Н У Х Т

Про харчові добавки та регламенти ЄС щодо їх використання дізналися магістранти освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока»

10 листопада 2022

Про харчові добавки та регламенти ЄС щодо їх використання дізналися магістранти освітньої програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока»

10 листопада 2022 року відбулася відкрита лекція професорки кафедри технології молока і молочних продуктів Оксани Кочубей-Литвиненко, до якої долучилися усі викладачі кафедри на чолі із завідувачкою, професоркою Галиною Поліщук. Підтримати колегу прийшли викладачі з кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів – професорка Юлія Камбулова та доцентка Олена Білик.

Лекція на тему «Загальні відомості про харчові добавки та директиви Європейського союзу, що містять вимоги до них» була вступною до вибіркової освітньої компоненти «Харчові добавки: гармонізація регламентів ЄС у виробництві молочних і молоковмісних продуктів», яку здобувачі-магістранти 1 курсу обрали нещодавно з переліку вибіркових дисциплін освітньої програми. Тому лекторка подякувала усім здобувачам за їх вибір і запросила їх поринути у різноманітний світ харчових добавок для молочних і молоковмісних продуктів.

На початку лекції Оксана Кочубей-Литвиненко ознайомила здобувачів із політикою доброчесності під час вивчення дисципліни, задекларованою лектором і викладачем, що викладатиме лабораторні заняття, та описаною у силабусі дисципліни. Лекторка також звернула увагу на безпекові норми сьогодення та алгоритм дій під час сповіщення про небезпеку у регіоні, де перебувають здобувачі.

Під час викладання основного матеріалу лекції професорка Оксана Кочубей-Литвиненко детально зупинилася на загальних відомостях, основній термінології, меті використання харчових добавок при виробництві молочних і молоковмісних продуктів та основних способах їх введення до складу продукту; надала інформацію щодо установ і організацій, які на міжнародному та вітчизняному рівнях опікуються питаннями їх безпечного використання, перелічила регламенти Європейського парламенту та Ради ЄС, що містять вимоги до харчових добавок, та зосередила увагу на основних нормативних документах вітчизняного законодавства у сфері використання харчових добавок. При цьому лекторка анонсувала, що детальному вивченню регламентів ЄС будуть приділені наступні лекції, а здобути практичні навички їхнього застосування здобувачі зможуть під час виконання лабораторних робіт. У матеріалі лекції значний обсяг було виділено інформації щодо існуючих класифікацій харчових добавок та основних правил щодо розміщення інформації про харчові добавки на спожитковому пакуванні молочних і молоковмісних продуктів.

Професорка Оксана Кочубей-Литвиненко прочитала лекцію впевнено і спокійно, на високому науково-методичному рівні. Не зважаючи на онлайн-формат заняття, лекторці вдалось налагодити контакт із аудиторією, який визначався зворотнім зв’язком здобувачів із викладачкою.

Опублікований: 10-11-2022
Читайте також:
Ще один день турботи від наших студентів для вихованців Свалявського обласного будинку дитини

19 грудня в Україні святкують День святителя і чудотворця Миколая. Він вважається захисником бідних і знедолених. Найбільше його люблять діти, для яких Миколай був і є «почесним охоронцем». Вони свято вірили і вірять в існування доброго захисника і намагаються не гнівити його. І тоді Святий принесе дарунки та солодощі. Так діткам зі Свалявського о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один день турботи від наших студентів для вихованців Свалявського обласного будинку дитини 22 грудня 2018

Університет відзвітував у МОН щодо наукової та науково-технічної діяльності

У Міністерстві освіти і науки України відбулася звітна конференція щодо підсумків наукової та науково-технічної діяльності закладів вищої освіти та наукових установ за 2019 рік. Звіт університету у МОН представив проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Він ґрунтовно висвітлив усі аспекти організації й здійснення наукової роботи у НУХТ. Нав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет відзвітував у МОН щодо наукової та науково-технічної діяльності 14 лютого 2020

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції нині активно проводиться локальний монiторинг чинних освітніх програм підготовки здобувачів із метою оцінювання якості освітніх послуг і визначення шляхів подальшого удосконалення змісту освітніх програм. 31 січня 2023 року відбулося чергове засідання членів проєктної групи освітньо-професі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робоча зустріч проєктної групи розробників освітньо-професійної програми «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» 01 лютого 2023

Виробнича практика другокурсників спеціальності «Туризм» відбулася на кращих готельних підприємствах країни

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відповідно до навчального плану підготовки фахівців спеціальності 242 «Туризм» з 4 по 24 червня 2018 року студенти ІІ курсу були направлені на кращі готельні підприємства України для проходження виробничої практики. Цьогоріч серед баз практик були готелі: «Hilton Kyiv», «Фермонт Гранд Готель», «Сіті Хо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробнича практика другокурсників спеціальності «Туризм» відбулася на кращих готельних підприємствах країни 26 червня 2018