Н У Х Т

Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики

28 жовтня 2020

Про використання хмарних технологій в освіті дізнавалися викладачі кафедри фізики

Цікавий методичний семінар «ХМАРНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ОСВІТІ» відбувся 26 жовтня на кафедрі фізики.

Спікером заходу став запрошений завідувач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту післядипломної освіти Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України, кандидат педагогічних наук Сергій Касьян.

Учасники семінару переконалися, що інформаційні технології спричинили величезний поштовх для розвитку усіх галузей економіки, у тому числі й для освіти. Заклади освіти стоять на порозі великих змін, спричинених глобальним використанням цифрових технологій в освітньому процесі. З’явилися технології, які дають можливість забезпечення віддаленого доступу користувачів до сховищ даних, додатків і сервісів, іншими словами хмарні технології. Зрозуміло, що такі технології мають свій розвиток та застосування і в освітній сфері. По-перше, це дозволяє забезпечити високий рівень доступності в освіті, а по-друге, підвищує якість освітнього процесу. Використання хмарних технологій дозволяє подолати географічні, технологічні та соціальні бар’єри.

Володіння такими технологіями вирішує багато проблем в організації освітнього процесу: це і управління закладом освіти, і здійснення дистанційного навчання, і спільна робота колег-викладачів, і здобувачів; це і організація та проведення наукових досліджень не лише у своєму закладі освіти, а й із закладами-партнерами.

Опублікований: 28-10-2020
Читайте також:
ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії!

Сьогодні відбувся успішний захист дисертації «Удосконалення технології посічених напівфабрикатів з використанням активних стабілізаторів м’ясних систем» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» випускником аспірантури кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії! 29 серпня 2025

Літнє поповнення бібліотечних фондів

Науково-технічна бібліотека університету активно працює над поповненням і оновленням своїх фондів. Упродовж літа відбулися надходження нової літератури та періодики. На сайті бібліотеки, у розділі «Інформаційна діяльність» опублікований інформаційний бюлетень «Нові надходження № 7-8 (липень-серпень)», який містить відомості про нові надходження ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літнє поповнення бібліотечних фондів 28 серпня 2021

Кафедра туристичного та готельного бізнесу продовжує серію практикумів із партнерами

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулася вже друга лекція-практикум «PR подій» від практикуючої піарниці й спеціалістки з міжнародних комунікацій Тетяни Сугак. Лекторка поділилася зі здобувачами реальними кейсами та розповіла на прикладі конкретних проєктів про тонкощі роботи піарника в івент-індустрії. Серед основних тем обговорили...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра туристичного та готельного бізнесу продовжує серію практикумів із партнерами 30 березня 2023

Досвід колег у диджиталізації освіти вивчали викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів

Доцентки Тетяна Осьмак і Ульяна Кузьмик та асистентка Оксана Басс кафедри технології молока і молочних продуктів відвідали вебінар у рамках проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» по обміну досвідом у диджиталізації освіти «The Unicheck educational community», що відбувся за участі спікерів із провідних закладів освіти Харко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід колег у диджиталізації освіти вивчали викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів 02 листопада 2020