Наш університет розпочав співпрацю з представниками громади у межах договору про співпрацю, укладеного за ініціативи ректора Олександра Шевченка та директорки ТОВ «Юкрейніан Смарт Діджиталс» Олени Трофименко – компанії-розробника «Системи управління продуктами і кухнею 2» («СУПіК 2»). Це перша в Україні автоматизована платформа для складання меню, технологічних карт і рецептур, обліку продуктів, кошторисів і формування звітів із контролю якості й вартості харчування у дитячих садочках, школах та інших закладах освіти.
«СУПіК 2» забезпечує повний цикл електронного управління харчуванням, враховує алергени й персоналізовані параметри раціону для дітей із особливими потребами, підвищує прозорість і доступність інформації для батьків, адміністрації та контролюючих органів, роблячи процес сучасним і зручним.
У обговоренні перспектив співробітництва взяли участь представники ТОВ «Юкрейніан Смарт Діджиталс» – операційна директорка проєкту «СУПіК 2» Оксана Солдатова та Міла Рісс, ректор університету Олександр Шевченко, голова Київського науково-технічного товариства харчової промисловості Юрій Задніпряний, директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності НУХТ Олена Подобій, в.о. завідувача кафедри процесів і апаратів харчових виробництв і відповідальна секретарка Приймальної комісії НУХТ Юлія Запорожець, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і професор цієї ж кафедри Олег Кузьмін.
Для НУХТ це співробітництво означає розвиток наукового та практичного потенціалу, зміцнення інституційної спроможності, можливість реалізації соціально-важливих проєктів, формування інноваційного іміджу університету та залучення здобувачів освіти до практичного навчання у сфері цифрових технологій управління харчуванням.