Н У Х Т

Q&A session із заступником міністра освіти і науки

08 листопада 2019

Q&A session із заступником міністра освіти і науки

7 листопада до університету завітали заступник міністра освіти та науки Єгор Стадний і голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Ольга Коваль. Вони зустрілися зі студентами, викладачами та співробітниками й поспілкувалися стосовно стану і перспектив вищої освіти в Україні.

Звичайно, найбільше говорили про реформу вищої освіти: що вона дасть вишам і студентству, про її головні етапи. Також дискутували щодо найбільш болючих питань: чи будуть і коли підвищуватися стипендії та зарплати викладачів; про забезпечення і тих, і інших житлом; про свідомий вибір професії; про ефективність ЗНО; про наукову діяльність викладачів і фінансування підвищення їх кваліфікації; про закордонний освітній досвід тощо.

Гості наголошували, що великою мірою успішність реалізації реформи вищої освіти залежить саме від студентства. Адже саме студенти мають створювати запит на реальне підвищення якості освіти, щоб освітні програми «йшли у ногу» з прогресом, а матеріально-технічна база вишів модернізувалася. І саме студенти найбільше зацікавлені у тому, щоб не просто отримати диплом, але завдяки знанням і навичкам, здобутим в університеті, знайти дійсно високооплачувану і затребувану на ринку праці роботу.

Також успішність реформи залежить і від того, наскільки керівництво вишів, професорсько-викладацький склад будуть зацікавлені у тому, щоб переорієнтовуватися відповідно до запитів сучасності.

Питань, зауважень і пропозицій було дуже багато. Єгор Стадний і Ольга Коваль подякували учасникам зустрічі за дуже продуктивний діалог, за цікаві запитання та слушні зауваження, за чудові ідеї та щирість. Сподіваємося, керівництво профільного Міністерства і депутати Верховної Ради, що опікуються питаннями освіти, дослуховуватимуться до думки освітян і студентства, враховуватимуть їх пропозиції, й спільними зусиллями виведуть українську освіту і науку на якісно новий рівень.  

Опублікований: 08-11-2019
Читайте також:
День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8-9 травня Україна традиційно відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 8 травня в рамках декади циклової комісії суспільних дисциплін у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся мітинг пам’яті та примирення з нагоди відзначення 73-річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 08 травня 2018

Яскравий гала-концерт загальноуніверситетського фестивалю «День інституту/факультету-2018

13 грудня відбувся заключний гала-концерт загальноуніверситетського фестивалю «День інституту/факультету-2018». Другий рік поспіль, об’єднавшись, актори, вокалісти й танцюристи усіх інститутів і факультетів НУХТ дарують глядачам на заключному концерті фестивалю окрему виставу. Цього року на усіх поціновувачів студентської творчості чекала вистава ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскравий гала-концерт загальноуніверситетського фестивалю «День інституту/факультету-2018 14 грудня 2018

Інноваційні харчові інгредієнти апробують магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках виконання лабораторної роботи з навчальної дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технологіях молочних і молоковмісних продуктів» (викладачки – доцентки кафедри технології молока і молочних продуктів Оксана Кочубей-Литвиненко та Уляна Кузьмик) здобувачі групи МО-1-2М дослідили властивості різних видів стабілізаторів у технології мол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні харчові інгредієнти апробують магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 12 квітня 2021

Докторант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертаційного дослідження

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Наукове обґрунтування та розроблення технології комплексного збагачення хлібних виробів ізолятами рослинних білків» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук доцентом Валерієм Махинько. Науковим консу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Докторант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виходить на захист дисертаційного дослідження 29 грудня 2018