Н У Х Т

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

15 березня 2024

Хвилююче свято з присмаком смутку на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка

12 березня 2024 р. у актовій залі університету зібралася сім’я факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, щоб привітати своїх випускників – бакалаврів і магістрів.

На жаль, не всі випускники спеціальностей 181 «Харчові технології», 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм» змогли бути присутні цього дня на святі, адже війна роз’єднала нас кордонами і кілометрами доріг, але душею і думками кожен з нас на рідній землі.

Присутні у залі – випускники, батьки, друзі, викладачі відчували легкий смуток, бо шлях до цього дня був не простим. Та він настав, і викладацько-студентській родині факультету хотілося подарувати душевне тепло тим, хто завершував навчання у бакалавраті й вступав до магістратури в умовах війни, навчався між сигналами повітряної тривоги, здобував наукові, професійні та особисті перемоги, волонтерив, займався благодійністю, знаходив внутрішні опори і нові сенси там, де знавалося б знайти їх не можливо. Такі заходи єднання як ніколи потрібні нашому суспільству і студентській молоді, адже допомагають триматися і підтримувати.

Багато теплих слів прозвучали на адресу випускників від деканки факультету Віти Цирульнікової, завідувачки кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірини Мельник, завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран, завідувачки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександри Нєміріч, заступниць декана Наталії Бондар і Олени Тищенко. Разом із випускниками вони пригадували роки, сповнені найрізноманітніших подій, відкриттів, здобутків, викликів.

Від випускників із теплими словами до своїх викладачів, наставників, батьків і друзів звернулися відмінниці навчання – випускниця освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко та випускниця освітньої програми «Готельна і ресторанна справа» Ганна Тімченко.

Гарний настрій дарували талановиті вокалісти факультету Владислав Ключников, Діана Милка, Роман Сильчук, разом із якими під слайд-шоу зі світлинами випускники пригадали щасливі миті студентського життя.

Пригадали, і як у цій же залі більшість з них 5,5 років назад приймав у сім’ю факультету перший декан, його фундатор та ідейний натхненник Віктор Доценко. Згадала у своїй вітальній промові Віктора Федоровича його наступниця Віта Цирульнікова. І кожен, хто починав свій студентський шлях з цією неймовірною людиною, пам’ятає його життєвий оптимізм, енергійний запал, мудрі поради, душевне тепло, щире слово.

Історії українських студентів, які навчалися у країні, де йде війна, не здавалися, не втрачали віру та надію, робили все можливе, аби наближати ПЕРЕМОГУ, мають бути розказані світу…

Серед цьогорічних випускників – учасники танцювального колективу HRTB family, які здобули «бронзу» NUFT Dance Fest 2019, представники студентського самоврядування: голова культурно-мистецького сектору студентської ради Марія Семененко, заступник голови студентської ради гуртожитку № 3 Дмитро Швець, золота ракетка НУХТ з настільного тенісу Катерина Златєва, активні учасники найрізноманітніших івентів – вечорів факультету «Bon Voyage» (2018 року), «Всі свої» (2019 року), першого Масниця-FEST 2019 і наступних в онлайні, днів відкритих дверей, урочистостей з нагоди 135-річчя університету, Міс та Містер НУХТ 2019. Переможці наукових і професійно орієнтованих конкурсів та олімпіад: Дар’я Шелухіна (І місце Міжнародної олімпіади з туризму 2022), Дар’я Селезньова (ІІ місце Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології»), Марія Омельченко (І місце Масниця-FEST 2023, лауреатка Всеукраїнського конкурсу «Гарбузовий маєток 2023», володарка спеціальної відзнаки від шеф-кухарки і судді «Мастер Шеф» Ольги Мартиновської).

Нинішні випускники – фахівці індустрії гостинності, які уже успішно працевлаштовані, професійно розвиваються і кар’єрно зростають.

Марія Семененко – адміністраторка ресторану «Руколла»; Руслан Калініченко – заступник керуючої закладу «Думки на смак» і власник клінінгової компанії; Дар’я Копистира – координаторка з маркетингу та відділу продажів у готелі Radisson Blu; Дмиро Остапчук – адміністратор ресторану «Calvados»; Вікторія Ганущак – адміністраторка SPA-готелю Galera; Максим Велемець – координатор зустрічей для представників бізнесу з різних країн світу готельного підприємства всесвітньо відомої мережі Hilton Kyiv в Європі, здобув освітній ступінь магістра МВА з відзнакою за спеціальністю «Менеджмент і лідерство»; Михайло Рудак – викладач Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ; Анастасія Степова – мікробіолог ПрАТ «Охтирський пивоварний завод»; Павло Волощенко не тільки захищав міжкафедральну комплексну магістерську роботу, а й за час навчання у магістратурі відкрив власний заклад ресторанного господарства (піцерію); Анна Єсауленко – кондитерка ресторану при готелі «Fantasyland Hotel» (Канада); Вероніка Вархол – власниця home-made кондитерській з кейтеринговими послугами; Вікторія Кубрякова – шеф-кондитерка ресторану «To Be».

Зворушливе свято промайнуло, завершившись традиційним виконанням гімну факультету, й серця всіх присутніх билися в єдиному жовто-зеленому ритмі.

Вітаємо вас, наші випускники! Нехай доля буде щедрою до вас на успіхи й втілення омріяного у вільній незалежній Україні! Завжди чекаємо вас у рідній Alma-Mater!

Опублікований: 15-03-2024
Читайте також:
Можливості та виклики онлайн-навчання і смарт-спеціалізації обговорювали наші викладачі

Онлайн твердо увійшов в українське академічне життя (тепер і заочна, і вечірня форми будуть трансформуватися у формат 21 століття). Наші викладачі не стоять осторонь новацій і активно вивчають досвід зарубіжних колег. Зокрема, доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва взяла участь у вебінарі «Можливості та виклики онлайн-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Можливості та виклики онлайн-навчання і смарт-спеціалізації обговорювали наші викладачі 02 вересня 2020

Підвищення рівня маркетингового мислення

8 жовтня 2024 р. для здобувачів освіти спеціальності 075 «Маркетинг» та інших економічних спеціальностей магістерського і докторського рівня професорка кафедри маркетингу, управління репутацією та клієнтським досвідом Державного біотехнологічного університету Олена Жегус прочитала гостьову лекцію «Маркетингове мислення 5.0: нові принципи та підходи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підвищення рівня маркетингового мислення 09 жовтня 2024

Різноманіття наукових інтересів доповідачів – родзинка секції «Гуманітарні науки» наукової конференції молодих учених

У межах Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка, нагадаємо, цьогоріч збирає в нашому університеті наукову молодь уже у 88-ме, традиційно працює секція «Гуманітарні науки». Щороку під керівництвом викладачів кафедри гуманітарних дисц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Різноманіття наукових інтересів доповідачів – родзинка секції «Гуманітарні науки» наукової конференції молодих учених 05 травня 2022