Н У Х Т

Про хліб у часи війни розповіли своїм студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 травня 2020

Про хліб у часи війни розповіли своїм студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся тематичний захід «Хліб у часи війни», присвячений 75-й річниці перемоги у Другій світовій війні.

Наставники академічних груп Лариса Михонік (група ТІ-1-6), Юлія Бондаренко (група ТІ-2-3), Анна Грищенко (група ТХ-3-5) та Олена Кохан (група ТХ-3-12ск) підготували для здобувачів тематичну лекцію, яку представили за допомогою конференції Zoom.

Під час заходу розповіли про важкі умови, за яких людям довелося виживати під час війни, які були проблеми з продовольством, і з якої сировини випікали хліб. У ті часи, через нестачу пшеничного та житнього борошна, для виробництва хліба використовували інші види борошна,  а також сировину, яка за мирних часів, була б просто неприйнятною для споживання (бавовняна та лляна макуха, тирса, гідролізована целюлоза, вибій із мішків, буряковий жом). Такі вироби дуже відрізнялися від традиційного хліба, були гливкими та гіркими на  смак. Проте й такого хліба було дуже мало, його видавали у суворо нормованій кількості по картках.

Частину лекції присвятили питанню випікання хліба у польових умовах, коли просто неба облаштовували тимчасову піч у землі, яку можна було зробити за 8 годин і таким чином забезпечувати військових хлібом.

Безумовно, пекарі робили все можливе, долаючи проблеми, пов’язані з устаткуванням, нестачею сировини та наявністю робочих рук.

Низький уклін усім тим, хто навіть у ті важкі часи намагався спекти буханець хліба, що був частинкою надії на життя!

Опублікований: 12-05-2020
Читайте також:
Вступники, які отримали рекомендацію на бюджет, можуть вступати і на контракт

Сьогодні о 18:00 завершується виконання вступниками до бакалаврату, які отримали рекомендацію на бюджет, вимог до зарахування. У тих, хто це зробив, статус заяви в електронному кабінеті змінився на «Включено до наказу (навчання за державним (регіональним) замовленням)». Усі інші заяви таких вступників автоматично отримали статус «Деактивовано (у з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники, які отримали рекомендацію на бюджет, можуть вступати і на контракт 08 серпня 2024

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів

6 листопада здобувачі освіти та викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів заглибились у тематику лекції «Технології м’ясних продуктів функціонального призначення», яку презентувала доцентка кафедри Наталія Стеценко. Логічно та послідовно інформація про біохімічний склад основної сировини доповнювалася відомостями про нутрієнти, які доцільн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів 07 листопада 2024

Створюємо диво разом: кафедра маркетингу підтримала дітей

Здобувачі та викладачі кафедри маркетингу продовжують добру традицію та організували щорічну благодійну акцію «Стань творцем новорічного дива». У межах цієї ініціативи було зібрано кошти і закуплено продукцію Bob Snail (натуральні смаколики) для вихованців КЗ КОР «Спеціалізований обласний будинок дитини м. Біла Церква». Через карантинні обмеження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створюємо диво разом: кафедра маркетингу підтримала дітей 04 березня 2025

Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес

Магістрантка спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко представила свою бізнес-ідею яку планує розвивати, успішно подолала етап відбору і стала учасницею проєкту «Початок» від Дія. Бізнес. Освітньо-грантову програму «Початок» мережа центрів підтримки підприємців Дія....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наша магістрантка – учасниця освітньо-грантової програми «Початок» від Дія. Бізнес 08 грудня 2023