Н У Х Т

Психологи продовжують надавати підтримку молоді

22 липня 2022

Психологи продовжують надавати підтримку молоді

Психологічній підтримці здобувачів освіти в нашому навчально-науковому комплексі завжди приділялася велика увага. В університеті функціонує Центр психологічної підтримки, в усіх фахових коледжах НУХТ активно працюють практикуючі психологи.

У нинішніх умовах воєнного стану, коли нервове напруження усіх щодня зростає через дії агресора, робота психологів виходить на перший план. Наші фахівці невтомно консультують усіх, хто звертається за допомогою, надають поради й практичні рекомендації.

Психологиня Вінницького фахового коледжу НУХТ Світлана Назаренко-Акгуен розробила цикл превентивних заходів, спрямованих на психологічну підтримку молоді під час війни, у ході впровадження якого проводить години спілкування зі здобувачами освіти.

Мета годин спілкування – не лише підтримка та збереження психічного і фізичного здоров’я студентської молоді під час війни, а й виховання патріотизму та свідомої громадянської позиції.

Днями, робота над циклом продовжилася годиною спілкування «Україна бажає  МИРУ» зі здобувачами груп 1-АМ-1 та 1-ОК-1.

Мир на планеті – надзвичайно актуальна тема в усі часи. І це не дивно. Адже будь-яка людина, що загляне всередину себе, у свою душу, у свій розум, підтвердить, що зберегти мир іноді нелегко навіть у собі, що вже казати про стосунки між людьми (навіть близькими), а тим більше між країнами. Однак, повинна ж бути в цього поняття якась основа, опорна точка, зміцнивши яку, цілком реально досягти стану миру всередині себе, а отже, привнести його у своє оточення.

Під час онлайн-зустрічі студенти активно висловлювали свої думки з актуальних питань, продовжували крилаті вирази Махатми Ганді та Зігмунда Фрейда, а також ділились емоціями після прослуховування вірша М.Тихонова.

Раніше психологиня спілкувалася зі здобувачами груп 1-АП та 1- РА на актуальну тему «Міграція під час війни», ознайомивши їх із небезпеками, що можуть спіткати під час вимушеної і тимчасової міграції за кордон.

Такі години спілкування – корисні і цікаві, учасники вчаться зберігати спокій у кризових ситуаціях, аналізувати свої відчуття, підтримувати оточуючих.

Турбуйтеся про себе і про своїх близьких! Усім миру!

Опублікований: 22-07-2022
Читайте також:
До переосмислення реформи оцінки досліджень як системного виклику долучилися науковці кафедри ресторанної і аюрведичної продукції

11 лютого 2022 р. науковці кафедри ресторанної і аюрведичної продукції – професори Олександра Нєміріч і Олег Кузьмін, доцентки Людмила Дейниченко, Ірина Корецька і Наталія Стукальська та старший викладач Володимир Польовик взяли участь у міжнародному вебінарі «Переосмислення реформи оцінки досліджень як системного виклику» від DORA. Учасники обгов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До переосмислення реформи оцінки досліджень як системного виклику долучилися науковці кафедри ресторанної і аюрведичної продукції 14 лютого 2022

Казкова резиденція Святого Миколая створена руками студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

19 грудня українці відзначають одне з найулюбленіших свят року – День Святого Миколая. До цього свята викладачем спецдисциплін Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ Оксаною Палаш був проведений майстер-клас, де разом зі студентами групи 41-ТХ Анастасією Степовою, Валерією Дубиною, Олександрою Кривороговою, Наталією Нестеренко була створена ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Казкова резиденція Святого Миколая створена руками студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 19 грудня 2018

Якість підготовки здобувачів засвідчують професіонали

Екзаменаційна комісія перевірила якість дипломних робіт та рівень підготовки студентів зі спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» Сумського фахового коледжу НУХТ. Під час захисту були заслухані доповіді 24 студентів. Члени ЕК відзначили, що тематика дипломних робіт відповідає вимогам освітньо-професійної програми підготовки молодшого спеціаліст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість підготовки здобувачів засвідчують професіонали 08 липня 2020

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції чекає на вступників із київської школи №216

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ганна Березова відвідала спеціалізовану школу з поглибленим вивченням англійської мови № 216 (м. Київ). Ганна Березова ознайомила учнів старших класів із особливостями підготовки фахівців за спеціальністю 181 «Харчові технології» освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» і «магістр»....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції чекає на вступників із київської школи №216 02 жовтня 2019