Аспіранти спеціальності «Харчові технології» першого року навчання Євген Годунко і Артем Баралюк на запрошення лекторки вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», професорки Оксани Кочубей-Литвиненко в рамках педагогічної практики прочитали лекцію для одногрупників на тему «Натуральні стабілізатори для харчових продуктів: традиції та інновації”.
Артем і Євген для зміцнення своєї педагогічної майстерності обрали бінарний тип проведення лекції. При цьому втілюючи принципи єдності теорії і практики в освітньому процесі, лектори надали не тільки корисну теоретичну інформацію за обраною тематикою, але й посилили її практичним передовим досвідом. Вони методологічно грамотно вибудували план лекції, використали сучасний презентаційний інструментарій і зацікавили аудиторію корисною з наукової і практичної точки зору інформацією.
Від лектора Євгена Годунка здобувачі змогли дізнатися про технологічні переваги і недоліки застосування традиційних натуральних стабілізаторів рослинного (агар-агар, крохмаль) і тваринного (желатину) походження в сучасних технологіях харчових продуктів. При цьому надану теоретичну інформацію Євген посилив фото- та відеорядом, які презентували результати проведених ним експериментальних виробок дослідних зразків за застосування різних натуральних традиційних гелеутворювачів.
Спів-лектор Артем Баралюк поділився з аудиторією інформацією про широку лінійку модифікованих крохмалів від компанії Інтерстарч Україна, яка має понад 50-літній досвід роботи з виробництва крохмалепродуктів на сучасному обладнанні трьох підприємств – «Дніпровський крохмалепатоковий комбінат» (Україна), завод «Інтеркорн Корн Процесінг Індастрі» (Україна) та завод «Interstarch GMBH» (Німеччина). Артем надав кваліфіковану професійну інформацію щодо властивостей модифікованих крохмалів із восковидної кукурудзи гарячого і холодного набухання, а також щодо технологічних аспектів їх використання під час виробництва молочних, м’ясних, хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, соусів та ін.
Бінарна лекція від аспірантів знайшла жвавий інтерес серед здобувачів, адже вона була насичена важливою інформацією для майбутніх науковців у галузі харчової науки і технології та легкою для сприйняття.