Н У Х Т

Проблеми та виклики управління підприємствами у складних сучасних умовах обговорили на щорічній конференції кафедри економіки праці та менеджменту

23 квітня 2025

Проблеми та виклики управління підприємствами у складних сучасних умовах обговорили на щорічній конференції кафедри економіки праці та менеджменту

23 квітня 2025 р. в університеті відбулася XХІ Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління підприємствами в сучасних умовах», організована науковцями кафедри економіки праці та менеджменту.

У рамках наукового заходу викладачі, аспіранти та здобувачі освіти обговорювали актуальні питання, проблеми та виклики, що стоять перед керівниками та фахівцями підприємств у складних сучасних умовах.

Робота конференції передбачала два напрями – менеджмент підприємств у контексті сталого розвитку та управління компетенціями в процесі розвитку персоналу.

Учасники івенту з великою зацікавленістю вислухали представлені доповіді. Зокрема, дуже актуальною була доповідь «Умови і тенденції функціонування харчової промисловості України у період дії правового режиму воєнного стану» доктора економічних наук, професора кафедри економіки праці та менеджменту Віктора Ємцева, який детально висвітлив проблеми функціонування вітчизняного АПК і харчової промисловості в умовах війни.

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Ліана Мазник представила дуже цікаву доповідь англійською мовою на тему: «Digital Twins – The Future of Systems Management».

Жваве обговорення присутніх викликала і доповідь рекрутерки компанії PayDo Карини Жуковської про впровадження штучного інтелекту для покращення благополуччя персоналу.

Менеджер інформаційних технологій ТОВ «Неогеймс Україна» Богдан Шморгун зацікавив присутніх своєю доповіддю про використання методології Agile на підприємствах харчової промисловості, а начальник дільниці ПІІ «МакДональдз Юкрейн ЛТД» Максим Ступаченко продовжив розгляд цього питання, представивши доповідь «Впровадження Scaled Agile Framework (SAFe) як засіб подолання управлінських викликів». 

Ксенія Коваленко під час свого виступу на конференції доповіла про сучасні підходи до менеджменту підприємств на прикладі компанії PREMIER EXPO, у якій вона займає посаду фахівця з маркетингу.

Обговорення заслуханих доповідей відбулося у надзвичайно позитивній, доброзичливій, дружній, але разом із тим результативній робочій атмосфері.

За результатами роботи конференції на сайті НУХТ буде оприлюднено збірник тез доповідей, яких у цьому році було отримано понад 100.

Наприкінці заходу організаційний комітет конференції висловив подяку учасникам заходу, які ознайомили аудиторію з останніми тенденціями управління та розвитку підприємств харчової промисловості та інших секторів економіки.

Професорсько-викладацький склад кафедри економіки праці та менеджменту щиро вдячний усім, хто брав активну участь у роботі конференції, та бажає їм успіхів у подальшій науковій діяльності!

Опублікований: 23-04-2025
Читайте також:
Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна»

Магістранти групи АЮ-1-2М факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка та викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції зустрілися в онлайні з фахівцями компанії «Данон Україна». Виробничники розповіли про своє підприємство, асортимент продукції, контроль якості сировини та готового продукту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна» 22 листопада 2022

З ресторанними інноваціями ознайомився гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування»

30 жовтня у Києві на локації КВЦ «Парковий» відбулася конференція з ресторанних інновацій «SALT: Restaurant Innovation Conference» від HOTELIERO. Конференція була присвячена сучасним ресторанним трендам та інноваціям, практичним аспектам, що інтегруються у сучасному українському ресторанному бізнесі. Експерти з України та Британії ділилися своїм вл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З ресторанними інноваціями ознайомився гарант освітньо-професійної програми «Технології харчування» 31 жовтня 2023

«Смачний» день для франківських кухариків

У Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ знову настав той довгоочікуваний «смачний» день, коли діти, якими опікується Служба у справах дітей відвідали черговий майстер-клас, цього разу з приготування найсмачніших десертів. Під наставництвом майстрів виробничого навчання коледжу хлопці та дівчатка навчилися готуват...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Смачний» день для франківських кухариків 17 липня 2023

Плідна поїздка до Словаччини

З 25 по 27 січня заступник директора Свалявського технічного коледжу НУХТ Василь Лизанець і викладач Одарка Пичкар у складі української делегації взяли участь у Міжнародному гастрономічному ярмарку, який відбувся в місті Братіслава Словацької Республіки. На  ярмарку були представлені комплексні пропозиції для гастрономії та готельної індустрії від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна поїздка до Словаччини 30 січня 2018