Н У Х Т

Патріотичний онлайн-захід Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого до Дня Гідності та Свободи

23 листопада 2020

Патріотичний онлайн-захід Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого до Дня Гідності та Свободи

21 листопада українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України – День Гідності та Свободи. Воно відзначається щороку згідно з Указом Президента і встановлене на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р.

Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І. С. Гулого ушанував цю пам'ятну дату. Спільно з кафедрою гуманітарних дисциплін був організований патріотичний онлайн-захід «Україна – територія Гідності та Свободи», до якого долучилася студентська молодь і викладачі з інших кафедр.

Зі вступним словом виступила професорка Надія Левицька. Історикиня зауважила, що події 21 листопада 2013 р. – 22 лютого 2014 р. – прояв  українцями неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу. Вони показали усьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії.

Професор Олександр Пилипенко розповів про історію свята, окреслив причини, що стали основою для запровадження відзначання цього пам’ятного дня. Так, 21 листопада 2013 р. громадяни України вийшли на київський Майдан Незалежності на знак протесту проти відмови підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ніч із 29 на 30 листопада активістів жорстоко розігнали правоохоронці, що перетворило мирний Євромайдан на Революцію Гідності. Під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб, 104 із них загинули. Загиблих учасників Революції Гідності почали називати Небесної сотнею.

Доцент Сергій Береговий наголосив на тому, що, шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у  нашій свідомості.

Революція Гідності – надзвичайно важкий іспит для України, коли її громадяни продемонстрували свою європейськість, гідність, прагнення до свободи – підкреслила професорка Оксана Силка.

Цікавими були виступи та міркування студентів щодо тих буремних подій.

У цей день ми вшановуємо патріотизм і мужність своїх співвітчизників, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору. 

Опублікований: 23-11-2020
Читайте також:
Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії

Студенти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, які опановують спеціальність «Видавництво та поліграфія» скористалися чудовою нагодою послухати лекцію «Технології виготовлення гнучкої упаковки та можливості компанії «Immer Group» від випускника НУХТ, а нині – начальника сектора департаменту R&D компанії «Immer Ukrplasti...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від випускника, а нині – провідного фахівця міжнародної компанії 03 березня 2020

Про сучасні методи очищення води дізналися майбутні технологи молокопереробної галузі

У межах дисципліни «Інновації молокопереробної галузі» відбулася гостьова лекція «Сучасні методи очищення води» за участі головного технолога з очищення води ТОВ «Вінкар Сістемс», д.т.н. Юрія Змієвського. Фахівець презентував науково обґрунтований підхід до впровадження новітнього обладнання зворотно-осмотичного очищення води для потреб молочної п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні методи очищення води дізналися майбутні технологи молокопереробної галузі 19 листопада 2021

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху

Студенти-біотехнологи набувають практичних навичок не лише на столичних підприємствах галузі. Одним із місць проходження ними практики стало фармацевтичне підприємство з виготовлення готових лікарських засобів – ПАТ «Вітаміни» у м. Умань. Звісно, по конкуренції зі столичними підприємствами, ПАТ «Вітаміни» поступаються. Та після побаченого нашими ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю продовжують опановувати практичні навички свого фаху 31 січня 2017

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія)

За програмою підтримки науковців із України в Японії триває стажування асистентки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті. Університет заснований у 1877 році як перший Імператорський університет. У складі університету 12 факультетів, на яких навчаються близько 28 тисяч студентів. Токійський університет вхо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачка кафедри готельно-ресторанної справи стажується у Токійському університеті (Японія) 05 липня 2022