Н У Х Т

Роль науки в умовах воєнного стану обговорювали наші науковці

19 серпня 2022

Роль науки в умовах воєнного стану обговорювали наші науковці

18 серпня 2022 року в межах Міжнародної серпневої педагогічної науково-практичної конференції «Освіта, освітяни – незламні у війні» працювала локація «Наука та інновації: ефективні дослідження для безпечної освіти», до якої долучилися й науковці нашого університету.

Учасників привітав заступник міністра освіти і науки України з питань європейської інтеграції Олексій Шкуратов. Зокрема, він зазначив, що цей захід дасть змогу науковцям, підприємцям, держслужбовцям і політикам закцентувати увагу на здобутках, а також функціонуванні української науки в умовах війни та зосередити увагу на питаннях, які сприятимуть її швидкому завершенню, а також необхідності інтеграції української науки до Європейського дослідницького простору в контексті освітянської діяльності.

Доповідачами локації були: ректор Національного університету біоресурсів та природокористування України Станіслав Ніколаєнко, виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька, проректор з наукової роботи Національного аерокосмічного університету імені М.Є.Жуковського «Харківський авіаційний інститут» Володимир Павліков, головчиня Ради молодих учених при МОН Олеся Ващук, проректорка з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Ганна Толстанова, докторка економічних наук, професорка, головна наукова співробітниця відділу економіки та управління загальною середньою освітою Інституту педагогіки НАПН України Ірина Саух.

Наші науковці наголосили на важливій ролі науки в умовах воєнного стану та в післявоєнний період, узявши участь у обговоренні питань: із якими труднощами зіштовхується наука в умовах воєнного стану; яка роль науки та інновацій для розвитку освіти, підтримки економіки під час воєнного стану; як заохочувати національну солідарність, зокрема бізнесу, в інтересах спільного використання наукових досягнень різними стейкхолдерами; як актуалізувати потребу використання досягнень науки для відновлення та розвитку економіки України; як створити умови та інструменти для налагодження наукової комунікації в Україні та за її межами. 

Опублікований: 19-08-2022
Читайте також:
Старт декади

З 2003 року, вже 15 років поспіль, у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ проходить декада комісії інформатики та комп’ютерних технологій. У цьому році вона триває з 15 по 26 січня. В цей час для студентів проводяться різноманітні профорієнтаційні заходи, конкурси фахової майстерності, конференції та семінари з новинок в світі інформаційни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт декади 16 січня 2018

Практичний менеджмент: методи та прийоми від досвідченого керівника, тренера, консультанта

Розуміючи цінність порад фахівців-практиків, бакалаври освітньо-професійної програми «Менеджмент» і магістранти освітньо-професійної програми «Менеджмент організацій і адміністрування» взяли участь у майстер-класі, що проводився сертифікованим консультантом Adizes Institute (США), міжнародним консультантом з трансформації бізнесу Борисом Шевельовим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичний менеджмент: методи та прийоми від досвідченого керівника, тренера, консультанта 30 вересня 2021

Про організацію роботи університету у період дії карантину

На виконання постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавiрусом sАRS-СоV-2», з 19 грудня 2020 р. до 28 лютого 2021 р. в університеті діє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про організацію роботи університету у період дії карантину 28 грудня 2020

Триває активна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з відокремленими структурними підрозділами

Важливою складовою успішної роботи кафедри готельно-ресторанної справи є проведення профорієнтаційних і професійних зустрічей з майбутніми здобувачами вищої освіти. Тому, відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри, асистент Артем Ущаповський запросив долучитися до університетського заходу «NUFT Career Chance 2023» здобувачів освіти відокремл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Триває активна співпраця кафедри готельно-ресторанної справи з відокремленими структурними підрозділами 03 квітня 2023