Н У Х Т

Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці

22 червня 2023

Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці

21 червня 2023 року доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і професор цієї ж кафедри Олег Кузьмін взяли участь у науковому форумі «Протидія терористичним актам у міському середовищі», що у змішаному форматі відбувся в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова у зв’язку з ймовірністю поширення міського тероризму в Україні (терористичні дії країни-агресора, активізація сепаратистських рухів, зростання рівня злочинності, пов’язаної з обігом вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових і отруйних речовин, недоліки в системі охорони об’єктів критичної інфраструктури, поширення незаконної міграції, небезпечних матеріалів, міжнародної організованої злочинності тощо).

Форум об’єднав провідних науковців, експертів і практиків із різних сфер, які обговорили ідейні підходи, кращий досвід і новітні наукові досягнення.

Учасників заходу привітали міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, міністр оборони України Олексій Резніков, голова Комісії з радіаційного захисту населення України Олександр Копиленко, ректор УДУ імені Михайла Драгоманова Віктор Андрущенко.

Під час форуму його учасники представили доповіді у секціях: «Актуальні проблеми правового забезпечення та оцінка політичних стратегій щодо боротьби з терористичними актами у міському середовищі», «Протидія терористичним актам у міському середовищі архітектурно-планувальними та дизайнерськими засобами», «Вплив терористичних актів на навколишнє природне середовище та здоров’я людини», «Психологічні підходи та методи усунення стресів і травм у постраждалих від наслідків терористичних актів та забезпечення соціальної стійкості».

Наші науковці запропонували до обговорення доповідь «Токсикологічні ризики забруднення навколишнього середовища внаслідок воєнних дій».

Широке коло тем, запропонованих до обговорення, й високий авторитет фахівців-учасників форуму дають підстави сподіватися, що поєднання знань і досвіду з різних галузей дозволить створити інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі.

Опублікований: 22-06-2023
Читайте також:
До Всесвітнього дня яблук – засідання movie club

Доволі непросто знайти в календарі свято, яке могло б бути спільним для України, Англії та Америки, окрім уже добре знаних Хеловіна 31 жовтня та Дня подяки в останній четвер листопада. Та хто шукає, той знайде. Тому спільно зі студентами-технологами першого курсу для засідання кіноклубу було обране 21 жовтня – Всесвітній день яблук. Як відомо, ябл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До Всесвітнього дня яблук – засідання movie club 25 жовтня 2021

Викладачі Сумського коледжу НУХТ – автори кращих електронних освітніх матеріалів і ресурсів!

З радістю повідомляємо, що викладачі Сумського фахового коледжу НУХТ здобули призові місця у Всеукраїнському конкурсі педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти на кращий електронний освітній матеріал або ресурс, організованому Інститутом професійної освіти НАПН України за підтримки Директорату...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі Сумського коледжу НУХТ – автори кращих електронних освітніх матеріалів і ресурсів! 25 листопада 2024

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся семінар «Технологія висококонцентрованих бражок з крохмалевмісної сировини». Доповідач – аспірант кафедри Світлана Ковальчук (керівник – Тетяна Мудрак) доповіла про особливості перероблення різних видів зернової сировини, а також вплив ступеня дисперсності зерна на процес розріджува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над дослідженням та оптимізацією технології спиртової бражки працює аспірант кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 28 лютого 2019

Як на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки ювілей НУХТ відзначали

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки взяла активну участь у святкуванні 135-річного ювілею університету та Дня працівників харчової промисловості. Роботи магістрів кафедри продемонстрували професійну підготовку майбутніх інженерно-технічних фахівців. Були представлені експериментальні стенди із робототехнічними програмованими комплексами. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки ювілей НУХТ відзначали 18 жовтня 2019