Н У Х Т

Проблеми та виклики управління підприємствами у складних сучасних умовах обговорили на щорічній конференції кафедри економіки праці та менеджменту

23 квітня 2025

Проблеми та виклики управління підприємствами у складних сучасних умовах обговорили на щорічній конференції кафедри економіки праці та менеджменту

23 квітня 2025 р. в університеті відбулася XХІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємствами в сучасних умовах», організована науковцями кафедри економіки праці та менеджменту.

У рамках наукового заходу викладачі, аспіранти та здобувачі освіти обговорювали актуальні питання, проблеми та виклики, що стоять перед керівниками та фахівцями підприємств у складних сучасних умовах.

Робота конференції передбачала два напрями – менеджмент підприємств у контексті сталого розвитку та управління компетенціями в процесі розвитку персоналу.

Учасники івенту з великою зацікавленістю вислухали представлені доповіді. Зокрема, дуже актуальною була доповідь «Умови і тенденції функціонування харчової промисловості України у період дії правового режиму воєнного стану» доктора економічних наук, професора кафедри економіки праці та менеджменту Віктора Ємцева, який детально висвітлив проблеми функціонування вітчизняного АПК і харчової промисловості в умовах війни.

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник представила дуже цікаву доповідь англійською мовою на тему: «Digital Twins – The Future of Systems Management».

Жваве обговорення присутніх викликала і доповідь рекрутерки компанії PayDo Карини Жуковської про впровадження штучного інтелекту для покращення благополуччя персоналу.

Менеджер інформаційних технологій ТОВ «Неогеймс Україна» Богдан Шморгун зацікавив присутніх своєю доповіддю про використання методології Agile на підприємствах харчової промисловості, а начальник дільниці ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» Максим Ступаченко продовжив розгляд цього питання, представивши доповідь «Впровадження Scaled Agile Framework (SAFe) як засіб подолання управлінських викликів». 

Ксенія Коваленко під час свого виступу на конференції доповіла про сучасні підходи до менеджменту підприємств на прикладі компанії PREMIER EXPO, у якій вона займає посаду фахівця з маркетингу.

Обговорення заслуханих доповідей відбулося у надзвичайно позитивній, доброзичливій, дружній, але разом із тим результативній робочій атмосфері.

За результатами роботи конференції на сайті НУХТ буде оприлюднено збірник тез доповідей, яких у цьому році було отримано понад 100.

Наприкінці заходу організаційний комітет конференції висловив подяку учасникам заходу, які ознайомили аудиторію з останніми тенденціями управління та розвитку підприємств харчової промисловості та інших секторів економіки.

Професорсько-викладацький склад кафедри економіки праці та менеджменту щиро вдячний усім, хто брав активну участь у роботі конференції, та бажає їм успіхів у подальшій науковій діяльності!

Опублікований: 23-04-2025
Читайте також:
Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Практика – невід’ємна частина підготовки висококваліфікованих фахівців. Для здобувачів це – чудова нагода поглибити знання, здобуті під час навчання та поспілкуватися з фахівцями галузі. Згідно з графіком навчального процесу здобувачі освітнього ступеня «Магістр», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична складова навчання магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 10 вересня 2021

Спільно з виробничниками виконали лабораторну роботу магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

22 листопада на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбулося лабораторне заняття з дисципліни «Інноваційні технології м’ясних і м'ясомістких продуктів» для магістрантів першого курсу освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». За ініціативи професорки Ірини Шевченко до заняття долучилися фахівц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільно з виробничниками виконали лабораторну роботу магістранти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 23 листопада 2023

Команда викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – переможець міських змагань з футзалу

Команда викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ зайняла 1-е місце з футзалу серед ВНЗ І-ІІ р.а. м. Суми. У фінальній зустрічі команда нашого коледжу перемогла колег із Сумського будівельного коледжу з рахунком 5:3. Команда в складі Віктора Кошкова, Миколи Котляренка, Юрія Шеденка, Дмитра Стеценка, Володимира Саєнка, Олександра Зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда викладачів Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – переможець міських змагань з футзалу 26 лютого 2018

85-та Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» розпочала роботу

11 квітня в університеті розпочала роботу 85-та Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», участь у якій  беруть молоді науковці з України, близького і дальнього зарубіжжя. Пленарне засідання відкрив проректор нашого університету з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

85-та Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» розпочала роботу 11 квітня 2019