4 грудня 2019 року відразу два асистенти кафедри технології молока і молочних продуктів – випускники аспірантури НУХТ успішно захистили дисертаційні роботи у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03.
Дисертаційні роботи асистентів Оксани Басс («Удосконалення технології морозива із цукрозамінниками», науковий керівник – д.т.н., проф. Галина Поліщук, офіційні опоненти – завідувач кафедри технології молочних, масложирових продуктів і косметики, д.т.н., проф. Наталія Ткаченко та ст. н.с. відділу молочних та дитячих продуктів Інституту продовольчих ресурсів НААН України, к.т.н. Тетяна Рудакова) та Тетяни Пшеничної («Розроблення технології комплексного перероблення молока на концентрати білково-ягідні», науковий керівник – к.т.н., доц. Олена Грек, офіційні опоненти – декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, д.т.н., проф. Лариса Баль-Прилипко та доцент кафедри харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва Білоцерківського національного аграрного університету, кандидат технічних наук Оксана Гребельник) присвячені вирішенню важливих завдань молочної промисловості ‒ удосконаленню безвідходних технологій перероблення сировини, інноваційним методам оброблення натуральних функціонально-технологічних компонентів, розширенню асортименту молочних продуктів підвищеної харчової цінності та покращенню структури харчування населення України. Дисертантами доведені актуальність, наукова новизна, практична значимість та очікувані економічний і соціальний ефекти від впровадження наукових розробок.
Отримані результати досліджень у повній мірі опубліковані у фахових виданнях, новизна прийнятих рішень підтверджена патентами України, інноваційні технології апробовані у виробничих умовах та впроваджені у навчальний процес кафедри.
Підтримати дисертантів прийшли викладачі та аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів, рідні та друзі.
За результатами публічних захистів дисертаційних робіт і відповідей дисертантів на питання члени ради одноголосно присвоїли Оксані Басс і Тетяні Пшеничній наукові ступені кандидатів технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – «Технологія м’ясних, молочних продуктів і продуктів з гідробіонтів».
Професорсько-викладацький склад кафедри технології молока і молочних продуктів збагатився двома дипломованими викладачами і бажає їм подальшого успішного проходження конкурсу на посади асистентів.
Хай і в подальшому щастить нашим молодим і перспективним викладачам на теренах наукової та освітньої діяльності!