування», дозволяє здобути освіту зразу за двома спеціальностями – 181 «Харчові технології» та 242 «Туризм», а також спрямована на підготовку фахівців із поглибленим вивченням економічних дисциплін у сферах виробництва, технології та обслуговування. У результаті навчання здобувачі опанують комплекс сучасних організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних і маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності  функціонування і  стратегічного розвитку промислових та крафтових підприємств для HоRеCа  та організації туристичного бізнесу, що є запорукою успішного працевлаштування.

Після громадського обговорення, рішенням вченої ради університету від 26 травня 2022 року були затверджені нові редакції освітніх програм і навчальних планів 2022 року для здобувачів освітнього ступеня «магістр» і відображено цю інформацію в Правилах прийому до Національного університету харчових технологій на 2022 рік.

Нова міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі» чекає на своїх здобувачів!  

Опублікований: 03-06-2022
Читайте також:
Практичний нюанс харчових технологій

Студенти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницями, доцентками кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анною Грищенко та Ларисою Михонік відвідали пивоварню «BeerMaster Brevery» торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», розташовану в ТЦ «Республіка». Пивоварня славиться ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний нюанс харчових технологій 24 листопада 2023

Розпочалося подання заяв для вступу до магістратури

31 липня розпочалося подання заяв для вступу до магістратури на основі дипломів бакалавра, спеціаліста та магістра. Нагадуємо, з переліком і описами освітньо-професійних програм другого (магістерського) рівня вищої освіти нашого університету можна ознайомитися тут. Вступники мають можливість подати до 5 заяв на бюджет і до 15 заяв на контракт. Щоб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалося подання заяв для вступу до магістратури 01 серпня 2023

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулося Свято першокурсника. До студентів звернулися директор коледжу Віра Кузнецова, голова державної кваліфікаційної комісії Микола Депутат, менеджери по роботі з кадрами фірми «Надія», студентська рада, які привітали їх з початком навчання. Сьогодні першокурсники отримали студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День першокурсника в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 08 жовтня 2019

Головні тренди у виробництві продуктів харчування на гостьовій лекції для магістрантів

11 жовтня на кафедрі технології консервування відбулася гостьова лекція «Головні тренди у виробництві їжі та продуктів харчування до 2030 року», яку для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів» і «Технології зберігання, консервування та перер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Головні тренди у виробництві продуктів харчування на гостьовій лекції для магістрантів 12 жовтня 2023