Ще одна подія відбулася на кафедрі біотехнології і мікробіології – доцент кафедри Ольга Слободян прочитала відкриту лекцію «Забезпечення якості та безпечності харчових продуктів» з дисципліни «Біобезпека та якість продуктів харчування» для здобувачів-магістрів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».
Лектор із використанням мультимедійної презентації вичерпно і цікаво подала матеріал про законодавчі вимоги до безпечності та якості харчових продуктів, мікробіологічні та фізико-хімічні ризики їх забруднення, основні методи оцінювання харчових продуктів.
Харчування завжди було найвагомішим чинником, який впливає на стан здоров’я людини. Проблеми «харчування і здоров’я», «харчування і хвороби» тісно взаємопов’язані. Що таке якісний харчовий продукт? Чи безпечний продукт? Яким виробникам ринку харчової продукції можна довіряти? Ці та інші питання стали предметом обговорення студентів і присутніх – завідувачки кафедри біотехнології і мікробіології, професора Тетяни Пирог і викладачів кафедри
Лекція виявилася цікавою і пізнавальною для студентів, а колеги-викладачі та фахівець навчально-методичного управління університету Алла Оскілко оцінили науково-методичний рівень лектора й побажали наснаги у професійній діяльності.