Н У Х Т

Психологи продовжують надавати підтримку молоді

22 липня 2022

Психологи продовжують надавати підтримку молоді

Психологічній підтримці здобувачів освіти в нашому навчально-науковому комплексі завжди приділялася велика увага. В університеті функціонує Центр психологічної підтримки, в усіх фахових коледжах НУХТ активно працюють практикуючі психологи.

У нинішніх умовах воєнного стану, коли нервове напруження усіх щодня зростає через дії агресора, робота психологів виходить на перший план. Наші фахівці невтомно консультують усіх, хто звертається за допомогою, надають поради й практичні рекомендації.

Психологиня Вінницького фахового коледжу НУХТ Світлана Назаренко-Акгуен розробила цикл превентивних заходів, спрямованих на психологічну підтримку молоді під час війни, у ході впровадження якого проводить години спілкування зі здобувачами освіти.

Мета годин спілкування – не лише підтримка та збереження психічного і фізичного здоров’я студентської молоді під час війни, а й виховання патріотизму та свідомої громадянської позиції.

Днями, робота над циклом продовжилася годиною спілкування «Україна бажає  МИРУ» зі здобувачами груп 1-АМ-1 та 1-ОК-1.

Мир на планеті – надзвичайно актуальна тема в усі часи. І це не дивно. Адже будь-яка людина, що загляне всередину себе, у свою душу, у свій розум, підтвердить, що зберегти мир іноді нелегко навіть у собі, що вже казати про стосунки між людьми (навіть близькими), а тим більше між країнами. Однак, повинна ж бути в цього поняття якась основа, опорна точка, зміцнивши яку, цілком реально досягти стану миру всередині себе, а отже, привнести його у своє оточення.

Під час онлайн-зустрічі студенти активно висловлювали свої думки з актуальних питань, продовжували крилаті вирази Махатми Ганді та Зігмунда Фрейда, а також ділились емоціями після прослуховування вірша М.Тихонова.

Раніше психологиня спілкувалася зі здобувачами груп 1-АП та 1- РА на актуальну тему «Міграція під час війни», ознайомивши їх із небезпеками, що можуть спіткати під час вимушеної і тимчасової міграції за кордон.

Такі години спілкування – корисні і цікаві, учасники вчаться зберігати спокій у кризових ситуаціях, аналізувати свої відчуття, підтримувати оточуючих.

Турбуйтеся про себе і про своїх близьких! Усім миру!

Опублікований: 22-07-2022
Читайте також:
Із цільовою програмою з відновлення та розвитку сфери туризму столиці ознайомилися викладачі і здобувачі освіти

30 жовтня 2024 року у Київському фаховому коледжі туризму та готельного господарства презентували Міську цільову програму з відновлення та розвитку сфери туризму міста Києва на 2025-2027 роки, розроблену Управлінням туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Захід об’єднав представникі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із цільовою програмою з відновлення та розвитку сфери туризму столиці ознайомилися викладачі і здобувачі освіти 01 листопада 2024

STEM майбутнього

Аспірант кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Олександр Савчук у рамках STEM-навчання провів у школі І-ІІІ ступенів №27 майстер-клас. Він ознайомив учасників зі сучасними технологіями та напрямками розвитку інженерії машинобудівної галузі з акцентом на харчову промисловість. Розповів про захопливий світ роботів, їх призначення, які вони бува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

STEM майбутнього 07 жовтня 2024

Наші викладачі – на XII-му Форумі пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв

18-19 квітня в Києві відбувся XII Форум пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв, участь у якому взяли викладачі нашого університету – доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд, доцентка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, гарантка магістерської освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі – на XII-му Форумі пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв 22 квітня 2024

Упевнено просуваються до вершин професійного зростання бакалаври-заочники

Упевнено подолали ще одну сходинку свого професійного зростання здобувачі заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», що спеціалізувалися по кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів. У кваліфікаційних роботах були представлені комплекси заходів щодо проєктування нових ліній із виро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Упевнено просуваються до вершин професійного зростання бакалаври-заочники 26 лютого 2025