Н У Х Т

Робота секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

12 квітня 2021

Робота секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія» Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія»

З метою пошуку обдарованої студентської молоді, зацікавленої таким сучасним напрямком розвитку світової економіки як біотехнологія, та створення умов для її творчого росту, активізації науково-дослідної роботи студентів у нашому університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» 2020-2021 н.р. (наказ МОН України № 1457 від 24.11.2020 р.). 8 квітня відбулася презентація робіт фіналістів ІІ етапу ІІ туру.

Роботи, презентовані у секції «Харчова і сільськогосподарська біотехнологія», оцінювало журі, до складу якого увійшли: деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Національного університету харчових технологій Наталя Грегірчак, доцентка кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова Ганна Ямборко , завідувачка кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Тетяна Скляр, доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій Вікторія Красінько.

Журі заслухало ряд доповідей, присвячених різним напрямкам використання досягнень сучасної біотехнології для вирішення такої глобальної сучасної проблеми, як забезпечення людства харчовими продуктами. Біологічними об’єктами, що привернули увагу молодих дослідників, були найрізноманітніші живі організми: від бактерій і міцеліальних грибів до медоносних бджіл та ембріонів свиней. Цікавились юні науковці різними можливостями впливу на живі об’єкти: це і мікрогравітація, й електричні імпульси, і вплив найрізноманітніших хімічних речовин.

Усі члени журі відзначили високий рівень підготовки і презентування робіт, а також неабияку волю конкурсантів до перемоги, яка дозволила їм у наш непростий час мобілізуватися та гідно представити свої наукові здобутки.

Вітаємо переможців і бажаємо всім учасникам Конкурсу подальших наукових досягнень і професійних успіхів! 

Опублікований: 12-04-2021
Читайте також:
НАССР - вимога державного законодавства

11 грудня до Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ завітала випускниця коледжу, а нині заступник генерального директора з контролю якості ПАТ «Юрія» - потужного виробника молочної продукції під ТМ «Волошкове поле», Вікторія Павловська. Фахівець прочитала лекції для студентів 4-х курсів. Спікер тепло згадала роки навчання та на власному при...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НАССР - вимога державного законодавства 12 грудня 2018

Виправляти помилки в е-кабінетах і перевіряти розрахунок середнього бала атестата має приймальна комісія вишу, куди подано заяву

Якщо після подання заяви вступник виявив помилки в електронному кабінеті, то для їх виправлення йому потрібно звернутися до приймальної комісії закладу освіти, куди подана заява, – повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. Зокрема, йдеться про неправильно розрахований середній бал, завантаження іншого документа замість скан-копії атестат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виправляти помилки в е-кабінетах і перевіряти розрахунок середнього бала атестата має приймальна комісія вишу, куди подано заяву 18 липня 2018

Три свята сплелися в одному – кафедра гуманітарних дисциплін відзначає День захисника України

14 жовтня українці святкують одразу три свята – Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва і День захисника України. Козаки настільки глибоко й щиро шанували образ Покрови Божої Матері, що в народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова. В Україні не знайдеться  людини, яка б не знала про козаків. Про них складено безліч т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Три свята сплелися в одному – кафедра гуманітарних дисциплін відзначає День захисника України 13 жовтня 2020

До Café de Paris запросили всіх зацікавлених викладачі і студенти кафедри іноземних мов професійного спрямування

1 листопада 2018 року у студентському клубі відбувся культурно-пізнавальний захід «Café de Paris», організований кафедрою іноземних мов професійного спрямування за участю студентів, що вивчають французьку мову. Уже з перших хвилин гості заходу могли сповна зануритися у атмосферу Франції, яку створювали пісні відомих шансоньє і затишний антураж пар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Café de Paris запросили всіх зацікавлених викладачі і студенти кафедри іноземних мов професійного спрямування 01 листопада 2018