Н У Х Т

Низка наукових семінарів відбулася на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

11 лютого 2021

Низка наукових семінарів відбулася на кафедрі технології зберігання і переробки зерна

На кафедрі технології зберігання і переробки зерна наприкінці січня-початку лютого 2021 року відбулися міжкафедральні наукові семінари щодо попередніх розглядів дисертаційних робіт Родіона Рибчинського, Мирослави Кожевнікової та Маргарити Кожевнікової на здобуття наукових ступенів кандидата технічних наук. Науковий керівник робіт – д.т.н., професор Олег Шаповаленко.

У роботі наукових семінарів брали участь проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, голова спеціалізованої вченої ради Д 26.058.06, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор, д.т.н. Володимир Ковбаса, професор кафедри технології зберігання і переробки зерна, д.т.н. Ігор Гапонюк, професори кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доктори технічних наук Віра Дробот, Віра Юрчак, Віта Дорохович, Юлія Камбулова, Валерій Махинько, професор кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, д.т.н. Олексій Буляндра та науковці кафедр технології зберігання і переробки зерна, технології хлібопекарських і кондитерських виробів.

Родіон Рибчинський представив на розгляд дисертаційну роботу «Удосконалення технології виробництва кукурудзяних крупів», у якій розглядаються питання вивчення режимів етапу дежермінації та волого-теплового оброблення при переробленні зубоподібної та кременистої кукурудзи з рекомендаціями впровадження на круп’яних підприємствах.

Позитивний відгук на дисертаційну роботу надали професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Валерій Махинько, професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк і доцент цієї ж кафедри Андрій Шаран.

Мирослава Кожевнікова представила на розгляд дисертаційну роботу «Удосконалення технології виробництва екструдованих кормів з використанням нетрадиційної сировини», в якій розглядаються питання використання гарбуза та післяспиртової барди.

Позитивний відгук на дисертаційну роботу надали професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк і доцент цієї ж кафедри Євген Харченко, доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Лариса Михонік.

Маргарита Кожевнікова представила на розгляд дисертаційну роботу «Технологія виробництва комбікормів з використанням сировини олійних культур», в якій розглядаються питання створення кормовий сумішей на основі зернових та олійних культур із додаванням водних розчини лугів.

Позитивний відгук на дисертаційну роботу надали професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Юрчак, професор кафедри технології зберігання і переробки зерна Ігор Гапонюк і доцент цієї ж кафедри Євген Харченко.

Усі рецензенти відзначили актуальність тем представлених дисертаційних робіт, їх практичне значення та висловили зауваження і побажання щодо наведених результатів досліджень.

За результатами відкритого голосування всі дисертаційні роботи рекомендовані після доопрацювання до розгляду у спеціалізованій вченій раді.

Бажаємо дисертантам успіху під час підготовки і захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук!

Опублікований: 11-02-2021
Читайте також:
Всеукраїнська асоціація операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів на науковому семінарі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся плановий науковий семінар, на який були запрошені президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів Наталія Курята зі своєю командою, а також студенти 4-го курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Учасники заходу обговорювали актуальну т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всеукраїнська асоціація операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів на науковому семінарі кафедри експертизи харчових продуктів 15 листопада 2018

Перший крок до успішного майбуття зробили майбутні вступники Полтавщини

19 травня у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся День відкритих дверей, на який завітали випускники шкіл і професійно-технічних навчальних закладів Полтави та Полтавської області, а також інших регіонів нашої країни. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їх батьків цікаві презентаційні п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок до успішного майбуття зробили майбутні вступники Полтавщини 21 травня 2018

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ

У рамках святкування ювілею Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ провів наукову конференцію «Мікробіологія і вірусологія – сучасний стан та перспективи», до участі в якій були запрошені представники наукових установ, академічних інститутів та університетів, з якими співпрацює славетний ювіляр. Кафедру біотехнології і мікро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри біотехнології і мікробіології взяли участь у науковій конференції в Інституті мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАНУ 01 жовтня 2018

З унікальним високотехнологічним підприємством познайомилися студенти-електромеханіки

5 лютого 2020 року студенти спеціальності «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології» Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ разом із викладачами Надією Примаченко та Тетяною Марченко відвідали унікальне промислове підприємство ПАТ «Полтавський завод медичного скла». Метою поїздки було закріплення теоретичного курсу навчання зі спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З унікальним високотехнологічним підприємством познайомилися студенти-електромеханіки 06 лютого 2020