Н У Х Т

Рівні можливості для здобувачів освіти

29 квітня 2025

Рівні можливості для здобувачів освіти

Представники університету взяли участь у круглому столі «Центри підтримки студентів: спільні рішення для рівних можливостей», який відбувся на базі Західноукраїнського національного університету (м. Тернопіль) у рамках проєкту «Освітня безбар’єрність: відкриваючи нові горизонти» Міністерства освіти і науки України на виконання Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Метою заходу було обговорення рівного доступу студентів до освітніх ресурсів і необхідної підтримки. У круглому столі взяли участь представники уряду, керівництво різних університетів, викладачі, здобувачі та експерти з питань психічного здоров'я й підтримки студентів.

Відкрили круглий стіл радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна; заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, експертка Координаційного центру з психічного здоров'я КМУ Анастасія Голотенко та ректорка Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк.

Учасники проєкту презентували свої доробки у рамках створення рівних можливостей для усіх учасників освітнього процесу. Так, фахівці Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини розповіли про впровадження онлайн-курсу з альтернативної та додаткової комунікації в освіті. Досить жваве обговорення відбулося під час доповіді начальника інституту реінтеграції, реабілітації та професійного розвитку ветеранів «Архітектура стійкості» Київського національного університету будівництва і архітектури Артема Гончаренка, який презентував практичні аспекти створення безбар’єрного простору в університеті.

Після завершення круглого столу представники Західноукраїнського національного університету провели для учасників екскурсію кампусом і продемонстували свої напрацювання в рамкам проекту – кімнату психологічної підтримки, імерсивний мультифункціональний хаб тощо.

Питання рівних можливостей для здобувачів освіти і викладачів – це не лише неминуче майбутнє, а нинішні реалії, що потребують від закладів освіти відповідних змін.

Опублікований: 29-04-2025
Читайте також:
Визначені переможці флешмобу «Зроби фото біля муралу»

16 жовтня 2019 року відбулося нагородження переможців флешмобу «Зроби фото біля муралу», який проводився кафедрою туристичного та готельного бізнесу у рамках святкування Всесвітнього дня туризму та 135-річчя НУХТ. Відзначимо, що участь у флешмобі взяли не тільки студенти, а й викладачі кафедри. Так, переможцями флешмобу стали студенти 3 курсу Май...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці флешмобу «Зроби фото біля муралу» 17 жовтня 2019

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

5 листопада на кафедрі технології цукру і підготовки води відбулася відкрита лекція для студентів спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» з дисципліни «Загальні технології харчових виробництв» доцента кафедри Світлани Шульги. На занятті були присутні викладачі кафедри. Лекція є вступною до модуля «Технологія цукрового в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доступно про технологію цукрового виробництва студентам спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 06 листопада 2019

Неформальна освіта магістрантів

Здобувачі-магістранти освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Єлизавета Шеліна, Марія Забрудська, Аліса Козакова, Олександр Гудков, Віталій Шестопал, Максим Парубець, Ілля Кукарцев, Арсен Таран та Юрій Монджиєвський успішно завершили онлайн-курс «Ресурсоефективне та чисте виробництво» й отримали не лише актуальні для май...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Неформальна освіта магістрантів 17 червня 2025

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів

Загальновідомо, що практична підготовка майбутніх фахівців має велике значення для їх професійного зростання, набуття практичних навичок і розширення кола знань. Тому питанням організації якісного проходження всіх видів практик у нашому університеті приділяється велика увага. Із кращими вітчизняними підприємствами харчової галузі знайомлять своїх ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тонкощі майбутньої професії для другокурсників кафедри технології молока і молочних продуктів 31 січня 2019