Н У Х Т

Реалізуй себе: відбулася зустріч фахівців університету зі студентами технологічних спеціальностей Сумського коледжу НУХТ

15 лютого 2024

Реалізуй себе: відбулася зустріч фахівців університету зі студентами технологічних спеціальностей Сумського коледжу НУХТ

Дводенний профорієнтаційний інтерактив для студентів старших курсів Сумського фахового коледжу НУХТ сьогодні продовжився зустріччю зі здобувачами спеціальностей 181 «Виробництво борошняних, кондитерських виробів і харчових концентратів», 181 «Виробництво харчової продукції» та 241 «Ресторанне обслуговування». До зустрічі також доєдналися в.о. директора коледжу Олександр Зігунов та викладачі циклових комісій.

Директорка Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету Олена Подобій розпочала зустріч із загальної презентації НУХТ. Вона зазначила, що наш заклад вищої освіти має поважну історію (цього року виповнюється 140 років з моменту його заснування), давні освітні традиції підготовки фахівців для стратегічно важливої харчової галузі, високий авторитет серед освітянської і наукової спільноти і у нашій країні, і за кордоном. Навчання в університеті відповідає останнім європейським трендам, наші викладачі застосовують креативні підходи до викладання, послуговуючись кращими європейськими практиками. Ми постійно розвиваємося і вдосконалюємося, а наші здобувачі освіти мають надзвичайно широкі можливості для реалізації своїх мрій, нахилів і вподобань.

З основними умовами вступу на навчання за скороченим терміном у 2024 році слухачів познайомила відповідальна секретарка приймальної комісії університету Юлія Запорожець. Фахівчиня розповіла про навчальні підрозділи університету та їх спеціальності й освітні програми, в тому числі нові, що відкриваються в цьому році, проінформувала, що вступники можуть змінити свою освітню траєкторію й за бажанням вступати за іншою спеціальністю, ніж отримали в коледжі. Старшокурсники дізналися про те, як складається національний мультипредметний тест, результати якого суттєво впливають на формування конкурсного балу, і як подаються документи для вступу, отримали роз’яснення, як розставляються пріоритети та як вони впливають на можливість вступу на навчання за державним замовленням, ознайомилися з переліком спеціальностей, що користуються особливою підтримкою держави, а також почули, як можна підвищити свій конкурсний бал. Тепер вони знають, що спеціальності, за якими навчаються у коледжі й за якими мають можливість вступити до НУХТ, користуються особливою підтримкою держави, і якщо, подаючи документи на вступ, вони поставлять наш університет першим пріоритетом, то отримають додаткові бали до свого конкурсного балу. Також додаткові бали вони зможуть отримати, успішно закінчивши підготовчі курси університету. Ще одна можливість розжитися додатковими балами й одночасно отримати преференції у перший рік навчання у вигляді перезарахування окремих компонент за певними дисциплінами – взяти участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах НУХТ.

Наостанок відповідальна секретарка приймальної комісії надала контакти каналів комунікації зі вступниками й наголосила, що відповіді на абсолютно всі свої запитання стосовно вступу, учасники зустрічі зможуть отримувати там.

Про переваги здобуття наступного, бакалаврського рівня вищої освіти у Навчально-науковому інституті харчових технологій йшлося у виступі заступниці директора інституту Анастасії Пухляк. Досвід, розвиток, висока кваліфікація і вагомий практичний досвід викладачів, потужна матеріально-технічна база, програми міжнародної академічної мобільності, можливість самостійно формувати свою освітню траєкторію, цікава практична підготовка, яскраве студентське життя, гарантоване працевлаштування за фахом пропонує наш харчовий інститут своїм студентам. Заступниця директора дуже ґрунтовно й цікаво розповіла про всі освітні програми інституту та численні запити роботодавців щодо наших випускників і навіть старшокурсників, яких вони охоче запрошують на стажування та на роботу, а також зорієнтувала слухачів, що їм потрібно знати, обираючи виш для вступу – чи акредитована освітня програма, яку вони обрали, та де будуть працювати її випускники.

Фахівчиня закликала старшокурсників дивитися на перспективу, адже вони, закінчивши наш університет, зможуть і розвивати великі підприємства, і за бажанням будувати власний бізнес – наразі у тренді саме крафтові підприємства, і ми готуємо й таких спеціалістів!

Не менш інформативною й детальною була інформацію від команди нашого найгостиннішого й наймолодшого, але також дуже потужного й авторитетного у фахівців галузі навчально-наукового підрозділу – факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Його деканка Віта Цирульнікова розповіла про бренд факультету, його міжнародних партнерів, високий рейтинг серед фахівців сфери гостинності й дуже переконливо роз’яснила, які переваги вступу на освітні програми саме нашого факультету, порівняно зі схожими програмами інших вишів. Вона дуже ґрунтовно охарактеризувала кожну освітню програму, акцентувала увагу на великий кількості практичних активностей для здобувачів – гостьові лекції, воркшопи, нетворкінги, майтер-класи від провідних фахівців галузі, практика у закладах сфери гостинності за кордоном, участь у фахових конкурсах тощо.

Своїм досвідом студентства й навчання на факультеті поділилася випускниця Сумського фахового коледжу 2022 року, а нині здобувачка освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю «Технології харчування» Дар’я Лантух. Вона дуже тепло відгукнулася про високий рівень викладачів факультету, ґрунтовну практичну підготовку і особливу сімейну атмосферу університету.

Про історії успіху випускників факультету, які не втрачають зв'язок з альма матер і залюбки діляться з нинішніми студентами своїм професійним досвідом та інноваціями галузі розповіла заступниця декана по роботі зі студентами Олена Тищенко. Також викладачка запросила слухачів приєднуватися до активностей факультету – слухати лекції, брати участь у майстер-класах, конкурсах і покращувати таким чином свої професійні компетентності. Також старшокурсникам було запропоновано долучатися до каналів комунікації факультету, де вони оперативно отримуватимуть всю актуальну інформацію про вступ, відповіді на свої запитання і консультативну допомогу.

Наприкінці зустрічі слово взяла викладачка циклової комісії «Виробництво борошняних, кондитерських виробів і харчових концентратів» коледжу Людмила Тарабан. Випускниця університету скористалася нагодою подякувати своїй альма матер і викладачам, що дали путівку у професійне життя, та закликала нинішніх студентів коледжу скористатися такою чудовою можливістю піднятися на щабель вище у своєму професійному розвитку, вступивши до НУХТ. В.о. директора коледжу Олександр Зігунов додав тільки одне: «Зробіть правильний вибір!».

Завершуючи зустріч, Олена Подобій анонсувала заплановані весняні активності університету для вступників і запросила студентів коледжу приєднуватися до них.

Навчання у Києві дає великі можливості для всебічного розвитку, реалізувати їх вповні допоможе Національний університет харчових технологій. Прагнете отримати по-справжньому сучасну освіту? Тоді вам до нас!

Опублікований: 15-02-2024
Читайте також:
Дипломами конкурсу «Майбутнє туристичної галузі України» нагороджені наші студентки

3 грудня 2018 року відбувся фінал Студентського стипендіального конкурсу «Майбутнє туристичної галузі України». Конкурс проводиться двічі на рік із метою створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді, підтримки наукової та творчої роботи студентів, стимулювання їх інтересу до дослідницької роботи у туристичній галузі. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дипломами конкурсу «Майбутнє туристичної галузі України» нагороджені наші студентки 05 грудня 2018

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

За результатами партнерства кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами готельно-ресторанного господарства Болгарії була організована міжнародна виробнича практика студентів 4 курсу. Практична підготовка є важливою компонентою освітньо-професійної програми здобувачів вищої освіти, а закордонна практика сприяє успішному працевлаштуванню в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сертифікати міжнародної практики вручили студентам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 22 жовтня 2019

На факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся випускний вечір бакалаврів денної і магістрів заочної форми навчання

На факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся урочистий вечір, присвячений випуску бакалаврів денної та магістрів заочної форми навчання. Актив студентів разом із деканатом виступили організаторами свята і створили неймовірну атмосферу за допомогою концерту з цікавими номерами. Харизматичні ведучі свята Сергій Ніколів і Сергій Бригі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На факультеті біотехнології та екологічного контролю відбувся випускний вечір бакалаврів денної і магістрів заочної форми навчання 25 червня 2018

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки

12 листопада на базі нашого університету відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан», на якій свої наукові роботи захистили цьогорічні переможці конкурсу. Конкурс був започаткований у 2000 році Клубом пакувальників України й з того часу проводитьс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ювілейний «Золотий каштан» підвів підсумки 12 листопада 2019