Н У Х Т

Продовжується проєкт «Кулінарна школа «Франківські кухарики»

20 червня 2024

Продовжується проєкт «Кулінарна школа «Франківські кухарики»

Викладачі і студенти відокремленого структурного підрозділу «Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ» продовжують заходи в рамках кулінарної школи «Франківські кухарики» для діток, якими опікується Івано-Франківська служба у справах дітей.

Долучення малюків і підлітків до кулінарних традицій другий рік поспіль відбувається на цікавих майстер-класах, де під керівництвом викладачів і майстрів коледжу та з допомогою студентів закладу освіти, вони опановують технології приготування салатів, перших і гарячих страв, бутербродів, десертів і напоїв.

Цього разу знайомилися з давньою українською традицією випікання пряників. Від викладачів хлопчики та дівчатка дізналися про різьблені дерев’яні форми, що використовували для приготування медових пряників або, як їх називали в Україні, «медяників», які дійшли до нашого часу, про походження назв пряника та ознайомилися з розмаїттям орнаментів композицій на ньому.

Діти уважно слухали рецепти приготування пряників і за допомогою студентів прикрашали їх. Кожний пряник вийшов особливим. Свої кулінарні витвори діти взяли додому, щоб поласувати разом зі своїми рідними.

Можливо, серед нинішніх учасників проєкту – майбутні студенти нашого коледжу, а потім й університету!

Опублікований: 20-06-2024
Читайте також:
Наука НУХТ у дзеркалі SciVerse Scopus

Освіта.ua оприлюдив щорічний рейтинг закладів вищої освіти України за показниками даних наукометричної бази Scopus, до якого уже традиційно включений і наш університет. Рейтинг укладений за результатами наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus станом на квітень 2024 року....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наука НУХТ у дзеркалі SciVerse Scopus 10 травня 2024

Перша зустріч із НУХТ дев’ятикласників київської школи №92

11 квітня до університету завітали чергові гості – учні 9-го класу загальноосвітньої школи №92 м. Києва. Цікаву й пізнавальну програму знайомства з нашим навчальним закладом для них організували фахівці Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Завідувач Підготовчого відділення Валентина Ку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перша зустріч із НУХТ дев’ятикласників київської школи №92 11 квітня 2019

Корисні весняні канікули разом з Навчально-науковим інститутом економіки і управління НУХТ

Протягом трьох днів Навчально-науковий інституту економіки і управління (ННІ ЕіУ) прийняв півсотні школярів, які завітали на безкоштовні майстер-класи для учнів 10-11 класів у рамках Днів гостинності НУХТ. Корисні поради, лайфхаки, інформація щодо вступу, живе спілкування з викладачами й студентами та справжні емоції від університету – чи не найва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні весняні канікули разом з Навчально-науковим інститутом економіки і управління НУХТ 03 квітня 2019

Зустріч із третьокурсниками на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

Новий навчальний рік у надскладних умовах повномасштабної війни розпочато у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ. Зокрема, на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів перед початком навчального процесу відбулася онлайн-зустріч із третьокурсниками, які для продовження навчання у наступні два роки обрали цю випускову кафедру нап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч із третьокурсниками на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 07 вересня 2022