Н У Х Т

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

15 березня 2024

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

12 березня 2024 р. у актовій залі університету зібралася сім’я факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, щоб привітати своїх випускників – бакалаврів і магістрів.

На жаль, не всі випускники спеціальностей 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм» змогли бути присутні цього дня на святі, адже війна роз’єднала нас кордонами і кілометрами доріг, але душею і думками кожен з нас на рідній землі.

Присутні у залі – випускники, батьки, друзі, викладачі відчували легкий смуток, бо шлях до цього дня був не простим. Та він настав, і викладацько-студентській родині факультету хотілося подарувати душевне тепло тим, хто завершував навчання у бакалавраті й вступав до магістратури в умовах війни, навчався між сигналами повітряної тривоги, здобував наукові, професійні та особисті перемоги, волонтерив, займався благодійністю, знаходив внутрішні опори і нові сенси там, де знавалося б знайти їх не можливо. Такі заходи єднання як ніколи потрібні нашому суспільству і студентській молоді, адже допомагають триматися і підтримувати.

Багато теплих слів прозвучали на адресу випускників від деканки факультету Віти Цирульнікової, завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірини Мельник, завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран, завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександри Нєміріч, заступниць декана Наталії Бондар і Олени Тищенко. Разом із випускниками вони пригадували роки, сповнені найрізноманітніших подій, відкриттів, здобутків, викликів.

Від випускників із теплими словами до своїх викладачів, наставників, батьків і друзів звернулися відмінниці навчання – випускниця освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко та випускниця освітньої програми «Готельна і ресторанна справа» Ганна Тімченко.

Гарний настрій дарували талановиті вокалісти факультету Владислав Ключников, Діана Милка, Роман Сильчук, разом із якими під слайд-шоу зі світлинами випускники пригадали щасливі миті студентського життя.

Пригадали, і як у цій же залі більшість з них 5,5 років назад приймав у сім’ю факультету перший декан, його фундатор та ідейний натхненник Віктор Доценко. Згадала у своїй вітальній промові Віктора Федоровича його наступниця Віта Цирульнікова. І кожен, хто починав свій студентський шлях з цією неймовірною людиною, пам’ятає його життєвий оптимізм, енергійний запал, мудрі поради, душевне тепло, щире слово.

Історії українських студентів, які навчалися у країні, де йде війна, не здавалися, не втрачали віру та надію, робили все можливе, аби наближати ПЕРЕМОГУ, мають бути розказані світу…

Серед цьогорічних випускників – учасники танцювального колективу HRTB family, які здобули «бронзу» NUFT Dance Fest 2019, представники студентського самоврядування: голова культурно-мистецького сектору студентської ради Марія Семененко, заступник голови студентської ради гуртожитку № 3 Дмитро Швець, золота ракетка НУХТ з настільного тенісу Катерина Златєва, активні учасники найрізноманітніших івентів – вечорів факультету «Bon Voyage» (2018 року), «Всі свої» (2019 року), першого Масниця-FEST 2019 і наступних в онлайні, днів відкритих дверей, урочистостей з нагоди 135-річчя університету, Міс та Містер НУХТ 2019. Переможці наукових і професійно орієнтованих конкурсів та олімпіад: Дар’я Шелухіна (І місце Міжнародної олімпіади з туризму 2022), Дар’я Селезньова (ІІ місце Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»), Марія Омельченко (І місце Масниця-FEST 2023, лауреатка Всеукраїнського конкурсу «Гарбузовий маєток 2023», володарка спеціальної відзнаки від шеф-кухарки і судді «Мастер Шеф» Ольги Мартиновської).

Нинішні випускники – фахівці індустрії гостинності, які уже успішно працевлаштовані, професійно розвиваються і кар’єрно зростають.

Марія Семененко – адміністраторка ресторану «Руколла»; Руслан Калініченко – заступник керуючої закладу «Думки на смак» і власник клінінгової компанії; Дар’я Копистира – координаторка з маркетингу та відділу продажів у готелі Radisson Blu; Дмиро Остапчук – адміністратор ресторану «Calvados»; Вікторія Ганущак – адміністраторка SPA-готелю Galera; Максим Велемець – координатор зустрічей для представників бізнесу з різних країн світу готельного підприємства всесвітньо відомої мережі Hilton Kyiv в Європі, здобув освітній ступінь магістра МВА з відзнакою за спеціальністю «Менеджмент і лідерство»; Михайло Рудак – викладач Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ; Анастасія Степова – мікробіолог ПрАТ «Охтирський пивоварний завод»; Павло Волощенко не тільки захищав міжкафедральну комплексну магістерську роботу, а й за час навчання у магістратурі відкрив власний заклад ресторанного господарства (піцерію); Анна Єсауленко – кондитерка ресторану при готелі «Fantasyland Hotel» (Канада); Вероніка Вархол – власниця home-made кондитерській з кейтеринговими послугами; Вікторія Кубрякова – шеф-кондитерка ресторану «To Be».

Зворушливе свято промайнуло, завершившись традиційним виконанням гімну факультету, й серця всіх присутніх билися в єдиному жовто-зеленому ритмі.

Вітаємо вас, наші випускники! Нехай доля буде щедрою до вас на успіхи й втілення омріяного у вільній незалежній Україні! Завжди чекаємо вас у рідній Alma-Mater!

Опублікований: 15-03-2024
Читайте також:
Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів

Днями здобувачі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології мали унікальну нагоду віртуально відвідати один із провідних світових наукових центрів і зануритися у світ передових генетичних технологій. Із над...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів 13 травня 2025

День вишиванки на кафедрі гуманітарних дисциплін

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін провели низку заходів до Дня вишиванки. Так, особливу увагу було зосереджено на регіональних відмінностях української вишивки, адже кожний край нашої держави має свої унікальні орнаменти, кольори та техніки, що відображають його багату культурну спадщину. Викладачі та студенти обговорили, як ці традиційні ел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки на кафедрі гуманітарних дисциплін 16 травня 2025

Студенти спеціальності «Туризм» навчаються азам спеціальності у професіоналів

У рамках святкування Всесвітнього дня туризму, що відзначається 27 вересня, завідувач кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., доцент Дарія Басюк і д.е.н., професор  Ірина Антоненко для студентів 1 і 2 курсу (50 осіб) спеціальності «Туризм» 15 вересня 2018 року організували автобусну екскурсію до Національного парку Межигір’я, колишньої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Туризм» навчаються азам спеціальності у професіоналів 17 вересня 2018

Запрошуємо до участі у Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективи розвитку цукрової промисловості України»

29-31 березня 2017 року за традицією, що склалася впродовж десятиліть, в університеті працюватиме Міжнародна науково-технічна конференція «Перспективи розвитку цукрової промисловості України». Тематика зібрання включає питання: «Підсумки роботи бурякоцукрової галузі України за 2016 рік та завдання на поточний рік», «Проблеми забезпечення  конкурен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрошуємо до участі у Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективи розвитку цукрової промисловості України» 23 січня 2017