Н У Х Т

Про правила міжнародних перевезень дізналися здобувачі освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу»

27 лютого 2023

Про правила міжнародних перевезень дізналися здобувачі освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу»

23 лютого 2023 року учасники круглого столу – здобувачі другого курсу спеціальності 051 «Економіка», освітньої програми «Економіка і правове забезпечення бізнесу» разом із докторкою філософії у галузі «Право» Оленою Негодою обговорювали актуальні питання правового регулювання матеріально-технічного постачання та збуту.

Надзвичайно цікаву доповідь зробила здобувачка Марина Погоріла, яка зосередила увагу слухачів на особливостях застосування міжнародних «Правил ІНКОТЕРМС».

Слухачі дізналися, що застосування ІНКОТЕРМС у вітчизняному законодавстві розпочалось згідно з Указом Президента України «Про застосування Міжнародних правил інтерпретації комерційних термінів» від 04.10.1994 року. Зроблено це було в цілях однакового тлумачення комерційних термінів суб'єктами підприємницької діяльності України при укладенні договорів.

Нині в Україні застосовується восьма та дев’ята редакції – «ІНКОТЕРМС-2010» і «ІНКОТЕРМС-2020». Прийняття Правил ІНКОТЕРМС у нових редакціях зумовлено необхідністю врахування змін і нових досягнень в області електронного обміну даними; змін, які відбуваються у транспортних технологіях тощо. «ІНКОТЕРМС» представлені в такій формі, яка дозволяє і продавцеві, і покупцеві чітко відстежувати весь процес переміщення товару, уніфікувати обов’язки сторін договору постачання.

Зустріч видалась жвавою. Намітили питання для наступних обговорень. Тож далі буде…

Опублікований: 27-02-2023
Читайте також:
Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції

17 квітня студенти групи ХЧ 4-1 денної форми навчання напряму підготовки 181 «Харчові технології» отримали змогу приготувати морозиво під керівництвом викладача Ірини Корецької. Виробництво продукту відбувалося у рамках лабораторного заняття з дисципліни «Технології міні-виробництва харчових продуктів у закладах ресторанного господарства». Протяго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продегустувати морозиво власного виробництва змогли студенти кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції 19 квітня 2019

Перші здобувачі нової магістерської програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» розпочали навчання

Щодня нові реалії ставлять перед нами непрості виклики, але в Національному університеті харчових технологій втілюють заплановане! У 2022-2023 н.р. кафедрою  технології м'яса і м'ясних продуктів разом із кафедрою туристичного та готельного бізнесу започаткована нова міждисциплінарна освітньо-наукова програма «Промислові та крафтові технології для H...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші здобувачі нової магістерської програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі» розпочали навчання 12 жовтня 2022

Державний іспит з іноземної мови складають майбутні фахівці з готельного обслуговування

З 30 січня по 3 лютого 2017 р. студенти 4-их курсів спеціальності «Готельне обслуговування» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості нашого університету складали державний іспит з іноземної мови. Головою державної екзаменаційної комісії була призначена доцент кафедри іноземних мов Львівського національного університету ім...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державний іспит з іноземної мови складають майбутні фахівці з готельного обслуговування 03 лютого 2017

Можливості спеціалізованого українського програмного продукту на гостьовій лекції для здобувачів-обліковців і фінансистів

Бізнес-тренерки Вікторія Вембер і Ольга Бондар прочитали лекцію «Український програмний продукт Master: Бухгалтерія, його безперечні переваги і можливості» для здобувачів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» і 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Слухачі дізналися, що «Master: Бухгалтерія» – це програмний продукт ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості спеціалізованого українського програмного продукту на гостьовій лекції для здобувачів-обліковців і фінансистів 25 вересня 2023