Н У Х Т

Підсумки й плани: відбулися збори трудового колективу університету

31 серпня 2023

Підсумки й плани: відбулися збори трудового колективу університету

31 серпня, напередодні початку нового навчального року у актовій залі відбулися традиційні збори трудового колективу університету.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав усіх зі святами, що нещодавно відзначила Україна – Днем Державного прапора і Днем Незалежності, а також із початком нового навчального року. Також ректор поіменно згадав усіх викладачів і співробітників, що пішли з життя протягом минулого навчального року. Присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять колег.

Далі збори продовжилися відповідно до порядку денного. Підсумки роботи колективу університету у 2022-2023 навчальному році підвів і визначив завдання на 2023-2024 навчальний рік і перспективу ректор Олександр Шевченко.

Ректор наголосив, що у пріоритеті нашого колективу і надалі має бути якість підготовки фахівців, зокрема реалізація практичної спрямованості освітніх послуг. Основна мета нашого колективу – наблизити рівень наших випускників до вимог, які висуває ринок праці.

Доповідач зазначив, що сучасним і конкурентоздатним університет може вважатися лише за умови забезпечення реалізації, як мінімум, чотирьох складових: якості навчального контенту; необмеженого доступу до навчального середовища;       високого ступеня впровадження інформаційних (у т.ч. дистанційних) технологій навчання в організацію навчального процесу та високої фахової підготовленості викладачів і допоміжного персоналу.

У ході доповіді ректор детально розглянув питання акредитації освітніх програм (у минулому навчальному році університет успішно акредитував 38 освітніх програм, у 2023-2024 н. р. заплановано до акредитації ще 7), ґрунтовно проаналізував формування контингенту студентів, розповів про освітню діяльність під час дії воєнного стану, автоматизовану систему управління освітнім процесом, приділив увагу міждисциплінарним освітнім програмам, дуальній освіті, академічній етиці та доброчесності, англійській мові у навчальному процесі, основним процедурам і заходам внутрішньої системи забезпечення якості освіти, надав детальний аналіз наукової, інноваційної та  міжнародної діяльності університету, навів дані про місце університету у цьогорічних рейтингах (ТОП-200, консолідованому, за місцем у Scopus, Webometrics Ranking of World's Universities тощо). Також у виступі очільника університету йшлося про академічну мобільність наших викладачів і здобувачів освіти, роботу з кращими здобувачами щодо формування їх індивідуальної освітньої траєкторії, сертифікатні програми НУХТ, роботу психологів і виховну роботу, спортивно-масову роботу, інформаційне забезпечення освітньо-наукової діяльності, працевлаштування випускників та результати їх анкетування, співпрацю зі стейкхолдерами, кроки, здійснені в напрямку зміни змісту освітніх програм аби вони відповідали вимогам сьогодення, очікуванням здобувачів і потребам роботодавців. Крім того, присутні отримали вичерпну інформацію щодо стану й використання матеріально-технічної бази університету, виконаних капітальних і поточних ремонтів, надходжень і видатків загального і спеціального фондів. Окремо ректор проінформував щодо облаштування та функціонування із забезпеченням всім необхідним найпростіших укриттів у навчальних корпусах і гуртожитках, місткістю відповідно 3322 та 2599 місць. Крім того, безперебійно працюють пожежна сигналізація, система сповіщення про пожежу та була встановлена додатково система «Повітряна тривога».

Ректор висловив подяку усьому колективові за наполегливу працю в складних реаліях сьогодення, за мужність, стійкість і професіоналізм. Окрема подяка прозвучала на адресу працівників Приймальної комісії, відбіркових комісій і всіх викладачів і співробітників, що долучилися до вступної кампанії цього року, а також гарантів, проєктних груп освітніх програм, що пройшли успішну акредитацію у НАЗЯВО, фахівців Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету і начальника відділу ліцензування та акредитації Володимира Смольницького.

Завершилися збори на традиційній приємній ноті – ректор вручив відзнаки викладачам і співробітникам за результатами роботи у минулому навчальному році.

Нагрудним знаком МОН «За наукові та освітні досягнення» нагороджений заступник директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Михайло Масліков.

Нагрудним знаком МОН «Відмінник освіти» нагороджені: доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олексій Губеня, директорка Науково-технічної бібліотеки Наталія Левченко і директор Навчально-наукового інституту економіки і управління Олег Шеремет.

Почесною грамотою МОН відзначені: деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, доцентка кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Юлія Запорожець, завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна.

Грамотою МОН нагороджені: завідувачка кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів Олена Подобій, завідувачка відділу інформаційних технологій Науково-технічної бібліотеки Інна Путіліна, доцент кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Віктор Сідлецький.

Подяка МОН вручена: завідувачці навчальної лабораторії кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Наталії Вересоцькій, доцентці кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анастасії Деренівській, професорці кафедри економіки праці та менеджменту Олені Драган, доцентці кафедри обліку і аудиту Людмилі Духновській, заступниці директора Науково-технічної бібліотеки Ірині Костині, доцентці кафедри біотехнології і мікробіології Вікторії Красінько, доцентці кафедри електропостачання та енергоменеджменту Юлії Куєвді, доцентці кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяні Осьмак, старшому науковому співробітнику Проблемної науково-дослідної лабораторії Роману Святненку, старшій викладачці кафедри готельно-ресторанної справи Олені Тищенко, доцентці кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксані Топчій, професору кафедри технології консервування Віталію Шутюку.

Подякою ректора з врученням цінного подарунку відзначені: доцент кафедри готельно-ресторанної справи Олег Бортнічук, методистка І категорії навчально-методичного відділу Вікторія Верба, доцент кафедри харчової хімії Олександр Макаренко, фахівчиня І категорії відділу кадрів Світлана Ніженська.

Почесною грамотою НУХТ нагороджені: завідувачка лабораторії кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Галина Антонова, доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів Тетяна Бойчук, методистка вищої категорії навчального відділу Світлана Гречка, доцентка кафедри технології консервування Ольга Дущак, доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту та кібербезпеки Микола Костіков, інженерка І категорії кафедри технології молока і молочних продуктів Тетяна Лозицька, доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва, доцентка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Світлана Олійник, доцент кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Володимир Полупан, старший викладач кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Євген Проскурка, завідувачка відділу з питань бібліотечного менеджменту Науково-технічної бібліотеки Олена Рудовська, доцентка кафедри технології молока і молочних продуктів Алла Тимчук, доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок і косметичних засобів Євгенія Шеманська.

Грамотою університету відзначені: доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Асьят Абрамова, асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ганна Березова, завідувачка лабораторії кафедри економічної теорії Лілія Ісмаїлова, асистентка кафедри економіки і права Ольга Макаревич, старша інспекторка деканату факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Анастасія Різник, асистентка кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Сулейко, асистентка кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту та кібербезпеки Катерина Чорнобай.

Подяка ректора була вручена: доцентці кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту та кібербезпеки Олені Андріюк, доцентці кафедри маркетингу Ірині Бойко, доцентці кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталії Дужик, асистентці кафедри експертизи харчових продуктів Катерині Золотоверх, професорові кафедри фінансів Олексію Лисенку, старшій викладачці кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту та кібербезпеки Наталії Ліманській, доцентці кафедри економіки і права Ользі Михайлик, завідувачці лабораторії кафедри харчової хімії Валерії Петровській, секретарці-друкарці деканату факультету автоматизації і комп’ютерних систем Катерині Савицькій, доцентці кафедри біотехнології і мікробіології Світлані Старовойтовій, доцентці кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту та кібербезпеки Олені Харкянен, професорці кафедри експертизи харчових продуктів Оксані Шульзі.

Закриваючи збори, ректор Олександр Шевченко побажав усьому нашому колективові здоров’я, витримки та єдності, терпіння й наснаги у виконанні головної місії – підготовки висококваліфікованих фахівців. Він висловив впевненість, що ми подолаємо усі виклики сьогодення й надалі плідно працюватимемо на підвищення конкурентоспроможності університету та виведення його до вершин рейтингів українських ЗВО. 

Опублікований: 31-08-2023
Читайте також:
НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar

За даними чергового випуску Webometrics 2023 року наш університет став 7-м серед закладів вищої освіти Києва, 25-м в Україні і 2297-м у світі у рейтингу Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar Profiles за критерієм кількості цитувань інституційних профілів у Google Scholar із показником 38622 цитування (для порівнян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – сьомий серед столичних вишів за цитуванням у Google Scholar 16 серпня 2023

Ще один день турботи від наших студентів для вихованців Свалявського обласного будинку дитини

19 грудня в Україні святкують День святителя і чудотворця Миколая. Він вважається захисником бідних і знедолених. Найбільше його люблять діти, для яких Миколай був і є «почесним охоронцем». Вони свято вірили і вірять в існування доброго захисника і намагаються не гнівити його. І тоді Святий принесе дарунки та солодощі. Так діткам зі Свалявського о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один день турботи від наших студентів для вихованців Свалявського обласного будинку дитини 22 грудня 2018

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучилася до визначення якості українських вин

Харчова галузь працює завжди, і карантинні обмеження не стають на заваді підприємствам виробляти якісні харчові продукти. Не стоїть осторонь і виноробна галузь. Наразі ринок українського виноробства пропонує споживачеві велику кількість продукції. До її популяризації активно долучаються профільні фахівці, серед яких і викладачі нашого університету....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства долучилася до визначення якості українських вин 26 травня 2020

Спектроскопічні методи аналізу в фармації: лекція для магістрантів від фахівця-практика

Корпорація «Артеріум» багато років співпрацює з кафедрою біотехнології та мікробіології. Зокрема, у межах дисципліни «Сучасні фармацевтичні технології», яку слухають здобувачі магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» освітньої програми «Фармацевтична біотехнологія». Співробітники та партнери «Артеріум» читають лекції майбутнім вип...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спектроскопічні методи аналізу в фармації: лекція для магістрантів від фахівця-практика 20 жовтня 2022