Н У Х Т

Про вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації на гостьовій лекції

03 лютого 2022

Про вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації на гостьовій лекції

1 лютого 2022 р. на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася гостьова лекція «Вимоги до харчування населення у нинішній екологічній ситуації» доктора медичних наук, професора, головного наукового співробітника ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва» НАМН України Віталія Корзуна.

Гостьова аудиторія – здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технології аюрведичних харчових продуктів» та освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології». До лекції також долучилися викладачі кафедри та колеги з інших кафедр університету – технології молока і молочних продуктів, технології цукру і підготовки води та ін.

Сучасний харчовий раціон більшості українців, як визначив фахівець, характеризується підвищеною енергетичною цінністю через споживання тваринних жирів і вуглеводів, загальним дефіцитом білків, окремих вітамінів і мікроелементів, що потребує фортифікації харчових продуктів. Лектор окреслив негативні наслідки харчового раціону для здоров’я населення, ризики виникнення захворювань від екологічного забруднення зовнішнього життєвого середовища викидами підприємств і особливості раціону харчування в зонах техногенного забруднення.

Отримані рекомендації для пошуку напрямку технологічних рішень і поставлені завдання створення низки продуктів харчування для цільової групи населення допоможуть магістрам і майбутнім докторам філософії з харчових технологій в оздоровленні української нації.

Опублікований: 03-02-2022
Читайте також:
Виклики для економіки України і світу від пандемії Covid-19 обговорили першокурсники з викладачами кафедри економічної теорії

26 травня 2020 року відбувся круглий стіл викладачів кафедри економічної теорії зі студентами 1-го курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ, який традиційно проводиться навесні. Зустріч була проведена у вигляді онлайн-конференції на хмарній платформі  ZOOM. 12 команд груп ЕП-1-1, ПЕ-1-2, МА-1-3, МА-1-4, ТП-1-14, МП-1-11, МП-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виклики для економіки України і світу від пандемії Covid-19 обговорили першокурсники з викладачами кафедри економічної теорії 27 травня 2020

Здобувачі НУХТ на міжнародній арені: Х Міжнародна студентська конференція «Student in Bucovina»

Партнери НУХТ із румунського Університету «Штефан чел Маре» (місто Сучава, Румунія) щорічно проводять Міжнародну наукову конференцію молодих вчених і студентів. І традиційно наша молодь бере участь у цьому заході. Нинішнє покоління студентів із насолодою згадує досвід подорожей, розвиток навичок soft skils під час спілкування з митниками та розшуку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі НУХТ на міжнародній арені: Х Міжнародна студентська конференція «Student in Bucovina» 18 листопада 2022

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech»

На базі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка  відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». На конкурс була подана 71 студентська наукова робота, що надійшли із 40 закладів вищої освіти. На підсумкову науково-практичну конференцію запросили авторів 20 наукови...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують підкорювати наукові вершини на конкурсі наукових робіт з біології учасники студентського наукового гуртка «Biotech» 08 травня 2018

Плідна поїздка до Словаччини

З 25 по 27 січня заступник директора Свалявського технічного коледжу НУХТ Василь Лизанець і викладач Одарка Пичкар у складі української делегації взяли участь у Міжнародному гастрономічному ярмарку, який відбувся в місті Братіслава Словацької Республіки. На  ярмарку були представлені комплексні пропозиції для гастрономії та готельної індустрії від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідна поїздка до Словаччини 30 січня 2018