Відбулася відкрита лекція професорки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторії Дорохович з дисципліни «Харчові технології», яку вона прочитала для здобувачів вищої освіти третього курсу скороченої форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій, що навчаються за спеціальністю «Харчові технології». На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса та викладачі.
Тема лекції – «Технологія льодяникової карамелі». Льодяникова карамель – це оригінальний кондитерський виріб. Лекторка детально розглянула асортимент карамелі, розповіла про сировину та її значення в технології карамелі, навела принципову схему виробництва та роз’яснила призначення та параметри технологічних операцій. Професорка Вікторія Дорохович також розповіла про розроблення технологій і рецептур карамелі спеціального призначення викладачами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів.
Лекція була прочитана на високому методичному рівні та супроводжувалася мультимедійною презентацією. Лекторка постійно підтримувала контакт із аудиторією, наводила приклади. Під час лекції у здобувачів виникали запитання, на які вона надавала ґрунтовні відповіді.