Н У Х Т

Продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та відточувати педагогічну майстерність аспіранти спеціальності «Харчові технології»

14 квітня 2025

Продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та відточувати педагогічну майстерність аспіранти спеціальності «Харчові технології»

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» першого року навчання Євген Годунко і Артем Баралюк на запрошення лекторки вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», професорки Оксани Кочубей-Литвиненко в рамках педагогічної практики прочитали лекцію для одногрупників на тему «Натуральні стабілізатори для харчових продуктів: традиції та інновації”.

Артем і Євген для зміцнення своєї педагогічної майстерності обрали бінарний тип проведення лекції. При цьому втілюючи принципи єдності теорії і практики в освітньому процесі, лектори надали не тільки корисну теоретичну інформацію за обраною тематикою, але й посилили її практичним передовим досвідом. Вони методологічно грамотно вибудували план лекції, використали сучасний презентаційний інструментарій і зацікавили аудиторію корисною з наукової і практичної точки зору інформацією.

Від лектора Євгена Годунка здобувачі змогли дізнатися про технологічні переваги і недоліки застосування традиційних натуральних стабілізаторів рослинного (агар-агар, крохмаль) і тваринного (желатину) походження в сучасних технологіях харчових продуктів. При цьому надану теоретичну інформацію Євген посилив фото- та відеорядом, які презентували результати проведених ним експериментальних виробок дослідних зразків за застосування різних натуральних традиційних гелеутворювачів.

Спів-лектор Артем Баралюк поділився з аудиторією інформацією про широку лінійку модифікованих крохмалів від компанії Інтерстарч Україна, яка має понад 50-літній досвід роботи з виробництва крохмалепродуктів на сучасному обладнанні трьох підприємств – «Дніпровський крохмалепатоковий комбінат» (Україна), завод «Інтеркорн Корн Процесінг Індастрі» (Україна) та завод «Interstarch GMBH» (Німеччина). Артем надав кваліфіковану професійну інформацію щодо властивостей модифікованих крохмалів із восковидної кукурудзи гарячого і холодного набухання, а також щодо технологічних аспектів їх використання під час виробництва молочних, м’ясних, хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, соусів та ін.

Бінарна лекція від аспірантів знайшла жвавий інтерес серед здобувачів, адже вона була насичена важливою інформацією для майбутніх науковців у галузі харчової науки і технології та легкою для сприйняття.

Опублікований: 14-04-2025
Читайте також:
Талантами багаті у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Стало прекрасною традицією міста Сміла проводити фестиваль-конкурс «Сузір’я талантів багатодітної родини». Цього року Смілянський коледж харчових технологій НУХТ представляла плеяда талановитої молоді. Приємно відзначити, що всі учасники стали переможцями у своїй номінації . Найкращими стали: - у номінації«Вокальне мистецтво»: 1 місце - Іван Те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Талантами багаті у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 21 червня 2018

Захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі екології та екоменеджменту

17-25 червня 2025 року на кафедрі екології та екоменеджменту відбулися захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія». Успішно захистилися 13 здобувачів, підтвердивши свою готовність до практичної діяльності в екологічній сфері. На «відмінно» екзаменаційна комісія оцінила роботи Інни Денисюк, Ти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захисти бакалаврських кваліфікаційних робіт на кафедрі екології та екоменеджменту 27 червня 2025

Орієнтир у світ новинок

На вебсайті Науково-технічної бібліотеки у розділі «Інформаційна діяльність» опубліковано інформаційний бюлетень «Нові надходження №12 (грудень)». Він містить відомості про нові надходження видань, що надійшли до фонду бібліотеки у грудні 2022 року – укладачі подали повний бібліографічний опис видань та проінформували про кількість примірників і мі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Орієнтир у світ новинок 11 січня 2023

Актуальна тематика розвитку внутрішнього та міжнародного туризму у кваліфікаційних роботах магістрантів

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу завершилися захисти кваліфікаційних робіт магістрів денної і заочної форм навчання зі спеціальності «Туризм». Екзаменаційну комісію очолила д.е.н., доцент, професор кафедри туризму та рекреації Київського національного торговельно-економічного університету Наталія Роскладка. До складу комісії також уві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тематика розвитку внутрішнього та міжнародного туризму у кваліфікаційних роботах магістрантів 20 лютого 2020