На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція на тему «The phenomenon of thixotropy in starch systems» викладачки та науковиці Інституту харчових технологій та харчування Жешувського університету (Польща), др. Грети Адамчик для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».
Лекція була присвячена передовим науковим дослідженням у явищі тиксотропії в системах крохмалю різного ботанічного походження. Також лекторка представила результати власних досліджень у зазначеному напрямку та навела приклади можливого їх практичного застосування у харчових технологіях.
До лекторію долучилося 45 слухачів. Під час дискусії і обговорення здобувачі вищої освіти та викладачі отримали цікаву новітню наукову інформацію, яка стане у пригоді під час виконання наукових досліджень і підготовки магістерських робіт.
Колектив кафедри висловлює вдячність шановній др. Греті Адамчик і сподівається на подальшу співпрацю.