Н У Х Т

Про особливості роботи бару в концептуальному закладі дізналися третьокурсники на виїзному занятті

10 жовтня 2025

Про особливості роботи бару в концептуальному закладі дізналися третьокурсники на виїзному занятті

Днями здобувачі третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з організацією роботи барів в умовах одного з кращих закладів ресторанного господарства м. Києва, що стало цінним практичним доповненням до навчального процесу.

Виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», організоване лекторкою дисципліни Ольгою Пушкою, відбулося на базі концептуального закладу «Who&Why. Speakeasy bar».

Екскурсію баром провів бартендер закладу Артур Повар, магістр з готельно-ресторанної справи, випускник факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Він ознайомив здобувачів освіти  з особливостями діяльності закладу, асортиментом напоїв, посудом, обладнанням та інвентарем, а також поділився тонкощами роботи бармена.

Who&Why. Speakeasy bar – заклад високого рівня обслуговування гостей, що пропонує широкий асортимент змішаних напоїв і коктейлів, понад 50% з яких є фірмовими. Артур поділився власним досвідом приготування заготовок у барі, згадавши заняття з харчової хімії в університеті, показав свою барну лабораторію, де створюються премікси та безліч основ фірмових коктейлів закладу.

Концепція Speakeasy bar передбачає створення таємного, ексклюзивного закладу з атмосферою американського «сухого закону», що характеризується прихованим входом, ретро-інтер'єром, класичними коктейлями та джазовою музикою. Такі бари створюють відчуття секретності та особливої спільноти, де відвідувачі потрапляють до світу ексклюзивних напоїв і камерної атмосфери.

Виїзні заняття на базі підприємств індустрії гостинності є важливою складовою вдосконалення освітньої програми, оскільки сприяють практичному зануренню здобувачів освіти в професійне середовище, розширюють їхні компетентності та формують реалістичне уявлення про сучасні стандарти роботи в галузі.

Вдячні нашому випускнику Артуру за активну участь у формуванні практико-орієнтованого освітнього середовища, сприяння професійному становленню здобувачів освіти та змістовне наповнення освітньої програми актуальним галузевим досвідом!

Опублікований: 10-10-2025
Читайте також:
Нові ідеї з екологічної модернізації виробництв запропонували магістри

На кафедрі екологічної безпеки та охорони праці відбулися захисти курсових робіт з дисципліни «Екологічна модернізація виробництва» магістрів спеціальності 101 «Екологія» та 183 «Технології захисту навколишнього середовища». Онлайн-режим захисту не став на заваді студентам гідно представити курсові роботи, присвячені екологічній модернізації цілог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові ідеї з екологічної модернізації виробництв запропонували магістри 04 червня 2020

Бренд роботодавця в соцмережах: майбутнім HR-менеджерам від команди UGEN

25 січня 2023 року здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) взяли активну участь в online-заході для HR-спеціалістів «HR Brand Day ‒ Бренд роботодавця в соцмережах», що у форматі standup провели фахівці компанії UGEN. UGEN ‒ це HR-бренд агенція, яка є творцем власних продуктів: Employer Branding опитува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бренд роботодавця в соцмережах: майбутнім HR-менеджерам від команди UGEN 26 січня 2023

У розпалі другий етап вступу до бакалаврату

Триває другий етап вступної кампанії до бакалаврату. Наразі формуються рейтингові списки із рекомендаціями до зарахування на місця за кошти фізичних або юридичних осіб на відкриті, фіксовані та на небюджетні конкурсні пропозиції вступників, що подали заяви без пріоритетності. Також автоматично участь у другому етапі конкурсу на контракт, який старт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У розпалі другий етап вступу до бакалаврату 13 серпня 2025

Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку

Наш університет завжди вирізнявся високим рівнем підготовки фахівців, недаремно він постійно посідає чільні місця у рейтингах закладів вищої освіти за оцінюванням роботодавців. І вагомою складовою кожної освітньої програми нашого вишу є практична підготовка. Її мета – закріплення та поліпшення теоретичних знань, отриманих при вивченні професійно ор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі чотирьох навчальних підрозділів університету завершили практичну підготовку 24 лютого 2020