Н У Х Т

Майстер-клас для старшокласників Технічного ліцею Дніпровського району м. Києва

10 травня 2018

Майстер-клас для старшокласників Технічного ліцею Дніпровського району м. Києва

Більше 10 років НУХТ співпрацює з Технічним ліцеєм Дніпровського району м. Києва. Нещодавно відбулася зустріч фахівців університету з учнями 9-10-х класів. Метою зустрічі було надання розгорнутої інформації щодо можливості навчання, умов вступу, переваг навчання та  індивідуальних програм доуніверситетської підготовки для абітурієнтів, бажаючих здобути конкурентоспроможну професію у нашому університеті та про форми надання доуніверситетської підготовки для  учнів 9-10 класів. Завідувач Підготовчого відділення Валентина Кудіна також ознайомила учнів із умовами навчання, культурно-масовими заходами, місцями проходження практики, роботою студентського самоврядування та ін.

Вже стало традицією проводити майстер-класи для ліцеїстів. Цього разу майстер-клас продемонстрували студенти 3-го курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Дмитро Фільчук та Андрій Буров, які захопили присутніх розповіддю про хімію, про її роль у житті кожної людини, країни в цілому, про те, як хімія може стати головною справою всього життя. Для цього треба дуже небагато – просто любити цю науку. А вона віддячить яскравими миттєвостями, наповненими новими знаннями, знахідками і відкриттями. Також майбутні абітурієнти дізналися, що за період навчання на факультеті біотехнології та екологічного контролю, студенти отримують всі необхідні для подальшої професійної кар’єри знання, оскільки підготовку майбутніх хіміків здійснюють провідні фахівці в цій галузі, які мають значний практичний досвід.

Далі майстер-клас продовжила асистент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Ірина Соколовська. Вона продемонструвала зразки шоколаду, розповіла про технологію їх виготовлення і різницю між цими зразками. Присутні з задоволенням продегустували представлену продукцію та  жваво долучилися до дискусії. Учні також дізналися, що  випускники цієї кафедри обіймають посади державних службовців, директорів, головних інженерів, начальників змін, завідувачів лабораторій, змінних технологів, інженерів-технологів на великих і малих підприємствах, пов’язаних із виробництвом хлібобулочних виробів, кондитерської продукції, макаронних виробів і харчових концентратів не лише в Україні, а й за кордоном.

Захід відбувся цікаво, весело і сприяв підвищенню інтересу ліцеїстів до навчання в нашому університеті.

Опублікований: 10-05-2018
Читайте також:
Як магістри-біотехнологи опановували невіддільні від подальшого працевлаштування дисципліни

Протягом семестру, що завершився, магістри-біотехнологи у межах дисципліни «Системи менеджменту якості у виробництві» опановували аспекти стандартизації лікарських засобів, нормативну базу фармацевтичної розробки, системи управління якістю фармацевтичної продукції, фармакологічний нагляд. Крім опрацювання лекційного матеріалу, під час практичних ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як магістри-біотехнологи опановували невіддільні від подальшого працевлаштування дисципліни 30 грудня 2021

Актуальні питання в області маркетингу, товарознавства та організації підприємницької діяльності вирішують магістранти кафедри маркетингу

Минулого тижня на кафедрі маркетингу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ успішно пройшли захисти магістерських робіт зі спеціальностей «Маркетинг», «Товарознавство і комерційна діяльність» та «Організація оптової і роздрібної торгівлі» денної форми навчання. На відкритому заході були присутні студенти, викладачі та всі бажаючі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання в області маркетингу, товарознавства та організації підприємницької діяльності вирішують магістранти кафедри маркетингу 27 лютого 2017

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт

На кафедрі технології молока і молочних продуктів аспірантами третього року навчання Оксаною Басс та Тетяною Пшеничною були проведені наукові семінари за результатами виконання дисертаційних робіт. У доповіді Оксани Басс «Удосконалення технології морозива із замінниками цукру» (науковий керівник – професор, д-р т. н. Галина Поліщук) науково обґрун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти кафедри технології молока і молочних продуктів доповіли про результати виконання дисертаційних робіт 15 червня 2018

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

24 квітня відбувся «Movie club», де був представлений мультфільм німецькою мовою «Моззі повертається». Показ був розрахований на студентів, які вивчають німецьку мову як другу іноземну мову (рівень А2) та студентів, які не визначилися з вивченням другої іноземної мови. Тому на перегляд мультфільму завітали студенти 2 курсу спеціальності «Туризм». В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 25 квітня 2019