Н У Х Т

Низка наукових семінарів відбулася на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

11 лютого 2021

Низка наукових семінарів відбулася на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна наприкінці січня-початку лютого 2021 року відбулися міжкафедральні наукові семінари щодо попередніх розглядів дисертаційних робіт Родіона Рибчинського, Мирослави Кожевнікової та Маргарити Кожевнікової на здобуття наукових ступенів кандидата технічних наук. Науковий керівник робіт – д.т.н., професор Олег Шаповаленко.

У роботі наукових семінарів брали участь проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, голова спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор, д.т.н. Володимир Ковбаса, професор кафедри технології зберігання і переробки зерна, д.т.н. Ігор Гапонюк, професори кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доктори технічних наук Віра Дробот, Віра Юрчак, Віта Дорохович, Юлія Камбулова, Валерій Махинько, професор кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, д.т.н. Олексій Буляндра та науковці кафедр технології зберігання і переробки зерна, технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Родіон Рибчинський представив на розгляд дисертаційну роботу «Удосконалення технології виробництва кукурудзяних крупів», у якій розглядаються питання вивчення режимів етапу дежермінації та волого-теплового оброблення при переробленні зубоподібної та кременистої кукурудзи з рекомендаціями впровадження на круп’яних підприємствах.

Позитивний відгук на дисертаційну роботу надали професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько, професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк і доцент цієї ж кафедри Андрій Шаран.

Мирослава Кожевнікова представила на розгляд дисертаційну роботу «Удосконалення технології виробництва екструдованих кормів з використанням нетрадиційної сировини», в якій розглядаються питання використання гарбуза та післяспиртової барди.

Позитивний відгук на дисертаційну роботу надали професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк і доцент цієї ж кафедри Євген Харченко, доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік.

Маргарита Кожевнікова представила на розгляд дисертаційну роботу «Технологія виробництва комбікормів з використанням сировини олійних культур», в якій розглядаються питання створення кормовий сумішей на основі зернових та олійних культур із додаванням водних розчини лугів.

Позитивний відгук на дисертаційну роботу надали професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак, професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк і доцент цієї ж кафедри Євген Харченко.

Усі рецензенти відзначили актуальність тем представлених дисертаційних робіт, їх практичне значення та висловили зауваження і побажання щодо наведених результатів досліджень.

За результатами відкритого голосування всі дисертаційні роботи рекомендовані після доопрацювання до розгляду у спеціалізованій вченій раді.

Бажаємо дисертантам успіху під час підготовки і захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук!

Опублікований: 11-02-2021
Читайте також:
Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів

Сьогодення характеризується стрімким розвитком сучасних освітніх технологій, передових заходів та інноваційних методів викладання. Щодня формується величезна база наукових здобутків та знань, у зв'язку з чим якісний професійний розвиток стає необхідною умовою  сучасної освіти. Разом із тим, розвивається ринок послуг із забезпечення професійного вдо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкі можливості для підвищення професійної кваліфікації викладачів 28 серпня 2019

Актуальні технології розроблення мобільних додатків на лекції викладача НУХТ

25 березня доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Микола Костіков прочитав гостьову лекцію з основ розроблення та дизайну мобільних додатків для здобувачів перших-третіх курсів спеціальності 122 «Комп'ютерні науки» Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ. Спочатку розглянули сучасні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні технології розроблення мобільних додатків на лекції викладача НУХТ 26 березня 2025

Дистанційний формат – не завада плідній роботі вченої ради

28 березня 2024 року у дистанційному режимі відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з традиційного привітання членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, та перейшли до розгляду питань порядку денного. Про наукову та інноваційну діяльність і підготовку наукових і науково-педагогічних кадрів вищої кваліфік...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційний формат – не завада плідній роботі вченої ради 28 березня 2024

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до захисту кандидатської дисертації

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції в онлайн-режимі відбувся міжкафедральний науковий семінар «Вдосконалення технології самбуків з використанням  плодово-ягідного купажного напівфабрикату», на якому асистент кафедри Володимир Польовик представив результати своїх досліджень, за якими готується до захисту дисертації на здобуття ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції готується до захисту кандидатської дисертації 06 липня 2021