Н У Х Т

Перший Open day 2024-го

27 січня 2024

Перший Open day 2024-го

27 січня у онлайн-просторі нашого університету було людно, адже відбувся перший у цьому році День відкритих дверей НУХТ. Поки Порядок прийому до закладів вищої освіти у 2024-му, розроблений Міністерством освіти і науки України, ще не затверджений й знаходиться на громадському обговоренні, університетська спільнота скористалася нагодою надати майбутнім вступникам попередню інформацію про вступ, а також зорієнтувати щодо вибору спеціальностей і освітніх програм нашого закладу освіти, розповісти про підготовку до національного мультипредментного тесту, дати відповіді на їх запитання та акцентувати увагу на каналах комунікації, де вступники зможуть отримувати і актуальну інформацію про вступну кампанію, і консультації щодо подання документів, і відповіді на запитання, що виникатимуть.

Модерував сьогоднішній Open day відповідальний за профорієнтаційну роботу кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, асистент Артем Ущаповський, а основним спікером виступив заступник відповідального секретаря Приймальної комісії університету Вадим Серпученко.

Фахівець розповів про структуру НУХТ, ознайомив із сайтом університету та, зокрема продемонстрував роботу меню «Вступнику», а найбільше часу, звичайно ж, приділив інформації щодо вступної кампанії 2024 року.

Вадим Серпученко роз’яснив, якими нормативними документами регламентується проведення вступної кампанії та принцип «місце йде за вступником», за яким вона здійснюється протягом останніх років; навів дати вступної кампанії для вступу на навчання за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр»; детально розповів про подання заяв і про виконання вимог до зарахування; надав поради, як визначитися зі спеціальністю та освітньою програмою та як можна підвищити свій конкурсний бал при вступі до бакалаврату – готуватися до складання НМТ на підготовчих курсах університету та взяти участь у всеукраїнських олімпіадах НУХТ.

Детально про підготовку до складання національного мультипредметного тесту розповіла завідувачка Підготовчого відділення НУХТ Валентина Кудіна. Зокрема фахівчиня проінформувала, що наразі ще триває набір на чотиримісячні підготовчі курси з математики, української мови, історії України, з хімії, біології за програмами зовнішнього незалежного оцінювання. Навчання на курсах розпочнеться у лютому і відбуватиметься у форматі, який оберуть слухачі – офлайн чи онлайн. Слухачі отримають додаткові бали за успішне закінчення підготовчих курсів та зараховуватимуться до університету на місця державного замовлення на конкурсній основі за наявності сертифікатів про складання НМТ Українського центру оцінювання якості освіти відповідно до обраної спеціальності.

Також Валентина Кудіна акцентувала увагу присутніх на важливому моменті, на який необхідно звертати увагу, обираючи майбутню спеціальність і заклад освіти, де її здобувати, – працевлаштуванні випускників. Вона розповіла про роботу нашого відділу працевлаштування випускників, завдяки активній діяльності й кар’єрним заходам якого не тільки випускники, а й навіть здобувачі освіти старших курсів за бажанням можуть отримати свої перші місця роботи на провідних підприємствах.

Ще одна можливість підвищити свій конкурсний бал при вступі – участь у всеукраїнських олімпіадах з конкурсних предметів – української мови, математики, історії України, англійської мови, біології та хімії, що проводитиме наш університет для випускників 11 класів шкіл та всіх бажаючих, що вже мають документ про повну загальну середню освіту. Перший тур олімпіад розпочнеться з 1 лютого. Про це розповів заступник відповідального секретаря Приймальної комісії, а директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко додала, що участь в олімпіадах має ще один неабиякий плюс – переможці другого туру отримують іменний сертифікат, який надасть можливість перезарахування на першому курсі навчання в НУХТ окремих елементів відповідної дисципліни.

Протягом зустрічі тривало і активне спілкування у чаті – майбутні вступники ставили запитання, а представники навчальних підрозділів на них відповідали. Наприкінці заходу наші гості отримали вичерпні відповіді й від спікерів. Спектр запитань був надзвичайно широкий – від умов вступу до аспірантури та використання при вступі результатів НМТ минулих років до наявності в університеті укриттів. Ми завжди раді такій активності й відкриті до спілкування, тож, нагадуємо, всі, хто з якихось причин не зміг приєднатися до сьогоднішньої зустрічі, або не встиг задати свої запитання, мають можливість поспілкуватися з представниками наших інститутів, факультетів та приймальної комісії у телеграм-каналах, чатах вступників або, написавши на електронні пошти. Крім того, попереду ще не один День відкритих дверей, тому накопичуйте свої запитання, слідкуйте за нашими анонсами і до зустрічі!

Опублікований: 27-01-2024
Читайте також:
Розпочалася педагогічна практика аспірантів кафедри технології молока і молочних продуктів

5 лютого 2024 року у межах освітньої складової підготовки докторів філософії, відповідно до програми педагогічної практики, яка розпочалася у другому семестрі 2023-2024 навчального року, аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Іван Бартошак прочитав лекцію «Морозиво різних країн світу» з дисципліни «Авторське морозиво та заморожені ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочалася педагогічна практика аспірантів кафедри технології молока і молочних продуктів 06 лютого 2024

Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ

22 червня 2020 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулися онлайн-зустрічі з майбутніми студентами за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа». За допомогою платформи Zoom завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ 23 червня 2020

13-й випуск молодших спеціалістів відділення технології та організації виробництва Вінницького коледжу НУХТ

Вінницький коледж нашого університету урочисто відсвяткував 13-й випуск молодших спеціалістів відділення технології та організації виробництва. Документи про освіту отримали 41 випускник спеціальності «Харчові технології», з них: 24 за освітньою програмою «Виробництво жирів і жирозамінників», 17 – «Виробництво харчової продукції» та 19 – спеціальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

13-й випуск молодших спеціалістів відділення технології та організації виробництва Вінницького коледжу НУХТ 12 лютого 2020

Як колектив Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ державні свята відзначав

Студентська громада та викладачі Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ долучилися до святкування у місті Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. 23 серпня святковий день розпочався з внесення до центру міста 100-метрового прапора України, який став рекордним за своїми розмірами. Також студенти нашого коледжу взяли активну участ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як колектив Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ державні свята відзначав 28 серпня 2018