Н У Х Т

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

03 june 2022

Рухаємося вперед – започаткована нова освітня програма підготовки магістрів

Інноваційний розвиток харчової промисловості неможливий без висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців, здатних забезпечити потреби суспільства, ринку праці та держави в питаннях ефективного вирішення комплексних організаційно-технологічних, інженерно-технічних, організаційно-управлінських завдань у виробництві харчової продукції та суміжних галузях, пов'язаних із харчуванням.

Протягом 2021-2022 навчального року колектив кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів спільно з учасниками освітнього процесу, випускниками освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса», розробниками стандарту вищої освіти для спеціальності 181 «Харчові технології», стейкхолдерами, Центром моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету, вченою радою Навчально-наукового інституту харчових технологій, а також колегами з кафедри туристичного та готельного бізнесу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. Віктора Доценка проводив кропіткий аналіз та обговорення освітньо-професійних програм, відповідно до процедури внутрішнього моніторингу.

Результатом моніторингу навчального процесу підготовки магістрів стало розроблення нової міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі» за спеціальностями 181 «Харчові технології» та 242 «Туризм».

Підґрунтям для започаткування нової міждисциплінарної освітньо-наукової програми є співпраця університету з агроіндустріальним холдингом МХП, завдяки якій на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів  у 2021 році створений спеціалізований R&D центр.

Зазначена міждисциплінарна освітньо-наукова програма поєднує галузі знань 18 «Виробництво та технології» і 24 «Сфера обслуговування», дозволяє здобути освіту зразу за двома спеціальностями – 181 «Харчові технології» та 242 «Туризм», а також спрямована на підготовку фахівців із поглибленим вивченням економічних дисциплін у сферах виробництва, технології та обслуговування. У результаті навчання здобувачі опанують комплекс сучасних організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних і маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності  функціонування і  стратегічного розвитку промислових та крафтових підприємств для HоRеCа  та організації туристичного бізнесу, що є запорукою успішного працевлаштування.

Після громадського обговорення, рішенням вченої ради університету від 26 травня 2022 року були затверджені нові редакції освітніх програм і навчальних планів 2022 року для здобувачів освітнього ступеня «магістр» і відображено цю інформацію в Правилах прийому до Національного університету харчових технологій на 2022 рік.

Нова міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології  для HоRеCа в туризмі» чекає на своїх здобувачів!  

Published on: 03-06-2022
Read also:
Підсумки 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Підведені підсумки 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». У зв'язку із забороною масових заходів під час карантину, робота пленарного засідання і секцій конференції, запланована на 2-3 квітня, була відмінена, проте молоді науковці...

READ YOURSELF

Підсумки 86-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 07 april 2020

Міжнародне стажування гаранта

Гарантка освітньо-професійної програми «Менеджмент», доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Світлана Дунда пройшла міжнародне стажування в Краківському економічному університеті (Польща) за темою «Нові та інноваційні методи навчання» у форматі онлайн. У процесі стажування гарантка ознайомилась із особливостями європейської та польської си...

READ YOURSELF

Міжнародне стажування гаранта 08 december 2022

В Україні започатковано проведення щоденно загальнонаціональної хвилини мовчання [ожидает перевода]

Для вшанування світлої пам'яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України Президент Володимир...

READ YOURSELF

В Україні започатковано проведення щоденно загальнонаціональної хвилини мовчання [ожидает перевода] 17 march 2022