Н У Х Т

Психологи продовжують надавати підтримку молоді

22 липня 2022

Психологи продовжують надавати підтримку молоді

Психологічній підтримці здобувачів освіти в нашому навчально-науковому комплексі завжди приділялася велика увага. В університеті функціонує Центр психологічної підтримки, в усіх фахових коледжах НУХТ активно працюють практикуючі психологи.

У нинішніх умовах воєнного стану, коли нервове напруження усіх щодня зростає через дії агресора, робота психологів виходить на перший план. Наші фахівці невтомно консультують усіх, хто звертається за допомогою, надають поради й практичні рекомендації.

Психологиня Вінницького фахового коледжу НУХТ Світлана Назаренко-Акгуен розробила цикл превентивних заходів, спрямованих на психологічну підтримку молоді під час війни, у ході впровадження якого проводить години спілкування зі здобувачами освіти.

Мета годин спілкування – не лише підтримка та збереження психічного і фізичного здоров’я студентської молоді під час війни, а й виховання патріотизму та свідомої громадянської позиції.

Днями, робота над циклом продовжилася годиною спілкування «Україна бажає  МИРУ» зі здобувачами груп 1-АМ-1 та 1-ОК-1.

Мир на планеті – надзвичайно актуальна тема в усі часи. І це не дивно. Адже будь-яка людина, що загляне всередину себе, у свою душу, у свій розум, підтвердить, що зберегти мир іноді нелегко навіть у собі, що вже казати про стосунки між людьми (навіть близькими), а тим більше між країнами. Однак, повинна ж бути в цього поняття якась основа, опорна точка, зміцнивши яку, цілком реально досягти стану миру всередині себе, а отже, привнести його у своє оточення.

Під час онлайн-зустрічі студенти активно висловлювали свої думки з актуальних питань, продовжували крилаті вирази Махатми Ганді та Зігмунда Фрейда, а також ділились емоціями після прослуховування вірша М.Тихонова.

Раніше психологиня спілкувалася зі здобувачами груп 1-АП та 1- РА на актуальну тему «Міграція під час війни», ознайомивши їх із небезпеками, що можуть спіткати під час вимушеної і тимчасової міграції за кордон.

Такі години спілкування – корисні і цікаві, учасники вчаться зберігати спокій у кризових ситуаціях, аналізувати свої відчуття, підтримувати оточуючих.

Турбуйтеся про себе і про своїх близьких! Усім миру!

Опублікований: 22-07-2022
Читайте також:
У Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт

13 лютого 2018 року в Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт студентів за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія» спеціалізації «Технологія зберігання, консервування та переробки м’яса». Державній екзаменаційній комісії в складі голови ДЕК, доктора технічних наук, професора кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавській філії НУХТ відбувся перший у 2018 році захист кваліфікаційних бакалаврських робіт 14 лютого 2018

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасниця міжнародного наукового проєкту «SWorld»

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко увійшла до складу експертної ради міжнародних наукових журналів, що входять до наукометричних баз IndexCopernicus та GoogleScholar – «Scientific look into the future» (Україна), «Modern engineering and innovative technologies» (Німеччина) і «SWorldJournal» (Болгарія)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасниця міжнародного наукового проєкту «SWorld» 28 березня 2024

Тривають вступні перегони до магістратури

В університеті тривають вступні випробування до магістратури денної і заочної форм навчання. 2 липня єдиний вступний іспит з іноземної мови здали вступники до магістратури за спеціальностями «Економіка», «Журналістика», «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та бір...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають вступні перегони до магістратури 05 липня 2019

Гостьова лекція випускника кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

В  умовах воєнних дій забезпечення населення продуктами харчування лишається  одним із пріоритетних завдань харчової промисловості. Тому, поглиблення рівня професійної підготовки здобувачів вищої освіти є важливим чинником, що забезпечує її розвиток. У процесі гостьової лекції «Системи пакування м'ясних і молочних продуктів» прочитаної для здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція випускника кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 02 червня 2022