Н У Х Т

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування аналізують здобувачі-технологи

16 april 2024

Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування аналізують здобувачі-технологи

Нещодавно на кафедрі біотехнології і мікробіології під час лабораторного заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 2» здобувачі інженери-технологи групи ТХ-3-4 під керівництвом старшого викладача Віктора Удимовича і асистентки Тетяни Сулейко розпочали захист індивідуальних завдань на тему «Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування».

Були представлені кілька доповідей, присвячених ролі мікроорганізмів у процесі виготовлення і зберігання продуктів хлібопекарського та кондитерського виробництва, оскільки саме ця технологія є майбутньою спеціалізацією здобувачів – круасана з шоколадом (виконали здобувачки Анастасія Крушинська та Вікторія Півоварова) і багета французького (виконали здобувачки Світлана Кожем’яко та Анастасія Прокопенко).

Найбільшу увагу студентки приділяли характеристиці мікрофлори сировини, що характеризують мікробіологічну безпеку продукту чи спричиняють його псування, тому, як відбувається вплив внутрішніх і зовнішніх чинників на ріст мікроорганізмів у продукті, а також технологічним прийомам, які дозволяють попередити розвиток мікрофлори у продукті та шляхам їх вирішення. Здобувачки проявили зацікавленість своєю темою, акцентували увагу на харчових токсикоінфекціях, які можуть викликати ті чи інші мікроорганізми, наявні в цих виробах. Після виступів здобувачів розпочалася жвава дискусія – чимало запитань задали доповідачам як викладачі, так і інші студенти, що свідчить про постійну актуальність тематики ролі мікроорганізмів у продуктах харчування.

Завдяки таким завданням інженери-технологи навчаються правильно та цікаво подавати потрібну інформацію, дізнаються багато нового для своєї майбутньої професії, а також краще засвоюють знання з мікробіології, що потім знадобиться аби стати професійним і кваліфікованим фахівцем.

Published on: 16-04-2024
Read also:
«Артеріум» передав кафедрі біотехнології і мікробіології  новий шейкер-інкубатор

Нещодавно матеріально-технічна база кафедри біотехнології і мікробіології поповнилася новеньким унікальним обладнанням – шейкер-інкубатором, люб’язно подарованим Корпорацією «Артеріум». Обладнання призначене для використання в мікробіологічних і  технологічних лабораторіях. Шейкер використовують для культивування клітин мікроорганізмів, рослин і, ...

READ YOURSELF

«Артеріум» передав кафедрі біотехнології і мікробіології новий шейкер-інкубатор 20 march 2023

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна». Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері...

READ YOURSELF

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 30 january 2023

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу

Студенти-першокурсники освітньої програми «Менеджмент персоналу» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ виявили соціальну ініціативу та спільно з молодшим і старшим кураторами відвідали Святошинський дитячий будинок-інтернат для хлопчиків із синдромом Дауна й глибокою розумовою відсталістю. Підготовка відбулася оперативно. На зі...

READ YOURSELF

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу 29 november 2019