З метою пошуку обдарованої студентської молоді, зацікавленої таким сучасним напрямком розвитку світової економіки як біотехнологія, та створення умов для її творчого росту, активізації науково-дослідної роботи студентів у нашому університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р. (наказ МОН України № 1457 від 24.11.2020 р.). 8 квітня відбулася презентація робіт фіналістів ІІ етапу ІІ туру.
Роботи, презентовані у секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», оцінювало журі, до складу якого увійшли: деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Національного університету харчових технологій Наталя Грегірчак, доцентка кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Ганна Ямборко , завідувачка кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Тетяна Скляр, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій Вікторія Красінько.
Журі заслухало ряд доповідей, присвячених різним напрямкам використання досягнень сучасної біотехнології для вирішення такої глобальної сучасної проблеми, як забезпечення людства харчовими продуктами. Біологічними об’єктами, що привернули увагу молодих дослідників, були найрізноманітніші живі організми: від бактерій і міцеліальних грибів до медоносних бджіл та ембріонів свиней. Цікавились юні науковці різними можливостями впливу на живі об’єкти: це і мікрогравітація, й електричні імпульси, і вплив найрізноманітніших хімічних речовин.
Усі члени журі відзначили високий рівень підготовки і презентування робіт, а також неабияку волю конкурсантів до перемоги, яка дозволила їм у наш непростий час мобілізуватися та гідно представити свої наукові здобутки.
Вітаємо переможців і бажаємо всім учасникам Конкурсу подальших наукових досягнень і професійних успіхів!