Н У Х Т

Про вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації на гостьовій лекції

03 лютого 2022

Про вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації на гостьовій лекції

1 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася гостьова лекція «Вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації» доктора медичних наук, професора, головного наукового співробітника ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва» НАМН України Віталія Корзуна.

Гостьова аудиторія – здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів» та освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології». До лекції також долучилися викладачі кафедри та колеги з інших кафедр університету – технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води та ін.

Сучасний харчовий раціон більшості українців, як визначив фахівець, характеризується підвищеною енергетичною цінністю через споживання тваринних жирів і вуглеводів, загальним дефіцитом білків, окремих вітамінів і мікроелементів, що потребує фортифікації харчових продуктів. Лектор окреслив негативні наслідки харчового раціону для здоров’я населення, ризики виникнення захворювань від екологічного забруднення зовнішнього життєвого середовища викидами підприємств і особливості раціону харчування в зонах техногенного забруднення.

Отримані рекомендації для пошуку напрямку технологічних рішень і поставлені завдання створення низки продуктів харчування для цільової групи населення допоможуть магістрам і майбутнім докторам філософії з харчових технологій в оздоровленні української нації.

Опублікований: 03-02-2022
Читайте також:
ІІ Зимова школа програмування завершила роботу у Волинському коледжі НУХТ

Завершила роботу ІІ Зимова школа програмування, що працювала у Волинському коледжі НУХТ під час зимових канікул. Мета школи – надати школярам, учням і студентам можливість проявити свою майстерність у мистецтві розроблення алгоритмів і складанні програм мовами високого рівня, підвищити рівень знань із предметів, які передбачають програмування та ал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІ Зимова школа програмування завершила роботу у Волинському коледжі НУХТ 29 січня 2019

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ відбулася година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв», присвячена шостій річниці подій на Євромайдані та вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Виховний захід провели працівники бібліотеки Алла Паутова та Лариса Скиба. Зворушлива змістовна розповідь про революційні події 2014 року, мужність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Година-реквієм «Живе в народі пам’ять про героїв» відбулася у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 лютого 2020

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса провів відкрите лекційне заняття «Екструзія – сучасний спосіб виробництва харчових продуктів. Зміни основних компонентів зернової сировини в процесі екструзії» з дисципліни «Низькотемпературні та екструзійні технології» для студентів четвертого курсу Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрите лекційне заняття від завідувача кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 вересня 2018

Випускники не забувають альма матер і сприяють поповненню матеріально-технічної бази

Сумський коледж харчової промисловості НУХТ – сучасний освітній заклад, який тримає курс на європейську інтеграцію. Загальновідомо, що підготовка висококваліфікованих фахівців залежить від якісної практичної підготовки, новітнього сучасного обладнання спецлабораторій. І дуже приємно, що випускники коледжу співпрацюють із викладачами циклових коміс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускники не забувають альма матер і сприяють поповненню матеріально-технічної бази 19 лютого 2020