Нещодавно на кафедрі біотехнології і мікробіології під час лабораторного заняття з дисципліни «Мікробіологія для харчових технологій. Модуль 2» здобувачі інженери-технологи групи ТХ-3-4 під керівництвом старшого викладача Віктора Удимовича і асистентки Тетяни Сулейко розпочали захист індивідуальних завдань на тему «Роль мікроорганізмів у мікробіологічній безпеці і псуванні продуктів харчування».
Були представлені кілька доповідей, присвячених ролі мікроорганізмів у процесі виготовлення і зберігання продуктів хлібопекарського та кондитерського виробництва, оскільки саме ця технологія є майбутньою спеціалізацією здобувачів – круасана з шоколадом (виконали здобувачки Анастасія Крушинська та Вікторія Півоварова) і багета французького (виконали здобувачки Світлана Кожем’яко та Анастасія Прокопенко).
Найбільшу увагу студентки приділяли характеристиці мікрофлори сировини, що характеризують мікробіологічну безпеку продукту чи спричиняють його псування, тому, як відбувається вплив внутрішніх і зовнішніх чинників на ріст мікроорганізмів у продукті, а також технологічним прийомам, які дозволяють попередити розвиток мікрофлори у продукті та шляхам їх вирішення. Здобувачки проявили зацікавленість своєю темою, акцентували увагу на харчових токсикоінфекціях, які можуть викликати ті чи інші мікроорганізми, наявні в цих виробах. Після виступів здобувачів розпочалася жвава дискусія – чимало запитань задали доповідачам як викладачі, так і інші студенти, що свідчить про постійну актуальність тематики ролі мікроорганізмів у продуктах харчування.
Завдяки таким завданням інженери-технологи навчаються правильно та цікаво подавати потрібну інформацію, дізнаються багато нового для своєї майбутньої професії, а також краще засвоюють знання з мікробіології, що потім знадобиться аби стати професійним і кваліфікованим фахівцем.