Н У Х Т

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

03 червня 2022

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

Інноваційний розвиток харчової промисловості неможливий без висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, здатних забезпечити потреби суспільства, ринку праці та держави в питаннях ефективного вирішення комплексних організаційно-технологічних, інженерно-технічних, організаційно-управлінських завдань у виробництві харчової продукції та суміжних галузях, пов'язаних із харчуванням.

Протягом 2021-2022 навчального року колектив кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів спільно з учасниками освітнього процесу, випускниками освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», розробниками стандарту вищої освіти для спеціальності 181 «Харчові технології», стейкхолдерами, Центром моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, вченою радою Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також колегами з кафедри туристичного та готельного бізнесу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. Віктора Доценка проводив кропіткий аналіз та обговорення освітньо-професійних програм, відповідно до процедури внутрішнього моніторингу.

Результатом моніторингу навчального процесу підготовки магістрів стало розроблення нової міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі» за спеціальностями 181 «Харчові технології» та 242 «Туризм».

Підґрунтям для започаткування нової міждисциплінарної освітньо-наукової програми є співпраця університету з агроіндустріальним холдингом МХП, завдяки якій на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів  у 2021 році створений спеціалізований R&D центр.

Зазначена міждисциплінарна освітньо-наукова програма поєднує галузі знань 18 «Виробництво та технології» і 24 «Сфера обслуговування», дозволяє здобути освіту зразу за двома спеціальностями – 181 «Харчові технології» та 242 «Туризм», а також спрямована на підготовку фахівців із поглибленим вивченням економічних дисциплін у сферах виробництва, технології та обслуговування. У результаті навчання здобувачі опанують комплекс сучасних організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних і маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності  функціонування і  стратегічного розвитку промислових та крафтових підприємств для HоRеCа  та організації туристичного бізнесу, що є запорукою успішного працевлаштування.

Після громадського обговорення, рішенням вченої ради університету від 26 травня 2022 року були затверджені нові редакції освітніх програм і навчальних планів 2022 року для здобувачів освітнього ступеня «магістр» і відображено цю інформацію в Правилах прийому до Національного університету харчових технологій на 2022 рік.

Нова міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі» чекає на своїх здобувачів!  

Опублікований: 03-06-2022
Читайте також:
Профком прийняв рішення пролонгувати дію Колективного договору

На черговому засіданні профкому було розглянуто питання пролонгації Колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом Національного університету харчових технологій, термін дії якого спливає 24 вересня 2022 року. Було зазначено, що в нинішніх умовах розпочинати консультації по створенню нової редакції Колективного договору недоречно,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком прийняв рішення пролонгувати дію Колективного договору 19 вересня 2022

Магістри-експерти підтверджують високий рівень підготовки

14 лютого 2024 року на кафедрі експертизи харчових продуктів розпочалися засідання екзаменаційної комісії із захисту кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Екзаменаційна комісія працювала у складі н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри-експерти підтверджують високий рівень підготовки 15 лютого 2024

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені

Нова сторінка міжнародної співпраці – випускниця магістратури Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова продовжила навчання і успішно захистила магістерську роботу у Берлінському університеті прикладних наук. Її науковими керівниками були доцентка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Потужна школа НУХТ з інжинірингу – фундамент для успіху на міжнародній арені 30 серпня 2023

Фільм «Sugar» на черговому засіданні Movie Club

Студенти групи ТУ 2-12а разом зі старшою викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Оленою Сподинюк у рамках Movie Club переглянули та обговорили фільм «Sugar». Що відбувається з нашим тілом і мозком, коли ми з'їдаємо пончик або шматок торта? Як це впливає на наш настрій? Чому знежирений йогурт – не найкращий варіант для вечері, а ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фільм «Sugar» на черговому засіданні Movie Club 21 травня 2021