Більше 10 років НУХТ співпрацює з Технічним ліцеєм Дніпровського району м. Києва. Нещодавно відбулася зустріч фахівців університету з учнями 9-10-х класів. Метою зустрічі було надання розгорнутої інформації щодо можливості навчання, умов вступу, переваг навчання та індивідуальних програм доуніверситетської підготовки для абітурієнтів, бажаючих здобути конкурентоспроможну професію у нашому університеті та про форми надання доуніверситетської підготовки для учнів 9-10 класів. Завідувач Підготовчого відділення Валентина Кудіна також ознайомила учнів із умовами навчання, культурно-масовими заходами, місцями проходження практики, роботою студентського самоврядування та ін.
Вже стало традицією проводити майстер-класи для ліцеїстів. Цього разу майстер-клас продемонстрували студенти 3-го курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Дмитро Фільчук та Андрій Буров, які захопили присутніх розповіддю про хімію, про її роль у житті кожної людини, країни в цілому, про те, як хімія може стати головною справою всього життя. Для цього треба дуже небагато – просто любити цю науку. А вона віддячить яскравими миттєвостями, наповненими новими знаннями, знахідками і відкриттями. Також майбутні абітурієнти дізналися, що за період навчання на факультеті біотехнології та екологічного контролю, студенти отримують всі необхідні для подальшої професійної кар’єри знання, оскільки підготовку майбутніх хіміків здійснюють провідні фахівці в цій галузі, які мають значний практичний досвід.
Далі майстер-клас продовжила асистент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Ірина Соколовська. Вона продемонструвала зразки шоколаду, розповіла про технологію їх виготовлення і різницю між цими зразками. Присутні з задоволенням продегустували представлену продукцію та жваво долучилися до дискусії. Учні також дізналися, що випускники цієї кафедри обіймають посади державних службовців, директорів, головних інженерів, начальників змін, завідувачів лабораторій, змінних технологів, інженерів-технологів на великих і малих підприємствах, пов’язаних із виробництвом хлібобулочних виробів, кондитерської продукції, макаронних виробів і харчових концентратів не лише в Україні, а й за кордоном.
Захід відбувся цікаво, весело і сприяв підвищенню інтересу ліцеїстів до навчання в нашому університеті.