23 та 24 листопада 2019 року у Києві відбувся перший в Україні Міжнародний конгрес з аюрведи та йоги «АЮРВЕДА START UKRAINE», організований ГО «Українська асоціація Аюрведа-Йога».
Цей захід відвідали здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології аюрведичних харчових продуктів» разом із завідувачем кафедри, доцентом Олександрою Нєміріч, доцентом кафедри Наталією Ющенко та аспірантом кафедри Максимом Авраменком.
Під час заходу студенти, викладачі та аспірант ознайомились із презентаціями українських і закордонних виробників, експортерів та імпортерів аюрведичної продукції; клініками та центрами Аюрведи; представленими кваліфікованими дієтологами та спеціалістами здорового способу життя; тенденціями вирощування трав в Україні.
Також вони відвідали майстер-класи по Аюрведі від доктора Ганеша Датт Шарма (Університет Патанджалі, Харідвар), доктора Рама Кант Ядава (Всеіндійський інститут Аюрведи, Нью-Делі, Індія), Алли Дмитрієвої (Інститут фізіології ім. А.А. Богомольца), Віктора Мацишина (Центр здоров’я «Аюрведа-192») та ін.
Студенти, відвідавши цей корисний для себе захід, дізналися багато нового про Аюрведу як традицію, яку можливо та потрібно плідно використовувати в Україні.
Також, отримана інформація з міжнародного конгресу «АЮРВЕДА START UKRAINE» буде активно використовуватися магістрами під час навчального процесу.