Н У Х Т

Q&A session із заступником міністра освіти і науки

08 november 2019

Q&A session із заступником міністра освіти і науки

7 листопада до університету завітали заступник міністра освіти та науки Єгор Стадний і голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України Ольга Коваль. Вони зустрілися зі студентами, викладачами та співробітниками й поспілкувалися стосовно стану і перспектив вищої освіти в Україні.

Звичайно, найбільше говорили про реформу вищої освіти: що вона дасть вишам і студентству, про її головні етапи. Також дискутували щодо найбільш болючих питань: чи будуть і коли підвищуватися стипендії та зарплати викладачів; про забезпечення і тих, і інших житлом; про свідомий вибір професії; про ефективність ЗНО; про наукову діяльність викладачів і фінансування підвищення їх кваліфікації; про закордонний освітній досвід тощо.

Гості наголошували, що великою мірою успішність реалізації реформи вищої освіти залежить саме від студентства. Адже саме студенти мають створювати запит на реальне підвищення якості освіти, щоб освітні програми «йшли у ногу» з прогресом, а матеріально-технічна база вишів модернізувалася. І саме студенти найбільше зацікавлені у тому, щоб не просто отримати диплом, але завдяки знанням і навичкам, здобутим в університеті, знайти дійсно високооплачувану і затребувану на ринку праці роботу.

Також успішність реформи залежить і від того, наскільки керівництво вишів, професорсько-викладацький склад будуть зацікавлені у тому, щоб переорієнтовуватися відповідно до запитів сучасності.

Питань, зауважень і пропозицій було дуже багато. Єгор Стадний і Ольга Коваль подякували учасникам зустрічі за дуже продуктивний діалог, за цікаві запитання та слушні зауваження, за чудові ідеї та щирість. Сподіваємося, керівництво профільного Міністерства і депутати Верховної Ради, що опікуються питаннями освіти, дослуховуватимуться до думки освітян і студентства, враховуватимуть їх пропозиції, й спільними зусиллями виведуть українську освіту і науку на якісно новий рівень.  

Published on: 08-11-2019
Read also:
Вітаємо новачків-Biotechівців

Після осіннього семестру родина наукового гуртка «Biotech» кафедри біотехнології і мікробіології завжди поповнюється новими, талановитими студентами-біотехнологами. Хоч цьогорічне поповнення й не велике, але юним науковцям вже є чим похвалитися. Студентка групи БТ-3-1 Валентина Жданюк розпочала свій науковий шлях в Інституті мікробіології і вірусо...

READ YOURSELF

Вітаємо новачків-Biotechівців 10 february 2020

Рекрутинг в стилі G.Bar: від нещодавньої випускниці – студентам

Територія краси для дівчат, найуспішніший beauty-проект України у складі автономних сервісів Oh My Look! (оренда суконь українських і світових дизайнерів), SO DODO (магазин корейських брендів і власної лінії одягу від Наді Дорофєєвої), BIG PLANS CLUB (навчання в офлайн-форматі), а також G.Bar, який за неповних 4 роки існування перетворився на міжна...

READ YOURSELF

Рекрутинг в стилі G.Bar: від нещодавньої випускниці – студентам 22 march 2019

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко вчетверте долучилася до Всеукраїнської онлайн-конференції для викладачів англійської мови «Teaching Experts ІV» від Кембриджського екзаменаційного центру Polyglot Language Centre за підтримки Cambridge English Ukraine. Цьогорічні доповіді учасників конферен...

READ YOURSELF

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших 30 january 2024