Кафедрою готельно-ресторанної справи був організований онлайн-тренінг «Впровадження та аудит систем управління якістю на підприємствах готельно-ресторанного господарства», що відбувся на комунікаційній платформі Zoom.
Гостьовий лектор – міжнародний аудитор систем менеджменту якості та харчової безпеки швейцарської компанії «SGS» по стандартах ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, BRC Food, FSMA, SQMS, NQMS Наталія Велемець.
Цільова аудиторія – здобувачі освітнього ступеню «бакалавр» 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа», які вивчають навчальну дисципліну «Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарства». Серед запрошених гостей – викладачі кафедр факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – туристичного та готельного бізнесу, технології ресторанної і аюрведичної продукції, а також профільної для нашого університету у сфері управління безпечністю та якістю кафедри експертизи харчових продуктів.
У фокусі двогодинного онлайн-інтенсиву від фахівця міжнародної компанії було актуальне питання управління якістю продукції та послуг підприємств сфери HoReCa: системний підхід до управління з дотриманням принципів цілеспрямованості, комплексності, об’єктивності з охопленням усіх стадій життєвого циклу продукції та послуг та усіх структурних підрозділів підприємств для забезпечення безперервності результативності та ефективності процесів і системи в цілому; стратегічне і тактичне управління якістю; основні складові структури управління якістю; сертифікація послуг у сфері готельного господарства та критерії оцінювання готельних підприємств; впровадження системи аналізу небезпечних факторів і контролю у критичних точках (HACCP); нормативно-правове регулювання управління якістю у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
Міжнародний аудитор Наталія Велемець наголосила, що для успішного функціонування підприємства готельно-ресторанного господарства необхідне формування та підтримання ефективної системи управління, складовою якої є управління якістю відповідно до міжнародних стандартів ISO серії 9000.
Студенти і викладачі ефективно комунікували з лектором через чат платформи Zoom, надсилаючи текстові повідомлення, а модератором онлайн-дискусії була лектор дисципліни, доцент кафедри Наталія Бондар.
Кафедра готельно-ресторанної справи вдячна фахівцю-практику міжнародного рівня за нові сучасні знання, а викладачам-колегам – за активну участь у міжкафедральному онлайн-заході.