Н У Х Т

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів аналізують здобувачі-технологи

16 квітня 2024

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів аналізують здобувачі-технологи

Нещодавно на кафедрі біотехнології і мікробіології під час лабораторного заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 2» здобувачі інженери-технологи групи ТХ-3-4 під керівництвом старшого викладача Віктора Удимовича і асистентки Тетяни Сулейко розпочали захист індивідуальних завдань на тему «Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування».

Були представлені кілька доповідей, присвячених ролі мікроорганізмів у процесі виготовлення і зберігання продуктів хлібопекарського та кондитерського виробництва, оскільки саме ця технологія є майбутньою спеціалізацією здобувачів – круасана з шоколадом (виконали здобувачки Анастасія Крушинська та Вікторія Півоварова) і багета французького (виконали здобувачки Світлана Кожем’яко та Анастасія Прокопенко).

Найбільшу увагу студентки приділяли характеристиці мікрофлори сировини, що характеризують мікробіологічну безпеку продукту чи спричиняють його псування, тому, як відбувається вплив внутрішніх і зовнішніх чинників на ріст мікроорганізмів у продукті, а також технологічним прийомам, які дозволяють попередити розвиток мікрофлори у продукті та шляхам їх вирішення. Здобувачки проявили зацікавленість своєю темою, акцентували увагу на харчових токсикоінфекціях, які можуть викликати ті чи інші мікроорганізми, наявні в цих виробах. Після виступів здобувачів розпочалася жвава дискусія – чимало запитань задали доповідачам як викладачі, так і інші студенти, що свідчить про постійну актуальність тематики ролі мікроорганізмів у продуктах харчування.

Завдяки таким завданням інженери-технологи навчаються правильно та цікаво подавати потрібну інформацію, дізнаються багато нового для своєї майбутньої професії, а також краще засвоюють знання з мікробіології, що потім знадобиться аби стати професійним і кваліфікованим фахівцем.

Опублікований: 16-04-2024
Читайте також:
На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти    дипломних проектів студентів заочної форми навчання для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Студенти-випускники, відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили на публічний захист набуті ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання 15 лютого 2018

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами

Триває підготовка до конкурсу на заміщення вакантних посад і на кафедрі готельно-ресторанної справи. Своїми викладацькими навичками діляться молоді викладачі кафедри. 9 жовтня відбулося відкрите практичне заняття асистента кафедри Артема Ущаповського з навчальної дисципліни «Основи нутриціології» для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодим викладачам також є чим поділитися з колегами 22 жовтня 2020

Колектив кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу взяв участь у церемонії вручення дипломів у Коледжі ресторанного господарства НУХТ

У відокремленому структурному підрозділі нашого університету - Коледжі ресторанного господарства - відбулася радісна подія – урочиста церемонія вручення дипломів «молодшого спеціаліста» випускникам спеціальності «Виробництво харчової продукції». Привітати випускників із завершенням навчання завітали завідувач кафедри технології харчування та ресто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри технології харчування та ресторанного бізнесу взяв участь у церемонії вручення дипломів у Коледжі ресторанного господарства НУХТ 28 лютого 2017

Про організацію навчального процесу в університеті в період з 14 по 27 вересня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10 вересня 2020 року м. Київ з 14 вересня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. Наказом по університету від 11 вересня 2020 року №103 лекційні, практичні та лабораторні заняття д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про організацію навчального процесу в університеті в період з 14 по 27 вересня 2020 р. 14 вересня 2020