Н У Х Т

Актуальність і продуктивність міждисциплінарних підходів

28 квітня 2023

Актуальність і продуктивність міждисциплінарних підходів

На базі відокремленого структурного підрозділу «Сумський фаховий коледж Національного університету харчових технологій»  відбулася  Всеукраїнська науково-практична конференція «Фахова передвища освіта України: здобутки наукової діяльності та освітнього процесу».

У цьогорічній конференції взяли участь близько 50 дослідників із 15  закладів вищої та фахової передвищої освіти з усіх регіонів України, що працювали у змішаному форматі з використанням засобів Zoom.

На конференції розглянуті тематичні питання за напрямами: формування професійної компетентності фахових молодших бакалаврів; науково-дослідницька робота педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти: специфіка, проблеми, досягнення; проблеми, здобутки та перспективи дистанційного навчання у закладах фахової передвищої освіти; застосування інноваційних освітніх технологій, підвищення мотивації навчання, активізація пізнавально-розумової діяльності, розвиток критичного мислення здобувачів на заняттях з фахових та соціально-гуманітарних дисциплін; історико-краєзнавчі дослідження здобувачів як важливий аспект національно-патріотичного виховання молоді; соціальна активність здобувачів, участь у волонтерській діяльності – важливий чинник розвитку громадянського суспільства і демократії в Україні.

Відкрила роботу конференції модераторка, методистка коледжу Людмила Тарабан, яка побажала учасникам плідної роботи, зростання в науковій діяльності та нових відкриттів.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор коледжу  Юрій Барилюк. Він привітав учасників конференції з початком освітнього форуму, побажав  усім плідної роботи, формування під час  наукової дискусії наукових ідей, які  стануть стратегічними векторами для теоретичної та практичної підготовки фахових молодших бакалаврів у закладах фахової передвищої освіти України.

У рамках пленарного засідання заслухали низку цікавих доповідей : «Розумні технології для розумної освіти: як google допомагає підвищити ефективність освітнього процесу в коледжі», «Виклики сьогодення дистанційного навчання у закладах фахової передвищої освіти», «Мовний коучинг як технологія навчання англійської мови», «Соціальна активність студента як важливий компонент формування громадянської свідомості» тощо.

Жваво обговорювали учасники конференції результати досліджень здобувачів освіти нашого коледжу, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології», «Голодомор 1932-1933 рр. на Сумщині» Владислава Козира та «Наші земляки-остарбайтери: факти з історії другої світової війни у вимірі сумського регіону» Поліни Волкової.

Підсумовуючи результати конференції можна констатувати, що обмеження, які обумовлені військовим станом в Україні, не завадили її проведенню на високому рівні, в теплій, дружній науковій атмосфері. Широка географія учасників і різноманітність тематики доповідей свідчать про актуальність і продуктивність міждисциплінарних підходів як у наукових дослідженнях, так і у практичній роботі у фаховій передвищій освіті.

Опублікований: 28-04-2023
Читайте також:
Науковці гуртка «BIOTECH» на міжнародній арені

Поділитися своїми досягненнями на полі науки з колегами з-за кордону – це неабияка нагода, а побачити і своє прізвище серед публікацій дослідників з Білорусі, Росії, України – справжня насолода. Магістрантка І року навчання спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійної програми «Фармацевтична біотехнологія» Наталія Клименко та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці гуртка «BIOTECH» на міжнародній арені 19 листопада 2019

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Відбулася онлайн-зустріч гарантки освітньо-професійної програми 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», професорки кафедри маркетингу Наталії Соломянюк із випускниками шкіл. Фахівчиня розповіла майбутнім студентам про необхідність ознайомлення з освітньо-професійною програмою на етапі вибору спеціальності, перегляду дисциплін, органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як обрати спеціальність, щоб не помилитися пояснила гарантка освітньо-професійної програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» 23 листопада 2020

Відео-екскурсія виробничими потужностями компанії Danone

Здобувачі четвертого курсу освітньо-професійної програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» в рамках вибіркової дисципліни «Технології пробіотиків і вакцин» разом із лекторкою Світланою Старовойтовою здійснили віртуальну екскурсію виробництвом компанії «Danone». Компанія «Danone» є однією з найбільших виробників м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відео-екскурсія виробничими потужностями компанії Danone 29 березня 2023

Інтерактивним діловим іграм – «так»!

Останнє заняття з дисципліни «Технологія лікарських косметичних засобів» здобувачів групи ФБ-1-2М відбулося у незвичному форматі. Лекторка дисципліни, доцентка Вікторія Красінько запропонувала закріпити уже здобуті протягом семестру знання шляхом ділової гри, присвяченої проєктуванню виробництва нового косметичного засобу. У ході роботи «було орган...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтерактивним діловим іграм – «так»! 12 червня 2023