Н У Х Т

Про хліб у часи війни розповіли своїм студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

12 травня 2020

Про хліб у часи війни розповіли своїм студентам викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся тематичний захід «Хліб у часи війни», присвячений 75-й річниці перемоги у Другій світовій війні.

Наставники академічних груп Лариса Михонік (група ТІ-1-6), Юлія Бондаренко (група ТІ-2-3), Анна Грищенко (група ТХ-3-5) та Олена Кохан (група ТХ-3-12ск) підготували для здобувачів тематичну лекцію, яку представили за допомогою конференції Zoom.

Під час заходу розповіли про важкі умови, за яких людям довелося виживати під час війни, які були проблеми з продовольством, і з якої сировини випікали хліб. У ті часи, через нестачу пшеничного та житнього борошна, для виробництва хліба використовували інші види борошна,  а також сировину, яка за мирних часів, була б просто неприйнятною для споживання (бавовняна та лляна макуха, тирса, гідролізована целюлоза, вибій із мішків, буряковий жом). Такі вироби дуже відрізнялися від традиційного хліба, були гливкими та гіркими на  смак. Проте й такого хліба було дуже мало, його видавали у суворо нормованій кількості по картках.

Частину лекції присвятили питанню випікання хліба у польових умовах, коли просто неба облаштовували тимчасову піч у землі, яку можна було зробити за 8 годин і таким чином забезпечувати військових хлібом.

Безумовно, пекарі робили все можливе, долаючи проблеми, пов’язані з устаткуванням, нестачею сировини та наявністю робочих рук.

Низький уклін усім тим, хто навіть у ті важкі часи намагався спекти буханець хліба, що був частинкою надії на життя!

Опублікований: 12-05-2020
Читайте також:
У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

З 18 по 23 травня 2021 року в Одесі вперше відбулася масштабна виноробна подія  Odessa wine week – майданчик, який об’єднав заходи різної спрямованості – наукові, туристичні, просвітницькі та масові. На запрошення співорганізаторів захід відвідала професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько. Винний форум налічув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 24 травня 2021

Практичні навички професії еколога

Згідно з навчальним планом і графіком навчального процесу підготовки бакалаврів спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент» здобувачі ІV курсу денної форми навчання проходять виробничу та переддипломну практики з 10 січня по 20 лютого 2022 року. Угоди на проведення практик укладені між університетом і пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні навички професії еколога 10 лютого 2022

Члени студентської ради університету відзначені за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування

Члени студентської ради університету, голова студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Петренко, голова студентської ради факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віталій Євстаф’єв, голова студентської ради Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Дмитро Шемідько відз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Члени студентської ради університету відзначені за вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування 26 листопада 2018

Із новаціями менеджменту охорони праці та промислової безпеки познайомилися наші викладачі

Щорічно у Києвіпроводиться Міжнародний промисловий форум – найбільша промислова виставка в Україні. Форум включає в себе спеціалізовані виставки у галузі метало-оброблення, машинобудування та суміжних областей, а також насичену програму науково-практичних конференцій, семінарів, презентацій учасників форуму. Цьогоріч особливу увагу учасники вистав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із новаціями менеджменту охорони праці та промислової безпеки познайомилися наші викладачі 26 листопада 2018