Н У Х Т

Робота секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

12 квітня 2021

Робота секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

З метою пошуку обдарованої студентської молоді, зацікавленої таким сучасним напрямком розвитку світової економіки як біотехнологія, та створення умов для її творчого росту, активізації науково-дослідної роботи студентів у нашому університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р. (наказ МОН України № 1457 від 24.11.2020 р.). 8 квітня відбулася презентація робіт фіналістів ІІ етапу ІІ туру.

Роботи, презентовані у секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», оцінювало журі, до складу якого увійшли: деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Національного університету харчових технологій Наталя Грегірчак, доцентка кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Ганна Ямборко , завідувачка кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Тетяна Скляр, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій Вікторія Красінько.

Журі заслухало ряд доповідей, присвячених різним напрямкам використання досягнень сучасної біотехнології для вирішення такої глобальної сучасної проблеми, як забезпечення людства харчовими продуктами. Біологічними об’єктами, що привернули увагу молодих дослідників, були найрізноманітніші живі організми: від бактерій і міцеліальних грибів до медоносних бджіл та ембріонів свиней. Цікавились юні науковці різними можливостями впливу на живі об’єкти: це і мікрогравітація, й електричні імпульси, і вплив найрізноманітніших хімічних речовин.

Усі члени журі відзначили високий рівень підготовки і презентування робіт, а також неабияку волю конкурсантів до перемоги, яка дозволила їм у наш непростий час мобілізуватися та гідно представити свої наукові здобутки.

Вітаємо переможців і бажаємо всім учасникам Конкурсу подальших наукових досягнень і професійних успіхів! 

Опублікований: 12-04-2021
Читайте також:
Європейська система оцінювання

У  ВСП «Івано-Франківський фаховий коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» розпочалися державні екзамени. Студенти груп ресторанного та кулінарного напряму успішно склали перший етап державного іспиту – пробні роботи, які проходили за європейською технологією. Оцінювання підсумкового рівня знань студентів здійснювали незалежні експерти –  очіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейська система оцінювання 28 червня 2022

Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти

31 березня 2023 року викладачі і здобувачі освіти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка у рамках договору про співробітництво між Національним університетом харчових технологій і Донецьким національним університе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні підходи американської та європейської готельної школи порівнювали наші викладачі й здобувачі освіти 31 березня 2023

Про роль мікроорганізмів здобувачам-екологам на відкритій лекції завідувача кафедри біотехнології і мікробіології

Нещодавно відбулася відкрита лекція завідувача кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Стабнікова, яку відвідав практично увесь викладацький колектив кафедри. Заняття на тему «Роль мікроорганізмів у кругообігу речовин у природі» було проведене для здобувачів спеціальності101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія, охорона навколи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про роль мікроорганізмів здобувачам-екологам на відкритій лекції завідувача кафедри біотехнології і мікробіології 30 листопада 2021

Зі сучасною педагогічною складовою ознайомилися викладачі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

Днями викладачі циклової комісії готельного обслуговування Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Ірина Тарасюк та Оксана Шняк взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Психолого-педагогічна підготовка майбутніх фахівців у контексті сучасних освітніх реформ», організованій Педагогічним коледжем Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зі сучасною педагогічною складовою ознайомилися викладачі Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 14 грудня 2018