Н У Х Т

Патріотичний онлайн-захід Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого до Дня Гідності та Свободи

23 листопада 2020

Патріотичний онлайн-захід Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого до Дня Гідності та Свободи

21 листопада українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України – День Гідності та Свободи. Воно відзначається щороку згідно з Указом Президента і встановлене на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 р. та Революції Гідності 2013 р.

Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І. С. Гулого ушанував цю пам'ятну дату. Спільно з кафедрою гуманітарних дисциплін був організований патріотичний онлайн-захід «Україна – територія Гідності та Свободи», до якого долучилася студентська молодь і викладачі з інших кафедр.

Зі вступним словом виступила професорка Надія Левицька. Історикиня зауважила, що події 21 листопада 2013 р. – 22 лютого 2014 р. – прояв  українцями неабиякої сили, мужності, гідності, віри та міцності духу. Вони показали усьому світу, що вищою метою для українського народу є збереження людських цінностей та основ демократії.

Професор Олександр Пилипенко розповів про історію свята, окреслив причини, що стали основою для запровадження відзначання цього пам’ятного дня. Так, 21 листопада 2013 р. громадяни України вийшли на київський Майдан Незалежності на знак протесту проти відмови підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. У ніч із 29 на 30 листопада активістів жорстоко розігнали правоохоронці, що перетворило мирний Євромайдан на Революцію Гідності. Під час Євромайдану постраждали 2,5 тис. осіб, 104 із них загинули. Загиблих учасників Революції Гідності почали називати Небесної сотнею.

Доцент Сергій Береговий наголосив на тому, що, шукаючи Європу, ми знайшли Україну. Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у  нашій свідомості.

Революція Гідності – надзвичайно важкий іспит для України, коли її громадяни продемонстрували свою європейськість, гідність, прагнення до свободи – підкреслила професорка Оксана Силка.

Цікавими були виступи та міркування студентів щодо тих буремних подій.

У цей день ми вшановуємо патріотизм і мужність своїх співвітчизників, які восени 2004-го та в листопаді 2013 – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору. 

Опублікований: 23-11-2020
Читайте також:
Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

27 лютого викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» долучилися до капінгу з чемпіонами та відкритого діалогу щодо професії бариста. Відкритий і відвертий діалог-дискусія про те, чи робота баристою є перспективною, можливості кар’єрного зростання і всі плюси й мінуси цієї кавової профе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кавовий діалог із капінгом для здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 02 березня 2021

Делегація викладачів НУХТ із дружнім візитом відвідала Білостоцьку політехніку (Польща)

З 10 по 14 червня 2019 р. викладачі НУХТ перебували в Білостоцькому політехнічному університеті (Politechnika Białostocka) у Польщі. До складу делегації увійшли декан факультету автоматизації і комп’ютерних систем Андрій Форсюк, професор кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.Гулого...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Делегація викладачів НУХТ із дружнім візитом відвідала Білостоцьку політехніку (Польща) 25 червня 2019

Викладачі університету продовжують вивчати процес акредитації освітньої програми

9-10 грудня на базі Національної академії статистики, обліку та аудиту відбувся очний тренінг для експертів із акредитації освітніх програм, який проводить Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. У тренінгу взяли участь доцент кафедри експертизи харчових  продуктів Оксана Вашека, доценти кафедри технології  хлібопекарських  та ко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету продовжують вивчати процес акредитації освітньої програми 11 грудня 2019

Професійні обов’язки із дотриманням високих стандартів сервісу навчилися виконувати наші здобувачі

Вереснева практика здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» проходила у кращих готельних підприємствах м. Києва і всієї України. Вони набували практичні навики у службах управління номерним фондом, службах обслуговування в номерах (room service), закладах харчування при готелях. Практиканти дізналися про виконання професійних обо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні обов’язки із дотриманням високих стандартів сервісу навчилися виконувати наші здобувачі 19 жовтня 2020