Н У Х Т

Проректор з наукової роботи закликає молодих науковців університету до участі у Конкурсі на здобуття стипендії КМУ

07 вересня 2020

Проректор з наукової роботи закликає молодих науковців університету до участі у Конкурсі на здобуття стипендії КМУ

Навчальний рік розпочався, а разом із ним розпочався і рік науковий. Проректор університету з наукової роботи Олександр Шевченко нагадує, що Міністерство освіти і науки України проводить атестацію наукової роботи стипендіатів, які отримують стипендію КМУ для молодих учених, і оголосило конкурс на здобуття стипендії Кабінету міністрів України для молодих учених на 2020-2022 роки.

Атестація наукової роботи стипендіатів, що отримують стипендію КМУ для молодих учених, має відбутися до 25 вересня. Звіти атестованих повинні бути затверджені вченою радою університету.

Що стосується нового конкурсу на здобуття стипендії Кабінету міністрів України для молодих учених, то він проводиться двічі на рік - до 1 квітня та до 1 жовтня.

Як зазначає проректор Олександр Шевченко, у конкурсі особливо оцінюються публікаційна активність претендентів, винахідницька діяльність, а також відповідність напрямку роботи кандидата пріоритетним напрямкам наукової роботи університету. Проректор наголошує, що наукова молодь НУХТ має високий потенціал, який вартий державної підтримки, й закликає науковців до участі у конкурсі.

Нагадаємо – на здобуття стипендій можуть висуватися наукові працівники, науково-педагогічні працівники, аспіранти, ад’юнкти, докторанти, інші вчені та інженерно-технічні працівники наукових установ, організацій, вищих навчальних закладів.

Обов’язковою умовою для здобуття стипендії є наявність у претендента вагомих наукових результатів, а також можливість проводити наукові дослідження.

Вік осіб, які висуваються на здобуття стипендій, не може перевищувати 33 років для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 38 років для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі, на час їх висування для участі у конкурсі на здобуття стипендій.

Звертаємо увагу, що пропозиції щодо участі у конкурсі приймаються до 11 вересня представниками Ради молодих вчених на факультетах та в інститутах. Також можна звертатися до голови Ради молодих вчених Олексія Губені (Gubena@meta.ua).

Детальніше про атестацію наукової роботи стипендіатів і умови конкурсу тут.

Бажаємо успіху нашим молодим науковцям!

 

Опублікований: 07-09-2020
Читайте також:
Команди українських науковців зможуть об’єднуватися в державні ключові лабораторії

Уряд прийняв рішення, що відкриває можливість створення в Україні державних ключових лабораторій (ДКЛ) – це будуть команди науковців, що об’єднуватимуться попри відомче підпорядкування та сферу досліджень для вирішення масштабних сучасних проблем. Відповідна постанова була ухвалена під час засідання Кабінету Міністрів України. «Це дасть можливість...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команди українських науковців зможуть об’єднуватися в державні ключові лабораторії 22 липня 2019

Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії

Здобувачі освітнього ступеня «магістр» у межах вивчення дисципліни «Міжнародний гастрономічний туризм» освітньої програми «Туризм і рекреація» та дисципліни «Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів» освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HoReCa в туризмі» дізналися про особливості гастрономічної диплом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантам – про особливості гастрономічної дипломатії 24 жовтня 2024

На межі біотехнології і фармації: актуальні питання розроблення новітніх лікарських засобів

Біотехнологія по праву вважається інноваційною галуззю, що стрімко розвивається і займає провідне місце у розробленні технологій одержання нових багатофункціональних продуктів мікробного синтезу, левова частка з яких використовується у промисловій фармації у якості активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) для виробництва лікарських засобів. Так, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На межі біотехнології і фармації: актуальні питання розроблення новітніх лікарських засобів 24 березня 2021

Успішно подолали першу сходинку професійного зростання четвертокурсники спрямування «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів успішно завершилися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія», які навчалися за професійним спрямуванням «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», що реалізуєтьс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно подолали першу сходинку професійного зростання четвертокурсники спрямування «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 23 червня 2025