Н У Х Т

Перший Open day 2024-го

27 січня 2024

Перший Open day 2024-го

27 січня у онлайн-просторі нашого університету було людно, адже відбувся перший у цьому році День відкритих дверей НУХТ. Поки Порядок прийому до закладів вищої освіти у 2024-му, розроблений Міністерством освіти і науки України, ще не затверджений й знаходиться на громадському обговоренні, університетська спільнота скористалася нагодою надати майбутнім вступникам попередню інформацію про вступ, а також зорієнтувати щодо вибору спеціальностей і освітніх програм нашого закладу освіти, розповісти про підготовку до національного мультипредментного тесту, дати відповіді на їх запитання та акцентувати увагу на каналах комунікації, де вступники зможуть отримувати і актуальну інформацію про вступну кампанію, і консультації щодо подання документів, і відповіді на запитання, що виникатимуть.

Модерував сьогоднішній Open day відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, асистент Артем Ущаповський, а основним спікером виступив заступник відповідального секретаря Приймальної комісії університету Вадим Серпученко.

Фахівець розповів про структуру НУХТ, ознайомив із сайтом університету та, зокрема продемонстрував роботу меню «Вступнику», а найбільше часу, звичайно ж, приділив інформації щодо вступної кампанії 2024 року.

Вадим Серпученко роз’яснив, якими нормативними документами регламентується проведення вступної кампанії та принцип «місце йде за вступником», за яким вона здійснюється протягом останніх років; навів дати вступної кампанії для вступу на навчання за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр»; детально розповів про подання заяв і про виконання вимог до зарахування; надав поради, як визначитися зі спеціальністю та освітньою програмою та як можна підвищити свій конкурсний бал при вступі до бакалаврату – готуватися до складання НМТ на підготовчих курсах університету та взяти участь у всеукраїнських олімпіадах НУХТ.

Детально про підготовку до складання національного мультипредметного тесту розповіла завідувачка Підготовчого відділення НУХТ Валентина Кудіна. Зокрема фахівчиня проінформувала, що наразі ще триває набір на чотиримісячні підготовчі курси з математики, української мови, історії України, з хімії, біології за програмами зовнішнього незалежного оцінювання. Навчання на курсах розпочнеться у лютому і відбуватиметься у форматі, який оберуть слухачі – офлайн чи онлайн. Слухачі отримають додаткові бали за успішне закінчення підготовчих курсів та зараховуватимуться до університету на місця державного замовлення на конкурсній основі за наявності сертифікатів про складання НМТ Українського центру оцінювання якості освіти відповідно до обраної спеціальності.

Також Валентина Кудіна акцентувала увагу присутніх на важливому моменті, на який необхідно звертати увагу, обираючи майбутню спеціальність і заклад освіти, де її здобувати, – працевлаштуванні випускників. Вона розповіла про роботу нашого відділу працевлаштування випускників, завдяки активній діяльності й кар’єрним заходам якого не тільки випускники, а й навіть здобувачі освіти старших курсів за бажанням можуть отримати свої перші місця роботи на провідних підприємствах.

Ще одна можливість підвищити свій конкурсний бал при вступі – участь у всеукраїнських олімпіадах з конкурсних предметів – української мови, математики, історії України, англійської мови, біології та хімії, що проводитиме наш університет для випускників 11 класів шкіл та всіх бажаючих, що вже мають документ про повну загальну середню освіту. Перший тур олімпіад розпочнеться з 1 лютого. Про це розповів заступник відповідального секретаря Приймальної комісії, а директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко додала, що участь в олімпіадах має ще один неабиякий плюс – переможці другого туру отримують іменний сертифікат, який надасть можливість перезарахування на першому курсі навчання в НУХТ окремих елементів відповідної дисципліни.

Протягом зустрічі тривало і активне спілкування у чаті – майбутні вступники ставили запитання, а представники навчальних підрозділів на них відповідали. Наприкінці заходу наші гості отримали вичерпні відповіді й від спікерів. Спектр запитань був надзвичайно широкий – від умов вступу до аспірантури та використання при вступі результатів НМТ минулих років до наявності в університеті укриттів. Ми завжди раді такій активності й відкриті до спілкування, тож, нагадуємо, всі, хто з якихось причин не зміг приєднатися до сьогоднішньої зустрічі, або не встиг задати свої запитання, мають можливість поспілкуватися з представниками наших інститутів, факультетів та приймальної комісії у телеграм-каналах, чатах вступників або, написавши на електронні пошти. Крім того, попереду ще не один День відкритих дверей, тому накопичуйте свої запитання, слідкуйте за нашими анонсами і до зустрічі!

Опублікований: 27-01-2024
Читайте також:
Монолітний тил для наших захисників

Традиційно червень – спекотна пора для студентства: останні пари, практика, іспити, захист дипломів, випускні, а ще ж у кожної групи свій розклад, свій графік. Корективи в студентське життя вносить і воєнне сьогодення з онлайн-навчанням і географічне розмаїття місць проживання студентів, наразі це різні регіони України, а то й зарубіжжя. Але, не зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Монолітний тил для наших захисників 01 липня 2022

Наші Герої

Щодня ворог завдає нам нового болю, вбиваючи найкращих українських Воїнів. Ще більше боляче, що серед тих, хто тепер захищає Україну у янгольському війську, й випускники нашого навчально-наукового комплексу. 29 липня у Києві попрощалися з випускником Коледжу ресторанного господарства НУХТ Максимом Вороб'єнком, який загинув 26 липня. Максим служив ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші Герої 01 серпня 2022

Знайомство з Галичиною у рамках декади комісії суспільних дисциплін

У рамках декади комісії суспільних дисциплін, студенти 911 групи спеціальності «Комп’ютерні науки» Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ 21-22 квітня 2018 року з викладачем суспільних дисциплін Людмилою Белінською відвідали Галицький край. Історико-архітектурний ансамбль цього регіону вражаючий, колоритний, насичений великими ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з Галичиною у рамках декади комісії суспільних дисциплін 23 квітня 2018

Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

23 жовтня доценти кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, Алла Тимчук та Олена Онопрійчук разом зі студентами-магістрантами 1-го року навчання відвідали найбільшу в Україні виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine 2018. Користуючись нагодою, вони інформували її учасників і відвідувачів про переваги навчання в НУХ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із інноваціями для харчової промисловості знайомилися магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів 24 жовтня 2018